pamparampa Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Otóż pamiętam że w paincie była taka opcja, że się brało jakiś zaznaczony element, trzymało jakiś skrót klawiszowy lub klawisz i jeździło się tym elementem po obrazie i on służył jako pędzel czyli ten element tworzył się cały czas (chyba co jedno odświeżenie ekranu) tylko że nie mogę sobie przypomnieć jak to się robiło i w necie też nie mogę znaleźć więc proszę o uświadomienie mnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Shift ale głowy nie dam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamparampa Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Tak działa! dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Skoro jest już taki temat to ja zadam z innej beczki pytanie po co się w paincie pobiera 3 kolor nigdy nie obczaiłem jego zastosowania ctrl+lewy/prawy przycisk myszki na kolor No i już wszystko jasne to po prostu 3 kolorek to użycia, używa się go też ctrl + lewy klawisz myszki :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudy Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 To ja też napiszę co nieco o MS Paint. W starszych jego wersjach (Win98) była możliwość powiększania i pomniejszania obiektów z pomocą Num+ i Num-. Chodzi o to, że teraz ma sie tylko 5 grubości linii, 3 wielkości spraya itd, a w starszych wersjach można było ustalić własną wielkość, np spray o średnicy 200px. Swoją drogą nie wiem, czemu to usunęli, ja w każdym razie przechowuję na kompie starą wersję painta ;D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Ano było. Brakuje mi czasem tego. :) Pewnie nie powiem nic odkrywczego stwierdzeniem, że trzymając Shift można rysować kwadraty, okręgi oraz pionowe, poziome i nachylone pod katem 45 stopni linie? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Żeby powiększyć/pomniejszyć obrazek "razem z zawartością" do określonych rozmiarów np. (300x200) trzeba robić to w procentach. To też wnerwia. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Ano było. Brakuje mi czasem tego. :) Pewnie nie powiem nic odkrywczego stwierdzeniem, że trzymając Shift można rysować kwadraty, okręgi oraz pionowe, poziome i nachylone pod katem 45 stopni linie? :P ta możliwość jeszcze jest, żeby powiększyć, trzymasz ctrl i + lub - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Żeby powiększyć/pomniejszyć obrazek "razem z zawartością" do określonych rozmiarów np. (300x200) trzeba robić to w procentach. To też wnerwia. :( Co? Klikasz kółeczko przy "pixels" w oknie powiększania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 A ja zdradzę sekret, że klikając na linię dolną ramki z powiększeniami (1,2,4,8) można uzyskać 10x powiększenie. No i jest jakiś brush ukryty ale mój system nie pozwala mi tego sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudy Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 ta możliwość jeszcze jest, żeby powiększyć, trzymasz ctrl i + lub - A no faktycznie jest :) . Tylko tutaj pojawia się problem, jak trzymać jednocześnie Ctrl, Num- i myszkę :P (da się korzystając z prawego ctrl, ale nie jest to wygodne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Lutego 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 A jak się bierze z menu "edytuj kolory", to można przypisać pobrany kolor z rysunku do ostatnio klikniętego w palecie na dole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 w paincie w win7 masz 800% przybliżenie. Wadą jest że musisz za każdym razem potwierdzić ( drugim kliknięciem) linie jaką narysujesz ( nie ołówkiem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Ten z win7 ssie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi