Ignis Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 moja mapa jest trochę dłuższa niż 1024/768 dlatego dałem by viev podążał za graczem, i tu pojawił się niechciany w TDS problem... Otóż Ekran przesuwa się ale dopiero gdy podejdę na kraniec ekranu i na dodatek chciałem by był Full Screen lecz ekran skurczył się do malego okienka! Jak to naprawić? Będę mógł podziękować jutro po powrocie z gimnazjum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Ustaw w zakładce view: Hbor i Vbor. Gdy odległość gracza od krawędzi będzie mniejsza albo równa room view zacznie się przesuwać. A co do drugiego, zaznacz dwa kwadraciki w tej samej zakładce. W view in room ustaw rozmiary okienka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Jest źle, ustawiłem by mapa była wielkości ekranu czyli dałem do View in room W 1024/ H 768 i także Hbor 100 i Vbor 100. Może wytłumaczył by mi ktoś o co chodzi w tych funkcjach bo się gubię.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 6 Maja 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Zaznacz sobie w opcjach full screen A hbor i vbor to ramka (border) od krawędzi okranu i view dopiero się przesuwa, gdy obiekt, który śledzi przesunie się na odległość równą hbor/vbor do danej krawędzi ekranu hbor - szerokosc vbor - wysokosc jesli chcesz miec postac zawsze na srodku to daj sobie tam x okna /2 i y okna /2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluks Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 To może jak dla niedorozwiniętych w GM (początkujących): :jezor: Oczywiście "niedorozwiniętych" to żart więc się nie denerwuj. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Jak wpisze 999, to na pewno nie bedzie posrodku. W hbor wpisujesz polowe 'W:' viewa, czyli szerokosci A w Vbor połowe 'H:' viewa, czyli jego wysokosci @Edit Z reszta AntY juz to napisal, kurde :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Niedorozwiniętych? Czy to że spytałem się o rzecz prostą znaczy że jestem niedorozwinięty? Dziękuję, problem rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluks Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 To żart był i napisałem że w GM. A jeżeli byś pomyślał i znał w stopniu podstawowym anglika to byś wiedział gdzie szukać. @Saus: Jak nie wiesz to nie pisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 W stopniu podstawowym? Bez żartów, znam Angielski w stopniu średnio-zaawansowanym. Nie jestem jakimś byle dresem z podwórka. Gdzie szukać czego? Ok, według ciebie skróty hbor i vbor o które mi chodziło są podstawą Angielskiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 6 Maja 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 No, jeśli znasz "Angielski w stopniu średnio-zaawansowanym" to powienieneś umieć znaleść to w dokumentacji. angielski z małej litery, to przymiotnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 te ignis, miszczu z angola PROTIP http://pl.wikipedia.org/wiki/Tooltip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio540 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 To może jak dla niedorozwiniętych w GM (początkujących): :jezor: Oczywiście "niedorozwiniętych" to żart więc się nie denerwuj. :P najlepiej Xbor na 500 i Ybor na 500 E:a tak w ogóle te nie po sierotku tylko po środku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 kamcio i bluks: oboje pieprzycie. najlepiej to dać tam połowę rozmiaru viewa, a czy może być więcej, tego nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shumix Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 średnio-zaawansowanym. W średnio-zaawansowanym w gimnazjum LoL to ty chyba musisz się trochę więcej go uczyć. A poza tym jak da się Hbor=99999999 to i tak będzie po środku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Ta, w gimnazjum, szkoda tylko że w podstawówce go w ogóle nie miałem, a na dodatkowe lekcje chodzę od około 9 lat :) A co świadczy o moim angielskim dokumentacja? Nie przeczytałem bo myślałem że prościej będzie zapytać na forum niż szukać w kilku dokumentów na miliard tym bardziej że miałem tylko kilka minut wolnego... A co do mojego angielskiego ciąg dalszy: Mam rodzinę w Stanach i Wielkiej Brytanii. Byłem tam tyle razy że mam nawet swoje ulubione sklepy. Porozumiewam się z Brytyjczykami i Amerykanami bez problemu. Mam tylko czasem problem ze slangiem. Na razie bo zaczynamy odbiegać od tematu który i tak jest zakończony rozwiązaniem kłopotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi