Pablo-GM Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Porownaj swoja 1 prace do mojej pierwszej pracy :) Kuba maluje juz dlugi czas a ja dopiero zaczynam wiec zaklej sie poxilina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 A ja myślę że Kuba bardziej się przykłada do rysowania... Ja np nie mam talentu graficznego - ale jednak umiem sobie zrobić ładną graficzkę - problem w tym, że zajmie mi to szmat czasu (to bardziej na zasadzie, ze testuję wszystkie możliwości... ;P) To teraz zrób drugą pracę - a my ją porównamy z drugą pracą KubyGM... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Dawidds moze zacznijmy od tego ze staram sie malowac stylem propy a nie Kuby wiec naszych grafik nie da sie porownac :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starhedgehog Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Oryginał - http://www.themysticalforestzone.com/sprit...cream-rittz.gif Czemu to zrobiłem? To proste - nudziło mi się XF. E:Oryginalnie około 40 minut mi to zajęło, a później ze 3 poprawki (ogon, nowe uszy i ich "upiększenie"). E2:Nie wiem czemu, ale ogon nie pasuje mi do reszty sprita. No cóż, wyszedł mi za dobrze XP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 @star: Przyjemne... :] Kolor co prawda może denerwować, ale ogółem niezłe. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starhedgehog Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Sketch zrobiony w paincie przez 15 minut... miałem natchnienie :). Dośyć głupia ta mnia :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 idź mi z tym wypierniczaj. na 4chan to sie stało nudne :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Nie. To galeria grafik, dupku >: | Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 to przynajmniej wyglada jak sonic :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Nie. To galeria grafik, dupku >: |Właśnie, to galeria grafik, a nie treści. =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 No tak, bo lineart to treść. Zapomniałem sry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 To jak to dokończysz to pogadamy gdzie to powinieneś wsadzić. =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Moja nowa pracka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Ładne ładne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 rekojesc nie pasuje do ostrza :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriarcha Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Mieczyk niczego sobie, nie zgadzam się z przedmówcą, według mnie rękojeść wygląda dość oryginalnie, oczywiście, jeżeli autorem jest ZeroXbot ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 No, fajny ten miecz niczego o nim nie można powiedzieć ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 @ZeroXbot: Super... :) @star: Tym razem coś ci nie wyszło... :o @topic: Teraz coś ode mnie... ;x Tapetka Przycisk do menu Ikonka do gry Ikonka do pliku config Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Przycisk i tapetka mi się nie podobają. Ikonka do pliku config też nie, ale do gry jest całkiem niezła :) Z tym, że na literkę C naniósłbyś może te same efekty jak na I? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 No dzięki wszystkim za dobre ocenki (POXIPOL-a pomijam bo się nie zna :P ). Co do solmisa to sądze tak jak Nobody i na tej ikonce C też ma ten sam efekt. (pewnie tekstura i akurat w tym miejscu "C" nie ma żadnych "wgnieceń"/"wybrzuszeń") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Tapetka wymiata! Przycisk i ikona trochę gorszy a config już nie fajny :P Dodaj do niego jakieś efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebuspl Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Dwa pixelarty: ścięte drzewo i kamień Może się komuś przydadzą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 hmmm... Ten kamień w top down czy od boku? A tak w ogóle to bardzo słaba jakość tego kamienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebuspl Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Kamień jest w rzucie, a słaba jakość ponieważ został powiększony, słabo było go widać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Drzewo wygląda na mocno niedokończone (nie ma cieniowania, ani złagodzonych konturów), a kamień wygląda (albo jest) jakby był powiekszony x2 czy nawet x4. On także nie ma złagodzonych konturów. UP: to nie o to chodzi czy go dobrze widać czy nie, bo pixelart polega na oszukiwaniu obserwatora poprzez "mieszanie" bliskich pixelów. kiedy powiększasz taka pracę "traci na jakości" bo nie wytwarza już takiego złudzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielBGRJ Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 - ZeroXbot ---> Nareszcie jakaś ładna praca w galerii grafik, jedyne co mi nie pasuje to, że jelec winny być raczej skierowany w odwrotną stronę(ale to tylko mój punkt widzenia :)). Co do "mieszania pixeli" to dithering nazwałbym raczej środkiem pomocniczym, a nie samą istotą pixel-art'u. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Chodzi Ci o mój poprzedni post? Nie chodziło mi o dithering tylko ogólnie cieniowanie, bo na przykład gdyby nasz mózg widział wyraźna różnicę pomiędzy kolorami (a czarny obok białego to by oczy wypalał :) ) to taki zwykły gradient nie byłby gradientem tylko grupą kresek. Łącząc poszczególne nie różniące się zbytnio barwy tworzymy wrażenie cienia w dodatku w pomniejszeniu te pikselki zlewają nam się i dają ciekawy obraz. Nie wiem czy rozumieliście o co mi chodzi (sam za bardzo nie rozumiem), ale o to mi chodziło (nie o zrozumienie tylko to co napisałem :) ) ED: A co do twojej oceny to dzięki tylko co to jest ten jelec? o_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 To coś prostopadłe do rękojeści :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 @UP: Aha, no więc skierowany jest w dół, ponieważ gdy widzę broń białą z takim jelcem to kojarzy mi sie ona ze sztyletem :) Pozatym ten miecz jest z #276 (a może to była #278?) kartki moich nieoficjalnych rysunków*. Gdy próbowałem go narysować z jelcem w górę to w ogóle się nie komponował z resztą ;) *czytaj: kartki wyrwane z zeszytów zapełniane z powodu nudy na lekcjach (zazwyczaj na matmie, kiedy to zrobię zadanie szybciej niż uczeń/uczennica wstanie z ławki żeby je zrobić na tablicy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Ikonka do gierki... Jeszcze świeża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi