Smo Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Elo Chcę zrobić aplikację, która będzie na płycie CD razem z inną. Po uruchomieniu aplikacji pokaże się menu w którym będzie opcja "Start Gry". Po kliknięciu w ten napis ma się uruchomić ta druga aplikacja z grą. Jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morti Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 No to bierzesz otwierasz notatnik. Piszesz komendę np: start E:\ nazwa pliku i rozszerzenie I zapisujesz w formacie *.bat Mam nadzieje że pomogłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Października 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 autorun.inf ? a w programie shell_execute() lub funkcja zbieżna zależna od danego języka. edit: @UP: źle, bo każdy ma inne litery dysków. Ja mam CD jako O: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smo Opublikowano 29 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 To co ja mam w końcu zrobić? Piszcie do mnie w tej sprawie jak do przedszkolaka albo dziecka neo (xD?) bo pierwszy raz robię coś takiego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morti Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 no napisałem to po kolei jak zrobić (chyba umiesz otwierać notatnik) Dobra napisze to ci na przykładzie. Masz zauszmy gre o nazwie mario.exe a ten program który ma ją otwierać to loader.bat Otwierasz notatnik i piszesz w nim: start E:\ mario.exe Potem klikasz [Zapisz jako] i podajesz nazwę loader.bat (konieczna jest ta końcówka bat) I gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smo Opublikowano 29 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Ale, jak zauważył Gnysek, nie każdy ma stację dysków pod literką E... E: Chyba, że miałbym zrobić 1000500100900 różnych plików loader.bat tylko każdy z inną literką w nazwie stacji dysków ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 execute_shell i tyle :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Albo: GML execute_program(sciezka,0,0) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 ale zabłysłeś -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 http://www.strefasoftu.net/index.php?site=...;art_id=autorun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smo Opublikowano 29 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Mam pytanie - czy ktoś w ogóle zrozumiał, o co mi chodzi? Jedna aplikacja ma otwierać drugą. Czyli ta funkcja ma być w jednej z aplikacji, a nie w osobnym pliku... Edit: @up - to pomogło w stworzeniu pliku autorun.inf :] Cordoba - ścieżki podać nie mogę, bo literka stacji dysków jest często inna w różnych kompach (E:, I:, G:, K: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 To ci właśnie chyba z 3 osoby piszą że w aplikacji masz napisać: GML execute_shell(working_directory+"nazwaprogramu.rozszerzenie,0") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smo Opublikowano 29 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Bez ścieżki do pliku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 execute_shell(working_directory+"nazwaprogramu.rozszerzenie",0) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smo Opublikowano 29 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Dałeś mi naprawdę dużo do myślenia pogrubieniem kilku słów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 i już to zrozumiałeś czy nie?! jak nie to se poszukaj bo brak słów na ciebie dziecko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 To jest ścieżka, boshe -.- working_directory - chodzi o to że ścieżka aplikacji, tej która jest odpalona, a do tego dodajesz nazwe programu z rozszerzeniem albo ścieżke do programu -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smo Opublikowano 29 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Nie wiem. Cały czas mam errory :D Kod, który wklejam : GML execute_shell(working_directory+forfi.exe,0) Jak podaję ścieżkę do pliku, to nie mogę wpisać dwukropka po literce nazwy dysku. Sama ścieżka wygląda tak : D:\HTML\Nowy Folder\forfi\forfi.exe Na razie jeszcze nie zgrałem na płytkę ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 29 Października 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Nie wiem. Cały czas mam errory :D Kod, który wklejam : GML execute_shell(working_directory+forfi.exe,0) Jak podaję ścieżkę do pliku, to nie mogę wpisać dwukropka po literce nazwy dysku. Sama ścieżka wygląda tak : GML execute_shell(working_directory+"forfi.exe",0) albo GML execute_shell("D:\HTML\Nowy Folder\forfi\forfi.exe",0) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smo Opublikowano 29 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Teraz jest git, tylko czy to zadziała jak zgram na płytkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Ta, jak dodasz working_directory :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 working_directory zwraca ci ścieżkę do folderu w którym jest nasz exek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi