Hix Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 GML draw_set_font(czcionkawia) draw_set_color(c_black) message_button(sprite0) message_background(background0) message_size(350,140) message_input_font(czcionkawia,14,c_black,0) message_button_font(czcionkabut,14,c_black,0) show_message('Czary Mary!') I w takiej postaci okno z tłem i przyciskiem się prawidłowo wyświetla, ale Text na tle nie wyświetla się w ogóle. Czyli czary mary nie widac ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Mi się wszystko wyświetla, może u ciebie text ma taki sam kolor jak tło i go nie widzisz? 2 pierwsze liniki są zbędne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hix Opublikowano 31 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Tak wyświetla się jeśli jest na czarnym tle i wyświetla się kolorem białym ale ja mam białe tło i ustawiłem przecież GML message_input_font(czcionkawia,14,c_black,0) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 31 Października 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 message_text_font(name,size,color,style) Sets the font for the text in the pop-up box. (This is a normal Windows font, not one of the font resources you can out in your game!) style indicates the font style (0=normal, 1=bold, 2=italic, and 3=bold-italic). Wpisz np. "Arial", "Verdana" czy "Courier New" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hix Opublikowano 31 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Działa, dzięki. A jest możliwość żeby użyć własnego zasobu czcionek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 musial bys ta czcionke zainstalowac do fontow windowsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hix Opublikowano 31 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Tak, wiem mam zainstalowaną, ale jakbym wysłał grę do kolegi to on już by jej nie miał wgranej w Windowsie to by działało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Tekst by się wyświetlił prawdopodobnie w Arialu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hix Opublikowano 31 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Dzięki wszystkim za pomoc. Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi