Ra3l Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Tytuł: Circus Charlie (remake) Gatunek: platformówka Opis: Gra to remake znanej gry z pegasusa czy nes. Gra polega na przejściu jakiś akrobacji cyrkowych. Nie wiem co tu by można było napisać w 5 zdaniach, głębszej fabuły ta gra nie ma. Ale myślę że każdy ją zna i pamięta, i chętnie do niej wróci w wersji na PC. Autorzy: Programowanie: Ra3l Fabuła: Konami ?! Grafika: Ra3l/internet Muzyka: Ra3l/internet Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 a więc to do tego ci te kółka były potrzebne ^^ Lubię gry z pegasusa, ciekawe czy będzie tak samo dobre czy nawet lepsze :D Na razie nie oceniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 grafika widzę będzie taka sama jak w oryginale? Dodasz coś ciekawego od siebie, czy rozgrywka także pozostanie bez zmian? Circus to imo jedna z najlepszych gier na nesa, ciekawe jak to wykonasz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Nie przepadam za tego typu grami ale jednak coś mnie korci żeby w nią zagrać ;) Powodzenia w dalszych pracach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 a więc to do tego ci te kółka były potrzebne ^^ Lubię gry z pegasusa, ciekawe czy będzie tak samo dobre czy nawet lepsze :D Na razie nie oceniam Tak właśnie do tego ;p. A to już do was będzie należało ocenić. ;p grafika widzę będzie taka sama jak w oryginale? Dodasz coś ciekawego od siebie, czy rozgrywka także pozostanie bez zmian? Circus to imo jedna z najlepszych gier na nesa, ciekawe jak to wykonasz :) Na razie w planach mam żeby grafika była oryginalna. Chyba że znajdę jakiś lepszy pomysł/grafikę. Pierwsze co chcę zrobić to co było w oryginale, później pomyślę nad "ulepszeniami". Ja też sam jestem ciekaw. Up^^ Niebawem będziesz miał okazję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Uwielbiałem tę grę. Czekam na jakieś konkretne wyniki pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 pierwsza gra którą odpaliłem na pegazusie :) ahh, to były ######ste czasy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Taki ten remake niemrawy patrząc na grafikę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Że w jakim sensie ? Grafika z oryginału... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Remake - (wym. 'ri?m??k, ang. kopiowanie gotowej pracy) - przenoszenie programu na inną platformę, nie zmieniając oprawy audio-wizualnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 No więc w czym problem ? Robię remake z pegasus/nes na PC. Bez zmiany oprawy audio-wizualnej. Czepiasz się sam nie wiesz czego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 No przecież, ale jestem głupiutki, nawet definicji na Wikipedii nie chce mi się sprawdzić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 23 Listopada 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Dla tych, którzy się zgubili: Port - wersja programu komputerowego na inną platformę sprzętową bądź programistyczną, zazwyczaj na inną architekturę procesora lub system operacyjny. Port powstaje w wyniku przeniesienia już istniejącego kodu, ogólniej można mówić o implementacji danego programu na inną platformę. Remake (wym. 'riːmɛɪk, ang. wytwarzać coś ponownie) – termin odnoszący się do filmów, w mniejszym stopniu także do gier komputerowych, które zostały nakręcone bądź stworzone na nowo, z różnym stopniem zmian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Nigdy nie grałem w tą grę na pegasusa albo nie pamiętam ale jak ją zrobisz to chętnie sprawdzę tę grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Zobacz. Prawie połowa ekranu niezagospodarowana. Zrób tam jakieś billboardy GMclanu czy czegoś ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 U góry będzie score, live, itd. więc będzie zagospodarowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Mimo to wydaje mi się że nie zajmie Ci to połowy ekranu :) Jednak ty jesteś twórcą i masz ostatnie zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Tylko ta grafika jeszcze nie jest ostateczna "wielkość" Powiększyłem to i zostało może 1/4, 1/5 ekranu, którą zagospodaruję tym co wyżej pisałem. teraz wygląda tak: czarny ekran u góry jest na score. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Super, tez czekam. Lubilem ta gre chociaz mialem wtedy tyle lat ze byla dla mnie za trudna :D Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Z takim entuzjazmem odbiorców mam co raz większy zapał. Dzięki wielkie wszystkim za "przyjęcie" mojego projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Noo super,pamiętam tą gierę jak się męczyłem nad nią kiedyś...piękne czasy,mam nadzieję że będzie dużo więcej różnych misji bo o ile pamiętam w oryginalnej wersji było ich chyba z 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Tak w oryginale było ich 5. 1. Jazda na lwie przeskakując płonące kręgi. 2. Chodzenie po linie, przeskakując małpy. 3. Jazda na piłkach przeskakując z jednej na drugą. 4. Jazda konno przeskakując "Trampoliny/batuty". 5. Skakanie na "linach". Jeżeli będą jakieś pomysły to czemu nie, Na razie na priorytet stawiam skończenie wersji podstawowej. Co później zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 najtrudniejsza imo była jazda na koniu, normalnie mission impossible Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Nie!Skakanie po linach było trudniejsze:] EDIT: Mam pomysła,może takie coś, jazda rowerkiem takim jednokołowym i skakanie nad tymi małpami albo przez te ogniste obręcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Przemyślę Twoje propozycje. Ten rowerek jednokołowy nazywa się monocykl ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krajowa Rada Stolarzy Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Nie można po prostu pobrać emulatora NES i roma, tylko trzeba robić ważący zapewnie 10x tyle remake? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Można, chcesz to pobierz. Widzisz jakiś problem ? Bo ja nie ;p Edit: Jak chcesz mogę dać Ci nawet link ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Rada dobrze gada, bo to jednak będzie jedynie niedoskonały port (uwierz mi, dodanie jednego trybu polegającego na tym samym nie doda tej grze żywotności) a nie remake więc kombinacja rom + emulator wciąż zapewnia produkt równie grywalny i klimatyczny co oryginał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Online Highscore załatwi sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Japan i Rada nie mają racji,jeśli zrobi właśnie online highscore i kilka(może kilkanaście)nowych misji to będzie miał graczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi