1pietras Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Robie gre MMORPG i korzystam z mplaya Gra dziala jednak tylko na IP lokalnym (127.0.0.1) Nie wiem czy to wina gry czy neta A przez Lan tez nie chodzi Korzystam z programu no-ip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crab Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Co z tego, że masz no-ip jak zapewne nie przekierowałeś portów lub nie poprosiłeś kogoś o ich przekierowanie <_< . Nie podważać mojej odpowiedzi, ponieważ dużo siedziałem na robieniu serwerów do Mu Online na wewnętrznym ip. Niestety nie wiem z jakich portów korzysta Game Maker'owy MPLAY więc nie wiem za bardzo jakie masz przekierować więc tutaj musi ci pomóc np. Tymon bo on chyba stworzył przykład z użyciem MPLAY'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Daj sobie spokój z MPLAY w MMORPGu, to Ci mówię z góry. Zacznij od 39dll. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Zacznij od 39dll. albo od Ether - https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=22924 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Lipca 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Psyś, denerwuje mnie Twoje przechwalanie się własnymi rozwiązaniami... Do 39dll jest jednak zdecydowanie więcej kursów. Nawet na GMCLANie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 czemu denerwuje? ja mu po prostu podsuwam opcje, za to nie ma co się burzyć przecież :P chodzi o to by sprawdził to co mu bardziej odpowiadać będzie. Offtop by Borek: Ty lepiej trenuj w UT :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 czemu denerwuje? ja mu po prostu podsuwam opcje, za to nie ma co się burzyć przecież :P chodzi o to by sprawdził to co mu bardziej odpowiadać będzie. to czy możesz kiedyś podsunąć opcję, której nie stworzyłeś? :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 jasne, jak pytaja o 3D to podsuwam gmogre, ultimate3d (ale mowie ze nie wspierane), a playgate odradzam bo stare i pisze nowe. nie jestem tego typu czlowiekiem za ktorego widac mnie uwazacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Nie ważne przecież czyja robota, ważne żeby było optymalne i działało jak trzeba. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1pietras Opublikowano 13 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Ehh, czyli mam dac sobie spokoj z mplayem ? Mam tam wszystko przygotowane :/ Spokojnie, sprawdze i 39dll i Ether :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Wybierz Ether psichix jet bardzo pomocny, w razie jakiś problemów on chętnie pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 No właśnie. Czy nie stwórca nie jest najlepszym 'Kursem' nawet na gmclanie? btw. mam problem z 39DLL: skrypt jakis connect ma ip, a host ma port. jak? bo ja chcę hostowac na dane ip i na dane sie laczyc a może to było 'listen' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi