MarioGreen Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 jak zrobić, aby gdy najdę myszką na o_play (o_play ma 2 sprity jeden to klocek z napisem play game na niebiesko, a drogi klocek z napisem białym) i ja chce aby gdy najdę na niego myszą to on będzie ten napis biały czyli drugi sprite, ale gdy myszka nie będzie na obiekcie o_play to ma być napis znów niebieski(pierwszy sprite... aha i pomylka jest jeden sprite a wnim sa dwa obrazki 1 i 2... nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem.. Z góry Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 w evencie mouse enter: sprite_index = sprite_podswietlony w evencie mouse leave: sprite_index = sprite_normalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Masz eventy mouse enter i mouse leave ; ) E - Raz lenin, raz marek : < Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarioGreen Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Aha Bardzo Dziekuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 23 Grudnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 GML if position_meeting(mouse_x,mouse_y,self) sprite_index = podswietlony else sprite_index = normalny; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi