Fervi_ Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Tytuł: IntinteOS "MindStorm" Gatunek: System Operacyjny Opis: IntinteOS jest systemem opartym na Ubuntu 10.10. Staraliśmy się go dostosować do jak najszerszego grona użytkowników (szczególnie Windows). IntinteOS nie jest tylko platformą do pracy (chodź głównie takie ma aplikacje). Dzięki takim projektom jak DJL Manager czy PlayOnLinux, mamy łatwą możliwość uruchomienia swoich ulubionych gier pod Pingwinkiem. System został odchudzony, zostały do niego dodane Wodotryski. System używa KDE 4.5.1 Download: http://www.megaupload.com/?d=T9YZ2KFE Rozmiar pliku: 693MB Autorzy: Programowanie: Fervi, Moe, Nickolas Screeny: http://78.8.9.23/slawek/intinteos/?q=content/screenshots Fervi PS. Jest to wersja Beta! Ewentualne prośby proszę składać w tym temacie lub na intinteos.ocom.pl Instalacja Linuxa jest jeszcze prostsza niż instalacja Windowsa :D Różnego rodzaju Windowsowe Odpowiedniki dla Linuxa (Dostępne z płytą): Compiz - Aero Gnash - Flash Firefox - Firefox Koffice - Microsoft Office (z dodatkami) Krusader - Total Commander DJL + PlayOnLinux - Steam (lub bardziej PacSteam) Gimp - Gimp Okular - Adobe Reader Gwenview - Łindołsowy program do przeglądania grafik :D KolourPaint - MS Paint BlueDevil - BlueTooth Kopete - Gadu Gadu + Tlen + Wiele innych Kmail - ThunderBird RecordMyDesktop - Camstudio Audacious - Winamp GXine/Kmplayer - Windows Media Player K3B - Nero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Właśnie mam zamiar kupić dysk przenośny i zainstalować sobie na nim linuxa :> ( nie wiem kiedy go kupie xD daleka przyszłość ) A co do pomysłów, to WINE ( czy jakoś tak ), to od odpalania gier z windowsa :P Co do fotki-> -> Brzydka tapeta, fuuuu -> Ikona kosza dziwnie wygląda A tak wgl. to powodzenia :P Odchudźcie go z jakichś zbędnych śmieci jeszcze, nie wiem czym one mogą być bo się nie znam, ale wy na pewno wiecie :P Robicie to tylko w 2 osoby?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Jest to wersja jak narazie beta, więc wszystko w swoim czasie ;) Programy staramy się wybierać te, które spełnią wymagania wszystkich użytkowników tego systemu ;) Można powiedzieć, że we 3 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 A jest jakaś obsługa skórek? Bo byłbym chętny używać tego linuxa, jak tylko kupie dysk :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 gnome i kde i inne środowiska graficzne pozwalają na zmiane wyglądu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Tyle co w KDE (w tej wersji masz 2, Oxygen (Obecna, czarna) i Air (Taka szara, domyślna) Dodatkowo możesz zainstalować pakiet kde(coś na a), która ma o wiele więcej szat graficznych, tapet itp. Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Naprawdę wierzysz w to, że ktokolwiek to zainstaluje (dobra, będzie z tego korzystał)? Tym bardziej że nie podałeś żadnych konkretnych informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Na przykład jakie, to dodam :P Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Listę appsów i ich windowsowe odpowiedniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Tutaj masz małą listę (za dużo programów w tym Linuxie, by wszystko opisywać) Compiz - Aero Gnash - Flash Firefox - Firefox Koffice - Microsoft Office (z dodatkami) Krusader - Total Commander DJL + PlayOnLinux - Steam (lub bardziej PacSteam) Gimp - Gimp Okular - Adobe Reader Gwenview - Łindołsowy program do przeglądania grafik :D KolourPaint - MS Paint BlueDevil - BlueTooth Kopete - Gadu Gadu + Tlen + Wiele innych Kmail - ThunderBird RecordMyDesktop - Camstudio Audacious - Winamp GXine/Kmplayer - Windows Media Player K3B - Nero Podkreślam, to tylko parę programów :D Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Jako, że jestem w pewnym sensie też autorem IntinteOS, postaram dodać coś od siebie. Na początek chciałbym powiedzieć trochę o kompatybilności z systemami Windows. Używając programu Wine, lub PlayOnLinux, możemy bez problemu uruchomić większość programów z systemu Windows, na Linuxie. Spis większości gier, które możesz uruchomić na IntinteOS, znajdziesz Tutaj. Większość gier i programów można pobrać legalnie bezpośrednio z menadżera gier w systemie. Drugą sprawą, a zarazem ostatnią sprawą jest stabilność systemu. System jest oparty o najnowszą dystrybucję systemu Ubuntu Linux. ( 10.10 ), co gwarantuje lepszą stabilność, i szybsze uruchamianie się systemu. Będziemy się starali od czasu do czasu wydawać różne poprawki, aktualizacje do IntinteOS, aby zawsze stabilność oraz bezpieczeństwo systemu było na najwyższym możliwym dla nas poziomie. Zapraszam na oficjalną stronę projektu - Tutaj Oraz na stronę LinuxGamers - Tutaj Masz jakieś pytania w sprawie IntinteOS? Pisz! Do Ferviego - 7826448, Lub do mnie - 5819750 -=- GG. Moe [ Współtwórca IntinteOS ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Coś mała ta lista gier ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Macie pelno bledow na stronie, jak "it was released" i "it have", a przeczytalem tylko 1 akapit. @Edit Jak auwazylem ' aren't forgotten ' to mi cos zgrzytnelo w mozgu. Poza tym liste zmian dajecie po polsku, a strona jest po "angielsku", zdecydujcie sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Za błędy przepraszamy, ale nie posiadamy "Tłumacza"*, który bezbłędnie przetłumaczy opis systemu z Polskiego na Angielski. * Google Translate odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Coś mała ta lista gier ;o W Windowsie też jest mało, dopiero trzeba instalować te swoje crysisy etc. lub do mnie pisz: 1146678 EDIT: @Moe możesz też podawać adres linuxgamers.pl ;) ale domena się kończy, a kasy nie mam :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Aaaaa, czyli to są zainstalowane tylko? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 A propos Crysisa, słyszeliście, że wyszła nowa biblioteka, umożliwiająca używanie Directx'a 11 w Linuxie? Cały njus: Wygląda na to, że pojawiła się szansa na nowoczesne gry znane z Windowsa w Linuksie. Wszystko za sprawą implementacji obsługi API DirectX 11 w bibliotece Gallium3D. Do tej pory kalekie próby uruchamiania windowsowych gier w Pingwinku wymagały „tłumaczenia” poleceń najpierw na instrukcje zrozumiałe dla OpenGL a dopiero późniejsze ich renderowanie. Tym razem udało się ten problem obejść, a co za tym idzie, wydajność uruchamianych w ten sposób aplikacji może być o niebo lepsza niż wcześniej. Całość do poprawnej współpracy wymaga oczywiście także dodatkowej warstwy w postaci Wine, które na razie jeszcze nie obsługuje nowych funkcji Gallium3D. Rozbudowa biblioteki graficznej Mesa 3D była sponsorowana przez VMware, a cała operacja wymagała dopisania około 26 tysięcy linii kodu. Autorem najnowszych zmian jest Luca Barbieri. Jak zwykle w tego typu nowościach, muszą one być wspierane także przez zainstalowane w Linuksie sterowniki do karty graficznej. Z tym mogą mieć problemy między innymi posiadacze kart nVidii, chyba, że skorzystają z nieoficjalnego otwartoźródłowego sterownika nouveau, co zalecają twórcy Gallium 3D. Trudno na razie oceniać, czy nowe rozwiązanie rzeczywiście będzie na tyle rewolucyjne, by zwolnić użytkowników z konieczności posiadania Windowsa do obsługi nowych gier. Z pewnością można jednak stwierdzić, że jest to krok w dobrym kierunku. Microsoft nie chciał mi udzielić komentarza w tej sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 W Windowsie też jest mało, dopiero trzeba instalować te swoje crysisy etc. nie graj głupa, Moe dał listę rzekomo większości gier, które są kompatybilne z pingwinem. dopóki rządzi winda, linux nie będzie platformą do gier. musicie trochę zmienić priorytety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 na tej liscie sa gry ktore testował fervi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 A to nie jest zwykły ubuntu z doinstalowanymi programami i zmienioną nazwą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 @Dawka Teorytycznie - tak, jednak zostały dodane też różne inne przydatne dodatki, jak Repozytoria, System został odchudzony, ciutkę zoptymalizowany. Jednak nie można powiedzieć, że to Ubuntu z doinstalowanymi programami, bo Ubuntu jest tutaj tylko podstawą (stanowi może 100MB płyty). Zostały dodane różnego rodzaju Sterowniki, Kodeki, Programy, Konfiguracje, Repozytoria i wiele wiele innych ustawień i śmieci, które pozwolą wam w łatwym zarządzaniu systemem. Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Spoko tylko pisze mi że Plik jest chwilowo niedostępny. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 16 Października 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 ystem jest oparty o najnowszą dystrybucję systemu Ubuntu Linux. ( 10.10 ), co gwarantuje lepszą stabilnośćBłąd logiczny. System sześciodniowy nie może być stabilniejszy od starszej edycji, bo jest po prostu za nowy, a ubuntu ma krótki czas testowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 A jest jakiś anti virus? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 A jest jakiś anti virus? To jest dziwne, że ludzie pytają się o antywirusa w systemie Linux. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Dlaczegoż to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Jako, że jestem w pewnym sensie też autorem IntinteOS, postaram dodać coś od siebie. Na początek chciałbym powiedzieć trochę o kompatybilności z systemami Windows. Używając programu Wine, lub PlayOnLinux, możemy bez problemu uruchomić większość programów z systemu Windows, na Linuxie. co do tych programów to powiem, że są często problemy z uruchomieniem windowsowych, szczególnie z dźwiękiem i też nie wszystko odpali się co na windzie śmiga, prawda wcale nie jest taka różowa... Ale to tak samo trochę jak na macach by uruchamiać windowsowe aplikację po prostu posrane. Ogólnie fajnie, że działacie w tym kierunku, mimo wszystko preferuję nadal moją Fedorę. Ale bardzo chętnie wam pomogę i jeśli chcecie mogę tłumaczyć na język angielski, nie jestem w nim ekspertem, ale wiem ,np. że po it piszę się has a nie have ;) Edit 1.Moim zdaniem by się przydał anty wir na linuksa bo ta pewność siebie niedługo zgubi linuksiarzy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Dlaczegoż to? Ponieważ To, że na linuxa PRAKTYCZNIE nie ma wirusów. A jak już koniecznie musisz, to pierwszy wynik z google Tutaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Jak załatwicie żeby chodził mi tam najnowszy GM, VHE i Steam to wchodzę. Nie mam jednak opcjo przetestowania tego co zrobiliście, bo mam jeden dysk z jedną partycją, a formatowałem zaledwie miesiąc tremu komputer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Unetbootin? :D Wiem, że Steam chodzi :D GM 7 niestety (chyba, że 8 też, ale sprawdzę) VHE też nie wiem, ale przypuszczam, że też pójdzie Fervi PS. System może ma 6 dni, jednak uczestniczyłem w Beta testach i RC od paru tygodni PS 2. Niedługo zajmiemy się tworzeniem wersji dla komputerów z architekturą procesora x86_64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi