Konrad-GM Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Witam wszystkich, potrzebuję informacji dotyczącej bazy danych MySQL. Otóż próbuję napisać program w C# dzięki któremu można pobrać bazę danych ( wyświetlić tabele ). Używam do tego MySQL Connector/Net. Program się kompiluje i uruchamia, jednak gry próbuję połączyć się do bazy ( Znajduje się ona na serwerze [ fc.pl ] ), wyświetla się komunikat iż nie można się połączyć... SS: http://img26.imageshack.us/img26/6979/lolq.png Zwracam się do was, czy wiecie czym może być to spowodowane? Dzięki z góry, każdemu kto pomoże ;) Btw. Do połączenia używam formy: "Server=nazwa-strony.fc.pl; Username=user; Password=pass;" ( Oczywiście mam wszystkie pola dobrze wypełnione ;p ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 a baza nie daje dostępu tylko z localhosta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Maja 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Większość baz daje tylko połączenie z localhosta (czyli tylko dla programów/skryptów znajdujących się na TYM SAMYM komputerze). Spróbuj np. z XAMPPem czy EasyPHP, czy łączysz się z MySql lokalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 8 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 @Marek: To jest moje pierwsze zetknięcie się z bazą MySQL, czy mógłbyś trochę przybliżyć mi swoją myśl? :) E: Ok, spróbuję Btw. Ewentualnie pozostaje napisać readera po przez PHP E: Heh, nie mogę uruchomić Apache... ( Problem z ServerRoot ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Maja 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Widocznie coś masz odpalone na porcie 80, lub źle skonfigurowane ścieżki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 8 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Ok, zmieniłem port i działa. Dzięki wszystkim ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi