Cekol Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 JA SAM zrobiłem przykład realistycznej jazdy samochodem:https://gmclan.org/up808_4_carrs.html proszę abyście go ocenili. I jeśli się wam spodoba to proszę abyście ten przykład dodali do downloadu GmClanu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Lipca 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 po zachamowaniu, albo długim skręcaniu, samochód przestaje przyspieszać i wolno jedzie, pozatym radziłbym kod klawiatury dać w step a nie w draw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 3 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 poprawiłem z tym kodem. po zachamowaniu, albo długim skręcaniu, samochód przestaje przyspieszać i wolno jedzie bo ty chyba wtedy wieżdzasz w trawe,a na trawie wolniej jedzie(taki efekt :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 Fajny przykład :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 Radził bym popracować jeszcze nad tym. Poza tym jakoś mi się nie widzi że jest to przykład twojego autorstwa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 3 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 Poza tym jakoś mi się nie widzi że jest to przykład twojego autorstwa no qrde noo. :sp_ike: to jest mój przykład! :sp_ike: ja go sam zrobiłem. :sp_ike: ja niejestem taki początkujący. :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 No tak, fajny silnik, fajny, ale zastanawia mnie jedna rzecz... Przykład samochodu wyścigowego pobranego z GMXXL ma identyczne działanie, a kod ma wiele podobieństw... Ale coż, mogę mieć tylko nadzieję, że to przypadek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Lipca 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 zwłaszcza po wczorajszym pytaniu jak uzależnić moc skręcania od prędkości... zwykłe proporcje z matematyki. Może faktycznie to jest podrobione ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 3 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 ja niejestem taki aby zmieniać troche przykłady i uznawać potem je za moje. ja robie zawsze od początku i działam na metode próbi błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 ja niejestem taki aby zmieniać troche przykłady i uznawać potem je za moje. ja robie zawsze od początku i działam na metode próbi błędów. Eee... Tak jak z tym przykładem lasera? ^^ (sorx, to było nieco wredne =D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Lipca 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 hmm sprawdziłem tamten przykład i jedna sprawa - w create również jest ustawiona zmienna friction, z tym że u ciebie jest tak niska, że niemalże bez sensem staje się jej używanie zwłaszcza jeżeli wychamowuje nas trawa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 3 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 ale beton nas nie chamuje a w realu ja sie jedzie po betonie to troche sie jednak chamuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolas Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 Taaa.... Wszystko fajnie, ale super by bylo jak bys dodal jakies efekty przy zderzeniu, bo takie proste zatrzymywanie sie w miejscu nie wyglada ciekawie. EDIT: Tak, ale jak realistycznie to realistycznie do konca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 3 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 przypomne wam że to przykład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 A ja ci przypomnę że to nie ten dział na przykłady =3 Już git. Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 A ja ci przypomnę że to nie ten dział na przykłady =3 no jak to nie ? GMCLAN Forum > Game Maker > Skrypty, przykłady, dodatki, silniki 3D dla GM przecież wyrażnie pisze przykłady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 no jak to nie ? GMCLAN Forum > Game Maker > Skrypty, przykłady, dodatki, silniki 3D dla GM przecież wyrażnie pisze przykłady Patrysław przeniósł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 no jak to nie ? GMCLAN Forum > Game Maker > Skrypty, przykłady, dodatki, silniki 3D dla GM przecież wyrażnie pisze przykłady Oj człowieku w ogóle nieprzytomny jesteś, przecież na początku założyłeś ten temat w "Dema gier, biblioteki i inne" dopiero Patrysław przeniósł tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi