SubHack Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Tytuł: Pro Rope Gatunek: ni to sio, ni to pstro. :) Raczej coś pod platformówkę z potrzebami zręcznościowymi i logicznymi. ;) Opis: Pro Rope to gra w której wcielamy się w postać małego "stworka" który może poruszać się jedynie za pomocą liny. Pomysł podrzucił mi pewien przykład na GM'ie i tak właśnie oto powstał pomysł gry. Tak więc bardzo dziękuję autorowi przykładu. W grze poruszamy się wyłącznie klawiszami z naszej klawiatury. Główny cel naszego bohatera to zdobycie skarbów, ukrytych na pustyni. Aby tam się dostać nasz bohater musi pokonać jaskinie oraz morza, a wszystko po to by zdobyć skarb. Podczas podróży czeka go mnóstwo niebezpieczeństw, które musi pokonać. Zwierzęta zamieszkujące jaskinie, spadające kamienie, ryby morskie, ruchome piaski i mnóstwo innych przeszkód. Gra ma składać się aż z 30 leveli + 5 bonusowych! Łącznie 35 leveli podzielonych na 4 etapy! Jaskinia, Morze, Pustynia oraz BONUS. Co na obecną chwilę jest gotowe: Na obecną chwilę mamy stworzone levele w jaskini. Na razie bez żadnych potworków, przeszkód itd. Muzykę już prawie do całej gry. Autorstwa Coud - za co bardzo mu dziękuję. Pozostaje nam tylko jeszcze skończyć etapy morze i pustynia oraz dodać przeszkody. W planach mamy jeszcze jakieś mini dodatki, ale to zobaczymy jak wyjdzie w praniu. Czas realizacji: jak na razie nieznany. Możliwe że do świąt wielkanocnych gra wejdzie już na pułki w sklepach. :D:D:D Licencja: Oczywiście freeware ;) Autorzy: SubHack Programowanie: SubHack Fabuła: SubHack (pomysł podrzucił przykład z gm) Grafika: SubHack Muzyka: Coud Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 nie wyglada to tak tragicznie jak niektore inne produkcje czy tam zapowiedzi. ale na twoim miejscu zamiast opierac cala gre na czyims przykladzie zainwestowal w zrobienie wlasnego silniczka do platformowki ew. na wykozystaniu gotowego i udostepnionego w dziale z przykladami. bo jesli bohater bedzie jedynie czepial sie kotwiczka sufitow i przeszkod to niewiem czy ktos wytrzyma cale 35 leveli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubHack Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 <br />nie wyglada to tak tragicznie jak niektore inne produkcje czy tam zapowiedzi. ale na twoim miejscu zamiast opierac cala gre na czyims przykladzie zainwestowal w zrobienie wlasnego silniczka do platformowki ew. na wykozystaniu gotowego i udostepnionego w dziale z przykladami. bo jesli bohater bedzie jedynie czepial sie kotwiczka sufitow i przeszkod to niewiem czy ktos wytrzyma cale 35 leveli.<br /> Silnik jest po części mój. Staram się dodawać do gry takie elementy by jednak gracz wytrzymał te 35 leveli. To moja pierwsza gra, także wielkiego szału nie ma, kolejne gry będę tworzył już u podnóża silnika mojego autorstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Na razie widzę, że mało masz zrobione. Nie zapowiada się najlepiej ale też i nie najgorzej. Grafika jest całkiem przyjemna. Dodaj jakieś backgroundy to będzie o wiele lepiej wyglądać ;) Nie oceniam dopóki nie pokażesz czegoś więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubHack Opublikowano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Postaram się stworzyć jakieś backgroundy, może rzeczywiście będzie lepiej wyglądało. ;) A więc jeszcze dodam screenki z ETAPU morze i jeden z pustyni. MORZE: No i jeden z pustyni, bo dopiero się za nią zabieram. Proszę o ocenę.;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Silnik jest po części mój. Staram się dodawać do gry takie elementy by jednak gracz wytrzymał te 35 leveli. To moja pierwsza gra, także wielkiego szału nie ma, kolejne gry będę tworzył już u podnóża silnika mojego autorstwa. Skoro jest po części twój to pasowało by podać nicki autorów reszty silnika. Co do gry moim zdaniem to ciekawy pomysł pamiętam że jak dostałem pierwszy komputer to grałem w Worms 2 i tam najlepsze było jak z jednego końca mapy na drugi dostawałeś się dzięki linie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżamper Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Pomysł fajny, jeśli się go nie zmarnuje :) Proponowałbym tak na przykład jakieś ruchome obiekty do których można się przyczepić, obiekty i obszary do których nie można się przyczepić, jakaś mechanika ślizgania albo zaimplementowanie innych zaawansowanych technik do wykorzystania przez pro graczy, no i może wyjść nawet całkiem całkiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubHack Opublikowano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 <br />Skoro jest po części twój to pasowało by podać nicki autorów reszty silnika. Co do gry moim zdaniem to ciekawy pomysł pamiętam że jak dostałem pierwszy komputer to grałem w Worms 2 i tam najlepsze było jak z jednego końca mapy na drugi dostawałeś się dzięki linie.<br /><br /> Oczywiście że dodam wszystkich którzy dodali chociaż najmniejszy wkład do tej gry, ale to w Creditsach. ;) Też to pamiętam. Grałem na Comodore Amiga w te wormsiki. ;) Pomysł fajny, jeśli się go nie zmarnuje smile.gif Proponowałbym tak na przykład jakieś ruchome obiekty do których można się przyczepić, obiekty i obszary do których nie można się przyczepić, jakaś mechanika ślizgania albo zaimplementowanie innych zaawansowanych technik do wykorzystania przez pro graczy, no i może wyjść nawet całkiem całkiem smile.gif Myślę nad wszystkim, ale każda wasza propozycja jest dobra. Mam nadzieję że nie zmarnuję tego pomysłu. ;) tutaj screeny etapów z backgroundem, chyba wygląda troszkę lepiej, co ? ;) Czekam na ocenki ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasor Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Grafika może być , chodź zawsze mogłaby być lepsza. Tło w grze uległo zmianie , co do pierwszych screenów , no i wygląda to lepiej ale nadal tam pusto , może tam gdzie to morze dodać jakieś chmury czy coś. Moja ocena to +3/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubHack Opublikowano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Postaram się dodać jeszcze jakieś chmurki i inne elementy, które pomogą urozmaicić grę. Mam nadzieję że wymyślę coś co spodoba się każdemu. Dziękuję wszystkim za każdą ocenę i wskazówki, nawet te surowe. Czasami nawet sroga ocena pomaga, tak więc czekam na kolejne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Heh, zrób jakieś elementy rpg/ulepszenia. Że np. lina jest dłuższa albo szybciej leci harpun czy coś takiego. Pomyśl nad tym. Byłoby fajnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Proszę o ocenę. Grafika jest płaska. Porównaj: http://img211.imageshack.us/img211/779/200602240092lv5.jpg http://img62.imageshack.us/img62/6304/bbbjb.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubHack Opublikowano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Assassin - racja.... Ale nie wiem jak bardziej mógłbym to bardziej wypuklić... ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Niestety sztukateria z fotoszopa lepszego efektu ci nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Mi tam się bardzo podobają sceny, zwłaszcza ta pustynia :D E: A że grafika jest płaska to przecież w każdej grze platformowej grafika jest 'płaska'. lol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubHack Opublikowano 29 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Niestety sztukateria z fotoszopa lepszego efektu ci nie da. No racja. A ja jak narazie tylko Photoshopka obsługuję. ;) Mi tam się bardzo podobają sceny, zwłaszcza ta pustynia :D E: A że grafika jest płaska to przecież w każdej grze platformowej grafika jest 'płaska'. lol. Cieszę się. :D Mam w planach jeszcze zrobić Junglę :D edit:// No i jeszcze myślę o jakiejś grenlandii czy coś takiego. :D Jakieś mroźne kraje. No ale zobaczymy jak to wszystko wyjdzie. :) Mam nadzieję że chociaż części z Was spodoba się mój pomysł i doceni moją pracę. Co prawda to dopiero moja i mojego TEAM'u pierwsza gierka, także szału jakiegoś wielkiego nie będzie. Ale mam nadzieję że ta gra będzie mogła dopisać się do naszego konta na listę pozytywną. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 E: A że grafika jest płaska to przecież w każdej grze platformowej grafika jest 'płaska'. lol. Chyba nie za bardzo rozumiesz, co znaczy "płaska grafika". Spójrz na te dwa zdjęcia, do których linki podałem w poprzednim poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Pustynia jest świetna, z tym tłem i wgl. Mi sie tam podoba ten styl grafiki, ale serio :D Życze powodzenie, co do tego, czy taką grafe, czy inną, to możesz zawsze zrobić skiny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 @Assassin, nie zrozumiałeś chyba analogii mojej wypowiedzi ;) Btw. Te zdjęcie to zdjęcie, lol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubHack Opublikowano 30 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Pustynia jest świetna, z tym tłem i wgl. Mi sie tam podoba ten styl grafiki, ale serio :D Życze powodzenie, co do tego, czy taką grafe, czy inną, to możesz zawsze zrobić skiny :D Cieszę się. ;) Mam nadzieję że się spodoba. Dzisiaj już oficjalnie wiadomo że gra będzie miała o wiele więcej leveli i etapów! Miała być: Jaskinia | Morze | Pustynia A będzie: Jaskinia | Morze | Pustynia | Dżungla | Lodowiec | Wulkan | + BONUS także będzie łącznie aż 60 leveli + 5 bonusowych! Mam nadzieję że się spodoba i że skończę to z zadowalającym efektem. W czwartek postaram się zamieścić już nowe screeny z nowych etapów gry. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Btw. Te zdjęcie to zdjęcie, lol. I co z tego ? Nie chciało mi się szukać przykładu z gry, więc wrzuciłem to. Ale to i tak żadna różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Pamiętaj, że im więcej lvli tym więcej różnych fajnych bajerów trzeba dorobić, żeby gra nie znudziła się po pierwszych 10 lvlach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubHack Opublikowano 30 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Pamiętaj, że im więcej lvli tym więcej różnych fajnych bajerów trzeba dorobić, żeby gra nie znudziła się po pierwszych 10 lvlach. Racja. I dlatego wymyśliłem kilka "bajerków", które być może się spodobają i w pewien sposób zaspokoją oczekiwania graczy. :) Co to będą te bajerki to powiem już niedługo. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 ciekawy jestem co wymyśliłeś... grafa - OK !!! Już na pierwszych screenach widać, że robiłeś coś, żeby to nie było jak na kartce i wyszło sympatycznie :) zaciekawił mnie również pomysł na zrobienie gry o pięcioboku w jaskini... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubHack Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Mam dość złą wiadomość dla tych którzy chcieliby aby gra wyszła dość szybko, ponieważ postanowiłem stworzyć swój własny silnik co znacznie przedłuży wydanie gry. Ale za to mogę powiedzieć co dzięki temu zyskacie... :) A więc: * różny wygląd naszego rąbka (w zależności od etapu), * życia, * high score, * bronie, * potworki, * dużo efektów i ruchu, to na razie mogę ujawnić, resztę ujawnię wraz z czasem. :) Tak więc pozostaje Wam tylko CZEKAĆ i CZEKAĆ. :P A mi ROBIĆ i ROBIĆ. :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 * dużo efektów i ruchu, Wymiatasz xD Świetnie, że robisz silnik, ale nie wiem czy bedzie lepszy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubHack Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Wymiatasz xD Świetnie, że robisz silnik, ale nie wiem czy bedzie lepszy Nie chodzi o to aby był lepszy. Chodzi mi o to żeby był własny.... :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Line też zrobisz własną? Jeśli tak to postaraj się o wyginanie jej przy zetknięciu się z terenem, bo tego niestety w moim przykładzie brakowało. ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubHack Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Linię również zrobię swoją, ale powiedz mi o co dokładniej Ci chodzi z tym wygięciem ? Jak się wbije że jest trochę zgięta, tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 raczej jak jak półka i wbijesz w środek na górze to na krawędzi zgięcie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi