Micanser Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Hejka, robie gre, ale jak próbuje zrobić dużą mapę, zdaża się że FPS maleje nawet do 14. Mam więc pytanie, jeżeli ustawie by dżwięk był wczytywany prosto z pliku, to gra będzie działać szybciej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simonell Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Raczej Tak bo jak ja tak zrobilem w moim starym projekcie to od razu dzialal szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 5 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Aha, dzięki :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Lipca 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 aczkolwiek psróbuj naprzykład pobawić sie opcją visible, albo deaktywacją obiektów w pomieszczeniu, taka by to co jest poza widocznym obszarem się wyłączał, to zaoszczędzisz sporą ilość grafiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 5 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Zrobie tak jak napisałeś Gnysek, mam jeszcze jedno pytanie, jaka jest komenda na wczytanie dźwięku z pliku (szukałem w helpie, ale nie znalazłem, jest tylko o głośności itp) I czy tak samo jest z texturami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 http://www.gamemaker.nl/doc/html/409_02_sounds.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 5 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Dzięki :thumbsup: Mam pewien problem, gdy wpisuje komende sound_add(DZWIEK.WAV,1,1). wyskakuje mi błąd UNKNOW VARIABLE 'DZWIEK', czy coś wpisuje źle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 sound_add('DZWIEK.WAV', 1, 1); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Powinno być tak w całości: dzwiek=sound_add('DZWIEK.WAV',1,1); sound_play(dzwiek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 5 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Nadal pokazuje się to samo :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Na pewno nie pokazuje sie ten sam blad. Sprawdz to jeszcze raz i zobacz czy w katalogu z gra znajduje sie ten DZWIEK.WAV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 A zadeklarowałeś zmienną dzwiek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 5 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Dzięki wszystkim, błąd polegał na tym że nie pisałem 'DZWIEK' tylko samo DZWIEK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi