SkorpionXAP Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Tytuł: Czas Wojny Gatunek: RTS Opis: Gra rts której akcja dzieje się w przyszłości. Wybucha konflikt pomiędzy trzema imperiami: Ziemian i dwoma innymi (nazw nie wymyśliłem jeszcze). Gra będzie bardzo oryginalna, bo nie będzie posiadała interfejsu! Wszystko działo się będzie z perspektywy mapy. Tz. Klawisze budowy budynku są pod fabryką, badania, pod labolatorium, ulepszenia budynków pod nimi, a nad główną bazą jest cennik (gdy się naciśnie otwiera się dialog box z cenami budynków i jednostek.). W grze będą dostępne jednostki naziemne i powietrzne (może też wodne, ale to mało prawdopodobne). Ekran porusza się razem ze statkiem który kierowany jest za pomocą strzałek, wszystko inne robimy myszką. W grze sa już badania naukowe. Aktualny postęp pracy to wer. 0.1.9 Autorzy: Programowanie: SkorpionXAP Fabuła: SkorpionXAP Grafika: SkorpionXAP Muzyka: SkorpionXAP Screeny: http://fotozrzut.pl/zdjecia/1376a4ae0c.jpg http://fotozrzut.pl/zdjecia/b5f40b7c5f.jpg http://fotozrzut.pl/zdjecia/16aeccfe47.jpg http://fotozrzut.pl/zdjecia/9d16ab9b41.jpg http://fotozrzut.pl/zdjecia/0c6ccea9fa.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Graficzki do siebie nie pasują- zmień to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bidziu890 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 tak.. grafika kompletnie do zmiany jak zmienisz to to może być nawet ciekawa gierka za tą grafikę mogę postawić 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 I do tego GUI za bardzo Winapowate, popraw to :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 po 1 trawa jest za duża,tzn wygląda ta jakbyś poustawiał małe zabawki na łące xD po2 albo mi się wyadaje albo łączysz izometrię z top down :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 No, grafiki budynkow nie pasuja do tego typu gry. W linku na samym dole mojej sygnaturki mozesz sciagnac gre, w ktorej sa grafiki w podobnym stylu - a wyszly o wiele lepiej. Przeanalizuj sobie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubHack Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Grafiki rzeczywiście do siebie totalnie nie pasują. Wszystko takie jakieś jakby powycinane i wklejone. Te guziczki też szału nie robią... :) Jakbyś pozmieniał grafikę to gierka mogłaby być dobra. Życzę powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkorpionXAP Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Dzięki ale ja jestem nowy w tych sprawach i za bardzo się nie znam. Co w grafice nie pasuje? Mi to wygląda na grafikę kosmiczną. Mogli byś cie zarzucić jakiś przykład? Tz. Jakąś alternatywę któregoś z budynków? Co do grafiki guzików chyba nic nie zrobię, ponieważ MF2 Dev ma tylko takie (grę robię w Multimedia Fusion 2 Developer). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Proponuję zrobić grafikę opartą na pikselarcie, łatwiej zrobić/znaleźć, a efekt będzie lepszy. Estetyka>wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkorpionXAP Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Ale ja chcę taką grafikę na miano 21 wieku, a nie na miano NES, czy pikselart wygląda strasznie brzydko, ja bardziej preferuję styl realistyczny. Więc jest coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Jak chcesz, ja już się nie odzywam. Ale grafika na 21 wieku nie wygląda jak u ciebie, przykro mi :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Ale ja chcę taką grafikę na miano 21 wieku, a nie na miano NES, czy pikselart wygląda strasznie brzydko, ja bardziej preferuję styl realistyczny. Więc jest coś? ta grafika jest ohydna, a windowsowe buttony pogarszają sprawę. nie tak używa się MMFa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Ale ja chcę taką grafikę na miano 21 wieku, a nie na miano NES, czy pikselart wygląda strasznie brzydko, ja bardziej preferuję styl realistyczny. Więc jest coś? Jak nie chcesz zmieniać, to zmień trawę, wycieniuj budynki by nie wyglądały jak wycięte i zmień przyciski, bo realistyczne one nie są Edit: I nie zasługują na miano XXI w. Hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 game maker jest do 2d, a 2d wygląda najlepiej w pixel arcie, realistyczne nigdy ci nie będą pasowały stylem, choć raz chyba copoconaco wstawił grą postapokaliptyczną gdzie tło było zdjęciem jakiegoś miasta, lecz reszta była pixelartowa, ale wyjąek potwierdza regułę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubHack Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgadzam się z częścią moich poprzedników. Grafika PixeL art bardziej by pasowała, niż ta grafika "21 wieku". PixelArt nie jest taki zły. Jeżeli znajdziesz kogoś kto się na tym zna to zobaczysz że nie pożałujesz. TEraz grafika kompletnie do siebie nie pasuje no i jak już wcześniej pisałem to guziki też są klapą. Spróbuj pixelartem, a jak w razie nie będzie Ci się podobało to wtedy zrobisz swój "wiek 21", zobaczysz że wyjdziesz na tym lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Wiecie o tym ?? On prawdopodobnie tworzył tą grę w the games factory lub multimedia fusion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Wiecie o tym ?? On prawdopodobnie tworzył tą grę w the games factory lub multimedia fusion grę robię w Multimedia Fusion 2 Developer No shit, Sherlock. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Wiecie o tym ?? On prawdopodobnie tworzył tą grę w the games factory lub multimedia fusion c**j nas obchodzi, w czym on zrobił tę grę. to nie musi być GM. ważne, że wygląda bardzo nijak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Ale ja chcę taką grafikę na miano 21 wieku, a nie na miano NES, czy pikselart wygląda strasznie brzydko, ja bardziej preferuję styl realistyczny. Więc jest coś? Na miano nes?! Przecież na nesie w praktyce nie było pixelartu. I to Ci wygląda aby miało jakieś pocieniowania, kropeczki których nie zamalujesz wypełniaczem w paincie? Pokaż mi gdzie widzisz, że jest pocieniowane. Patrz co można zrobić w pixel arcie: Zrobione na szybko w paincie (zwyczajny kwadracik) Przybliż to sobie. Czy zamalujesz to w paincie zapełniaczem? Nie! Przyjrzyj się uważnie. Tam każdy pixel jest inny. Ech... A wiesz co to za grafika, która jest w twojej grze? Pixel-art! Ręce opadają... Najbardziej dlatego, że mówisz, że nie chcesz pixel-artu tylko coś na miano 21 wieku, a sam masz pixel art. I do tego jeszcze na tą swoją grafikę top-down+izometria nie narzekasz, a na jakiś normalny pixel art, nie połączenie izometrii z top-down czy co to narzekasz. Ręce opadają normalnie. Edit: Nie używaj tego kwadracika w swojej grze! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 @up: LOL! Wikipedia cie wzywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi