Czarny Ass Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Znacie jakieś gry podobne do Minecrafta? Minecraft jest płatny, więc niestety nie pogram. :( (Strandeda 1 i 2 znam, a teraz będę testować :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Manic digger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 @up:C*olera,wyprzedziłeś mnie,ale go polecam,niedawno dodano system dnia i nocy,na forum widziałem że szykują się jaskinie,duże drzewa..itp Jest jeszcze UberBlox,Infiniminer,Cube,Voxel,IDM,..... DUŻOOOOOOOO jest,wiem bo kiedyś szukałem non-stop! :D Edit:Jeżeli chcesz więcej info o którymś z tych klonów,to dawaj pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Na siłę to i Sauerbraten i Sandbox Game Maker, tworzysz sobie świat na zasadzie "wyciągania" sześcianów a później ich wierzchołków i potem sobie możesz po nim pobiegać/postrzelać/whatever. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 @up:C*olera,wyprzedziłeś mnie,ale go polecam,niedawno dodano system dnia i nocy,na forum widziałem że szykują się jaskinie,duże drzewa..itp Jest jeszcze UberBlox,Infiniminer,Cube,Voxel,IDM,..... DUŻOOOOOOOO jest,wiem bo kiedyś szukałem non-stop! :D Edit:Jeżeli chcesz więcej info o którymś z tych klonów,to dawaj pw Infiniminer nie jest klonem Minecrafta !!! Notch tworząc Minecrafta bazował na otwartym kodzie źródłowym Infiniminera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Yep, Notch zrobił klona infiniminera, który był darmowy i zaczął brać za niego kasę, przez co ten pierwszy upadł, a Notch stał się milionerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 @up2: Znacie jakieś gry podobne do Minecrafta? Minecraft jest płatny, więc niestety nie pogram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 napisałeś klonów, nie tłumacz się już Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Notch tworząc Minecrafta bazował na otwartym kodzie źródłowym Infiniminera Fałsz!!! Notcha inspiracją był Infiminer, ale kiedy minecraft powstawał nie było jeszcze kodów żródłowych infiminera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 5 Lutego 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 To nieprawda wszystko, wiem z zaufanych źródeł że infimer nie istnieje i nigdy nie istaniał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 To nieprawda wszystko, wiem z zaufanych źródeł że infimer nie istnieje i nigdy nie istaniał moje życie było kłamstwem! wszystko straciło sęs idę się powiesić brb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Jaklub się powiesił! Moje życie nabrało sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Ejejej, powieś się tak jak nikas, na żywo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 To pieter sie chcial na zywo zabijac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 A wracajac do teatu (I znowu odchodzac): Gra podobna do minecrafta to "klocki lego" na konsole the live, kontrolerem sa twoje palce! Naprawde wielka technologia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 wróciłem A wracajac do teatu (I znowu odchodzac): Gra podobna do minecrafta to "klocki lego" na konsole the live, kontrolerem sa twoje palce! Naprawde wielka technologia kamera jest bardzo ograniczona, nie można przechadzać się po budynkach, trzeba też wydawać prawdziwe pieniądze na parę zestawów klocków, nie polecam a teraz idę do teatru, czy tam teatu, jeden... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Jaklub! To ty jednak żyjesz! :( A czy tnt robi coś w Manic Digger? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 @up:Niestety nie ale autor powiedział że nie bedzię,cytuje: Tnt don't work,and never be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!!! Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Polecam Cubelands. Nic nawet nie tzreba pobierać wystarcze wejść na stronę http://www.cubelands.com/ kliknąc PLAY NOW zarejestrować się i wiadomo co dalej... w tej grze ma się nieograniczoną ilość klocków.Polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pi1er Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Terraria King Arthur’s Gold Oba w 2D, może nie "klony", ale gry które mocno czerpią z MineCrafta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Terraria Spieprzaj dziadu to nie klon. Nawet nie zdajesz sobie sprawy ile jest gier z niszczeniem/stawianiem blokow zarowno w 2D jak i 3D ktore istnialy przed minecraftem i ktore istnieja rowno z nim. Twoj argument ma taki sens jak powiedziec ze jak ktos szuka czegos podobnego do dooma to niech zagra w minecrafta, bo chociaz to nie klon to posiada 3D i przeciwnikow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 ... nie "klony", ... Spieprzaj dziadu to nie klon. DURR DURR DURR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pi1er Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Spieprzaj dziadu to nie klon. Nawet nie zdajesz sobie sprawy ile jest gier z niszczeniem/stawianiem blokow zarowno w 2D jak i 3D ktore istnialy przed minecraftem i ktore istnieja rowno z nim. Twoj argument ma taki sens jak powiedziec ze jak ktos szuka czegos podobnego do dooma to niech zagra w minecrafta, bo chociaz to nie klon to posiada 3D i przeciwnikow. Znacie jakieś gry podobne do Minecrafta? Strzeliłeś sobie sam w kolano, jako pokutę proponuję samo-banicję od internetu na kilka godzin. Swoją drogą grałeś w ogóle w Terrarie? Bo śmiem wątpić, że w wieku 15 lat masz konto na PayPal (łamanie regulaminu) lub kartę płatności elektronicznych. Kolejne: Manic Digger, Meincraft, RogueMiner, UberBlox. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Oj na jak mi szkoda tych pół-mózgich internetowych kozaczków popierających prawdziwość swoich argumentów faktem bycia starszym. Mam terrarię. Oryginalną. Wiesz kto to rodzic? Walnięcie słowa klon w cudzysłów nie zmienia faktu że strzelałeś tytułami które uznałeś za prawie klony inspirowane minecraftem. Znajdź mi wiarygodne źródło potwierdzające że terrari inspiracją był minecraft. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Podobieństwo MC do Terrari kończy się na niszczeniu klocków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pi1er Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Oj na jak mi szkoda tych pół-mózgich internetowych kozaczków popierających prawdziwość swoich argumentów faktem bycia starszym. Mam terrarię. Oryginalną. Wiesz kto to rodzic? Walnięcie słowa klon w cudzysłów nie zmienia faktu że strzelałeś tytułami które uznałeś za prawie klony inspirowane minecraftem. Znajdź mi wiarygodne źródło potwierdzające że terrari inspiracją był minecraft. Pragnąłbym Ci uświadomić, że pierwszy post mówi o "podobnych", a nie "klonach". Druga sprawa twórcy Terrarii otwarcie mówią o tym, że czerpali inspiracje z MineCrafta. Proponuję Wam artykuł napisany przez jednego z redaktorów Indie Games we współpracy z twórcami Terrarii. http://indiegames.com/2011/05/terraria_vs_...t_why_2d_i.html Oczywiście w języku angielskim. Po prostu ubzdurałeś sobie, że Terraria nie ma żadnych podobieństwo do MC. Jednak jest ich wiele, swoją drogą zacząłeś dosyć silny offtop. Nie ma to jak zrobić flame'a o tak bzdurną rzecz jak "czy terraria jest podobna do mc", rotfl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Wiesz kto to rodzic? To ktoś, kto nie pozwoliłby dziecku stać się ofiarą chorych zboczeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 2 Czerwca 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Oj na jak mi szkoda tych pół-mózgich internetowych kozaczków popierających prawdziwość swoich argumentów faktem bycia starszym. Mam terrarię. Oryginalną. Wiesz kto to rodzic? Walnięcie słowa klon w cudzysłów nie zmienia faktu że strzelałeś tytułami które uznałeś za prawie klony inspirowane minecraftem. Znajdź mi wiarygodne źródło potwierdzające że terrari inspiracją był minecraft. Sami twórcy pisali, że ściągali z MC, zresztą pi1er napisał, że "nie są klonami". Jezu, skąd się tacy frajerzy biorą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romanek899 Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Gry Podobne do Minecraft Szukaj tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
equits Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Mi w szczególności przypadła Terraria do gustu ale możesz zerknąć również na: Stranded I i II, Platinium Art Sandbox, CubeLand, Manic digger, Infiniminer nie wszystkie z nich są darmowe. Jeżeli Ci się nudzi możesz i pograć w gierki online podobne do minecrafta, np: http://grajnik.pl/gry/minecraft/ w co niektórych z nich zabawa jest dobra:) Polecam jednak uzbierać trochę pln i jednak skusić się na minecrafta, z pewnością nie będziesz żałował wydanych na grę pieniędzy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi