I am vader Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Cześć, da się jakoś wrzucić do gm'a kod html? Żeby było dokładniej wiadomo o co biega to mówię że chodzi o zrobienie w grze takiego magicznego przycisku "donate". Zwykłe wklejenie linku w przypadku zabezpieczeń paypala nie działa. Muszę cały skrypt wkleić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 podobno w GM'8 jest taka opcja, ale nie pamiętam jak to się nazywa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovvi Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 to jakiś dll...poszukaj na gmtoolbox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Możesz zawsze wyświetlać stronę na której będzie ten magiczny przycisk w jakimś małym oknie gdzieś a to już nie tak ciężko zrobić dll albo w gm8 splash'a dajesz i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Lutego 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Z pomocą RMHTTP, czy 39DLL można przesyłać dane POSTem, a więc można opcję Donate zaimplementować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Uff, pół minuty szukania, wisisz mi soczek. http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=422392 ED: Fók, nie doczytałem, to HTTP ._. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 @gnysek Heh, gdybym wiedział jak te wysyłanie POSTem się robi. Nawet nie wiem co to jest. Jestem internetowo ograniczony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Lutego 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 POSTem dane to są te wysyłane formularzami, GETem to te w adresie (index.php?zmienna=wartosc&zmienna2=wartosc). Nie wiem jak to z PayPalem wygląda, ale na pewno jest do obejścia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Pogubiłem się O_o. A raczej Ty byś mi tego nie zrobił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Lutego 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Mam inne rzeczy na głowie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Wysyłanie posta działające Tymon kiedyś napisał w 39dllu - wyszukaj w szukajce wszystkie posty Tymona z frazą "post" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 GML sockId = tcpconnect(argument0,80,0); if (!sockId) { show_message("Unable to connect to "+argument0+"."); } setformat(sockId, 1, chr(13) + chr(10)); nline = chr(13)+chr(10); clearbuffer(); writechars("GET /"+argument1+" HTTP/1.0" + nline); writechars("Host: "+argument0+"" + nline); writechars("User-Agent: Test1/.5" + nline); sendmessage(sockId); processHeader = true; retHead = ''; while(processHeader) { receivemessage(sockId); firstWord = readsep(nline); switch(firstWord) { case "": processHeader = false; break; default: retHead += firstWord+nline; break; } } setformat(sockId, 2); retVal = ""; while(1) { size = receivemessage(sockId, 6000); if(size > 0) retVal += readchars(size); else break; } closesocket(sockId); return retVal; Chodzi o takie coś? Kiedyś potrzebowałem ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Napisać w htmlu, wstawić tam gdzie jest .exe i execute_shell? W gm8 jest też splash_show_web co wyświetli w oknie gry stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Właśnie o dziwo nie chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi