Markuz Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Tytuł: x-Space Gatunek: Strzelanka Opis: Gra x-space jest to moja pierwsza gra wykonana nie w gm. Napisałem ją samodzielnie w C++ za pomocą Allegro :D Z tego też powodu iż nie miałem styczności z C++ wcześniej proszę o wyrozumiałość chociaż i tak wiem że gra na razie nie ma sensu, ale mnie cieszy :) Zachęcam do pobierania ! :) Sterowanie: Strzałki ( lewa i prawa ) - ruchy na boki Spacja - strzelanie Escape - Wyjście z gry Download: Pobierz v.1.0 (789KB) Pobierz v.1.1 (791KB) Pobierz v.1.2 (677KB) Pobierz v.1.3 (679KB) Pobierz v.1.4 (2 MB) Rozmiar pliku: 789 KB Autorzy: Programowanie: Markuz Fabuła: Markuz Grafika: Markuz Muzyka: www.flashkit.com Screeny: Screen 1 ( v.1.0 ) Screen 2 ( v.1.0 ) Screen 3 ( v.1.1 ) Screen 4 ( v.1.3 ) Screen 5 ( v.1.4 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Nie wiem co to za gra, lecimy sobie i strzelamy łał i do tego zero animacji, jak masz robić takie gry, to przerzuć się jednak znowu na GM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Chyba musi od czegoś zacząć nie? Ja dla zachęty dałem 5/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Pograłbym, ale nie mam teraz winrara na kompie, a pobrać mi się nie chce :D Dodaj wrogów i różne typy skał :) To jakiś tutorial, czy sam się uczysz? Nie wiem co to za gra, lecimy sobie i strzelamy łał i do tego zero animacji, jak masz robić takie gry, to przerzuć się jednak znowu na GM. Cordoba -> Sam lepszych nawet w GM nie robisz, ja wiem że jak zaczynałeś to od razu byłeś pr0 mastah, ale nie każdy taki jest, trzeba jakoś zacząć. Denerwują mnie takie posty -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 24 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Dodaj wrogów i różne typy skał Spoko luz :P To jakiś tutorial, czy sam się uczysz? Głównie uczę się z : http://kursy.ddt.pl/?TutorialId=7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Mnie z kolei denerwuje 5/5 na zachętę kiedy gra zasługuje na 1. Krytyk filmowy nie musi ich tworzyć, środowisko, w którym robiona jest gra nie ma też znaczenia. Liczy się efekt końcowy, który jest taki jak Cordoba napisał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 24 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Ok, trochę pododawałem, screen i download jest :) ( v.1.1 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Mógłbyś zrobić coś takiego, aby szybkość kamieni i przeciwnika wzrastała z czasem. Przydałby się jakiś system punktacji, bonusy (szybciej strzela, strzela dwoma rakietami itp.) oraz jakieś sprity, które pokazywałyby ile mamy jeszcze życia. Popraw jeszcze strzelanie (żeby strzelał dokładnie ze środka sprity'a, nie z boku) oraz to, że zatrzymuje się bliżej prawej niż lewej krawędzi ekranu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 24 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Mógłbyś zrobić coś takiego, aby szybkość kamieni i przeciwnika wzrastała z czasem. Przydałby się jakiś system punktacji, bonusy (szybciej strzela, strzela dwoma rakietami itp.) oraz jakieś sprity, które pokazywałyby ile mamy jeszcze życia. Hehe ja się dopiero uczę. Wszystko w swoim czasie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Ej Markuz, a co z twoim the powder toyem? EDIT: Pomyliłem się, to markar robił symulator a'la the powder toy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Mam pytanie, wam też gra wyjątkowo szybko działa (tj, meteoryty, wrogowie lecą tak szybko że cieżko ich zauwazyc)? Bo ja takie coś mam i przez to jest niegrywalne. Mam windows 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 U mnie na starcie się robi "przegrałeś". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 24 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Heh pewnie to wina tego że nie zrobiłem żadnego ograniczenia prędkości i gra wam działa w zależności od szybkości PC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Heh pewnie to wina tego że nie zrobiłem żadnego ograniczenia prędkości i gra wam działa w zależności od szybkości PC. Mój pc to kombajn, możesz mieć racje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 A mój laptop nie do końca, więc raczej nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Heh pewnie to wina tego że nie zrobiłem żadnego ograniczenia prędkości i gra wam działa w zależności od szybkości PC. wesołych świąt, pała, takich gier się nie publikuje. nawet jeśli nie umiesz normalnie użyć timerów w allegro, można strzelić jakąś chałę w stylu Sleep(16); lub al_rest(1/60);, ZAWSZE JAKIEŚ OGRANICZENIE MUSI BYĆ. ps. nie, nie ściągałem tego. jeśli to poprawisz, ocenię normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Ok wyszła nowa wersja ( 1.3 ) która zawiera timery, dzięki czemu wam będzie normalnie działać ( mam nadzieję :) ). Grafike zmieniłem całkowicie, całą sam robiłem. Wiem że to jeszcze nie jest to czego oczekujecie ale mam nadzieję że idę w dobrym kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 działa, ale niewiele można o tym powiedzieć. ikonka i czcionka nie zmienione, używasz bmp do grafik (uprzedzam odpowiedź: w "starym" allegro można używać png za pomocą rozszerzenia alpng) i generalnie mało ciekawa gra. słaba animacja rozpadania się skałek. to powinno być w demach, pracuj dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Wiem że png można ale na razie nie jest mi to potrzebne :) Właśnie nie wiem jak zmienić ta ikonkę i czcionkę heh :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Nowa wersja gry :D (1.4) W tej wprowadziłem muzykę z czego jestem dumny :D, dodałem także bonus oraz ładniejszy wygląd score ( nowa czcionka :) ). Ps. Przepraszam administracje za DP ale gdybym dał to w edycji posta up nikt by tego nie zauważył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 spokojnie - doubleposty poprzez aktualizacje i bardzo ważne informacje są dozwolone w regulaminie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Teraz działa świetnie, ale co ze starą grafiką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Stara grafika nie była mojego autorstwa więc postanowiłem że sam zrobię nawet gorszej jakości :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Ale to nic nie szkodzi, że inna. :) Druga sprawa, że miło jakby było menu. Przydałby się plik game.ini lub coś takiego z szybkością gracza, wrogami, levelami itp. (pewnie wiesz już chyba czemu) EDIT: Jeszcze opcja pauzy powinna być! :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykPlayingPOLSKA Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Przypomniałeś mi taką minigierke z gry Warblade ta mini gierka chyba się nazywała meteor storm , kojarzy ktoś ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Kolejny.... Kurczę, czy to jakiś challange dla każdego nowego użytkownika, żeby zrobić jak najgrubszy odkop? Spojrzałeś na datę? 2010... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykPlayingPOLSKA Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Kolejny.... Kurczę, czy to jakiś challange dla każdego nowego użytkownika, żeby zrobić jak najgrubszy odkop? Spojrzałeś na datę? 2010... I co z tego napisać zawsze można. challenge accepted yeah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 I co z tego napisać zawsze można. challenge accepted yeah Proszę zapoznaj się z regulaminem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi