Mokrad Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Tytuł: Kasperlandia:Bezpieczna Gra Gatunek: Strzelanka, Edukacyjna, Platformowa Opis: Gra została stworzona z myślą o konkursie. Głównym bohater jest Kaspek, mieszkaniec i kandydat na strażnika Kasperlandii, w której królem jest Mr. Kaspersky. Kasperlandia została zaatakowana i akurat ty masz szansę wykazać się odwagą pokonując różnej maści wirusy. Na drodze spotkasz m.in. Spam i zarażony wirusami pendrive. Gra zawiera też walory edukacyjne, gdyż uczy co nieco o bezpieczeństwie. Przewidywana Premiera: 7 Grudzień 2009. Autorzy: Mokrad Games Programowanie: Mikołaj "Mokrad" Mędrala Fabuła: Mikołaj "Mokrad" Mędrala Grafika: Mikołaj "Mokrad" Mędrala Muzyka: Mikołaj "Mokrad" Mędrala Screeny: UWAGA! Screeny były robione podczas testów gry. Będzie lepiej. http://img91.imageshack.us/i/screenshot100f.png/ http://img233.imageshack.us/i/screenshot102f.png/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Mam nadzieję że będzie lepiej bo ta grafika to masakra no ale czekam na premierę zobaczymy co z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 13 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 wiesz grafika niesety raczej się nie zmieni, za to broń itp. :) EDIT W koncu to moja pierwsza gra nie? Więc chociaż to uszanuj :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 A ten zielony glutek to potwór, nie :D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 No ale przynajmniej daj jakieś tła albo coś bo na tych screenach jest tak pusto że masakra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 wiesz grafika niesety raczej się nie zmieni Czemu? Taka grafika nigdzie nie przejdzie. Jak nie potrafisz lepiej to nawet ja, choć też cienki jestem w rysowaniu, mogę coś Ci tam skrobnąći wydaje mi się, że będzie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Na razie słabiutko. Mało obiektów, brak tła od razu odrzucają. Muzykę na pewno komponowałeś sam B) ? PS. No i jakoś licznik działa ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Gdzie Ty widzisz jakiś licznik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimonek Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Hmm... Zobaczymy co tego będzie ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 wat, chodzimy zieloną kulkąkulka i musimy dojść do flagi wbitej w gówno : o nie thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Z tą edukacją masz dobre chęci aczkolwiek nad graficzką mógłbyś trochę popracować. "Kaspersky" fajnie to "zabrałeś" :D Zapowiada się tak średnio i nie mogę powiedzieć że najgorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 14 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Wszystko bedzie dobrze w dniu premiery ok? Broń inna, inforamtory, wrogowie(najgorzej niestety mi wyszedł ostatni boss). Muzykę komponowałem sam. EDIT Zaraz nagram Frapsem trailer i zamieszcze na YouTube- Zobaczycie ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 no, kiedy ten trailer to sobie lookne bo gry mi się ściągać nie chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Kandydat na grę roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Widzac napis Bezpieczna Gra, pomyslalem o prezerwatywach. Zdziwilem sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 14 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Rany Julek Święty jakie wy macie skojarzenia. :frusty: :dots: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matizam7 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 stary weź baw się na gotowej grafice bo inaczej daleko nie zajdziesz :D zacznij od przeróbki grafik z neta (ja tak zaczołem i nieźle teraz umiem) np. ja znalazłem w necie ikonki antyvirów i teraz je przerabiam na gostków do plansz. proste nie? (ja nie mówie że musisz robić to samo to tylko przykład) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Hehe wbijasz "antywirus" w wyszukiwakę grafiki google i pierwszy wynik dziwnie pasuje do skojarzenia poxipola http://c.wrzuta.pl/wi522/fa303ff3002c1b6a4...szy%20antywirus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 trochę mnie rozbawiły te screen - y bo z tego co widzę to trzeba chodzić zielonym ludkiem do jakiejś kupy. I w tym miejscu pojawia się moje pytanie czy ta kupa będzie jedzona przez naszego ludka... Na jaki konkurs robisz tę grę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Na konkurs o tematyce Bezpieczeństwo pracy przy kompie i w necie. a przy okazji to nie gówno tylko ziemia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Na konkurs o tematyce Bezpieczeństwo pracy przy kompie i w necie. a przy okazji to nie gówno tylko ziemia. no, pochader (bo chyba bohaterem nie można nazwać zielonej kulki z nogami i łapami. i nie lubię kirby'ego, a na moje gry starsze niż około rok patrzę z pogardą) brzydki, po screenach w życiu bym się nie domyślił, że to gra o antywirusach (uważam, że wrzucenie głupiej fabuły i paru oczywistości może nie wystarczyć), a ziemia na skrzynkach unoszących się w powietrzu to dużo mniej realistyczna wizja niż gówno na skrzynkach. z czymś takim konkursu nie wygrasz. będziesz musiał nad tym ciężko harować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 15 Listopada 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Skaczemy paintową kulką po nierównych blokach na szarym tle i próbujemy dojść do... no niech będzie, że ziemi. Ta gra doprawdy ma zadatki na hit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Hmmmm... W grze chodzi się zielonym stworkiem, który mi się nawet podoba, chodzi się po antygrawitacyjnych blokach(tak myślę xD), i trzeba dojść do flagi(do tego co nazywacie kupą, czyli jesteście mało spostrzegawczy). Ja oceniam grę na 2.5/5 z tych powodów: fajny stworek, grafika fatalna, ale jest lepsza o od fatalnej ;), to twoja pierwsza gra. Powodzenia w projekcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Hmmmm... W grze chodzi się zielonym stworkiem, który mi się nawet podoba, chodzi się po antygrawitacyjnych blokach(tak myślę xD), i trzeba dojść do flagi(do tego co nazywacie kupą, czyli jesteście mało spostrzegawczy). Ja oceniam grę na 2.5/5 z tych powodów: fajny stworek, grafika fatalna, ale jest lepsza o od fatalnej ;), to twoja pierwsza gra. Powodzenia w projekcie. spójrzmy prawdzie w oczy - to jest ziemia, ale to wygląda po prostu jak gówno (bardziej krowie lub końskie, ale wciąż). kiedyś były takie klozety, że można było dokładnie obejrzeć, co się wysrało, a dziś od razu plum do wody i myli się ziemia z kupą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Ale dyskusja :D Ja każda platformówka, chodzimy bohaterem, nic nadzwyczajnego. A wyobraźnia w grach jest najważniejsza. Będzie miał jakieś skille ten bohater? Albo podaj przykład jakiejś fajnej pułapki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Wszystko w swoim czasie ok? Niestety nie bedzie miał skili, może w następnej grze. EDIT Choć zawsze moge się zastanowić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Na pewno do wymiany jest grafa. Postać mi się nie podoba. I czemu ona lewituje? Chyba ze mi się wydaje.Mało pokazałeś :/ Po tej zapowiedzi nie wiem, czy będę chciał w tą grę zagrać. 2/5 Bo to twoja pierwsza. PS. jeśli będziesz robił gry na konkurs lepiej by nie była ona pierwsza! xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Po tej zapowiedzi nie wiem, czy będę chciał w tą grę zagrać. Jeśli tylko projekt rozwinie się w dobrą stronę to z chęcią zagram, choćby dlatego, żeby zobaczyć efekt końcowy. A czy będzie mi się podobała to już druga sprawa, ale jak narazie projekt niczym gracza nie zachęca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi