Marcin T. Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Tytuł: Rubin Magic Gatunek: platformówka Opis: Zły król krainy Inmaris ukradł magiczny rubin o nazwie Łza świata, przez to na świecie zapanował chaos. Zniszczył go wewnątrz wulkanu, a jego kilka odłamków które straciły kolor ukrył i zabezpieczył pułapkami, ślepymi zaułkami itp. Musisz odzyskać wszystkie odłamki i połączyć je wewnątrz wulkanu. Czeka na ciebie wiele niebezpieczeństw i wrogów. Musisz uratować świat przed zgubą i odwiecznym chaosem. Autorzy: Programowanie: Ja Fabuła: Ja Grafika: Ja, GM, Internet Muzyka: Brak, więcej napisane tu: Klik Screeny: Menu Gra I oczywiście gra: Wersja 1.0: Klik Wersja 1.1: Klik Wersja 1.2: Klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Gra jest taka sobie. Muzyki niestety brak, grafika taka sobie. Właściwie nic specjalnego. I w dodatku jest chyba błąd. Jak przesune to pudełko w pierwszej planszy i potem na nie skocze to spadam z niego a ono się odsuwa o_O 2+/6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Jak przejść drugą rundę kurde w pierwszej jakoś fartem trafiłem że trzeba rozbić o siebie dwie skrzynki ale w drugiej totalnie się pogubiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Nie pobieram, ale z tego co widze to menu odpycha i ustawienie monet w etapie, plus to że kolce to gradienty a gradienty są sux, 3.3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Czemu nie Rabin Magic? Toż to w kabale biegłym niczym rabin z Mazowsza być trzeba by drugi etap zaliczyć pomyślnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin T. Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 @Lechu4444 Ta gra jest też jest trochę grą logiczno-zręcznościowa. Pomyśl trochę ;) @Japanstache Bo po angielsku chyba słowo rubin pisze się jak po polsku. Znalazłem błąd na końcu gry i go szybko poprawiłem. Gra bez błędu: Klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Jak mam myśleć skoro to zderzenie skrzynek było nie normalne niby czemu jakieś tam bloki znikły kiedy je ze sobą zderzyłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin T. Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 A nie zauważyłeś, że gdy pewien bloczek wcisnął guzik to droga bloczka do zderzenia z bloczkiem zrobiła się na fioletowo, a bloczki mogą się przesuwać tylko po fioletowym? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Bo po angielsku chyba słowo rubin pisze się jak po polsku. Pozwól, że wyprowadzę cię z błędu. Otóż słowo 'rubin' w języku angielskim nie istnieje. Istnieje za to 'ruby'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin T. Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Oj... No to pomyłka, dobra nie będę już zmieniał niech to będzie tytuł polsko-angielski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 co do grafiki, to kiedy włączyłem 1 raz screena to kiedy wczytywał się obrazek bylo to na zasadzie odwrotnego efektu pikselizacji(nie wiem czemu),ale obrazek najpierw wyglądał retro a potem tak jak wygląda. No i retro był o niebo lepszy :x zmień styl graficzny. poza tym brak dźwięków ssie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin T. Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zrobiłem korektę to gry. Co zmieniłem? Poprawiłem kilka błędów i trochę zmniejszyłem poziom trudności w poziomie drugim. Wersja 1.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataner Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Nie pobieram, nie oceniam, ale dwie rady dla ciebie: - weź przyciski do menu z cooltext.com - nie dawaj linków do starych wersji gry, bo po co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Tak zapytam, udało się komuś przejść poziom drugi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasor Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 No mi się udało, wystarczy ruszyć głową, a nie 2 min poskakać i od razu wyłączać.(TU) ___ Gra dość ciekawa, grafika nie jest zła,menu dobre, muzyki brak, trudna ale da się przejść . Moja ocena: 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluks Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Ale błędów. :mellow: Błędy znalezione w 2 minuty: Nie można stanąć na klocek i się ześlizguje na jego bok chociaż górną ścianę ma płaską. Gdy kliknę G wszystkie klocki lecą w lewo. Jeżeli te dwa klocki które mają się rzekomo uderzyć uderzą się podstawami nakładają się na siebie. Jeżeli robisz nadal na klockach to radzę przejść na skrypty(łatwiej ominąć niektóre błędy). Jeżeli ci to nie przeszkadza, to wyślij mi na poniedziałek plik .gmk (napisz czy 8 czy 7), a ja poprawie kilka błędów i zmienię to na skrypt. (I poprawię grafikę i menu) Ale w poniedziałek. dziś i w weekend nie mogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin T. Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Ok wyśle ci w poniedziałek. Program jest napisany w Game Makerze 8.0 Pro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Nie zachwycam się. 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Gra jest jednorazowa, raz odpalasz, może przejdziesz jeden poziom i już dalej się nie chce, niestety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi