Dragon Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Otóż postanowiłem że se porobię parę śmiesznych filmików z Gothic i Gothic II (oryginały), i chciałbym je umieścić na YouTube, kłopot w tym że tata mi nie pozwolił z tego względu że będę łamał prawa autorskie, a ze sto użytkowników kręci filmy z Gothic :angry: , więc co mam zrobić żeby przekonać tatę żeby zmienił zdanie? To znaczy chcę wiedzieć czy naprawdę łamię prawa autorskie, ale to będą darmowe filmy, więc chyba nie.... Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Jakieś 99% filmów na youtube łamie prawa autorskie, olej ojca, wgraj potajemnie ;d Poza tym youtube woli wyświetlać reklamy obok filmu niż robić cokolwiek innego: http://i31.tinypic.com/2h57mlg.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 poza wyciszeniem filmu lub zawieszeniem konta nic ci nie zrobią. wgrywaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 ...no ale komp jest w salonie i tata może zobaczyć... ALE na pewno mogę to wrzucić ? Podajcie jakiś dobry argument by przekonać tatę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 proszę:"ale, tatooo. przecież wszyscy wgrywają filmy z gothica, poza tym to tak stara gra że nikt się nie przyczepi, a nawet jeśli to nas nie namierzą(chyba że macie zewnętrzne IP)" albo wgraj jak ojca nie będzie w domu, np. w pracy, albo u znajomych, na zakupach z żoną :) itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 O Boże, pozdro dla ojca :o Pokaż mu screena, którego dał Webzir. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Dziex GMTraker :) , nie wiem czy wypali ale warto spróbować, pierf powiem to a jeśli nie zadziała, użyje broni zdjęciowej, pokaże screena! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matizam7 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 jeszcze można to wgrać np u kolegi, przesłać komuś i by za ciebie wklepał (na twoim profie rzecz jasna ;) ) gothic jest extra :D właśnie robie gII w wersji rpg w rpg makerze, lol jak to wygląda ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Hmmm to nagrywając filmik z gry łamie się prawa autorskie?? :unsure: To już niemożna recenzować ?? :chris: Jakby ktoś chciał w 100% przestrzegać prawa to by nie oddychał :) Zamiast tak sumiennie przestrzegać prawa stworzonego przez człowieka to lepiej zacząć przestrzegać 10 przykazań (jeżeli wierzysz :), albo innych według twojej wiary ) gdyż 1. Bóg (czytaj wiara) 2. Honor 3. Ojczyzna Twój tatuś chyba widzi tylko drzazgę w twoim oku...... Ciekawe czy sam przestrzega prawa w 100% i wszystkich norm społecznych???? Jeżeli to co robisz nie kłóci się z twoim sumieniem i normami społecznymi, oraz nikomu nie szkodzi, to czemu tego nie robić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Nie łamiesz praw autorskich, w końcu to ty nagrałeś i zmontowałeś ten film, nie? A z tym wyciszaniem to niezłe cyrki są. Kumpel zmontował sobie pokaz slajdów, dał podkład i wyciszyli. A jak był film jak jakieś szczyle wrzucają kota do dmuchawy do siana, to nawet nie wyciszyli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Wszystkie filmy które wrzuciłem na Youtube łamią jakieś prawa autorskie, a jakoś wciąż mam konto :) . Mój kumpel zresztą swego czasu zuploadował mnóstwo teledysków i jedyne co się działo, to albo usuwali mu te teledyski, albo ograniczali, że mogą je jedynie oglądać ludzie z takich i takich krajów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Najlepiej w ogóle nie wrzucaj, tato pewnie nie chce, żebyś się ośmieszał. A prawa autorskie złamiesz, jeśli wrzucisz czyjś utwór muzyczny bez zgody tego czyjsia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 A prawa autorskie złamiesz, jeśli wrzucisz czyjś utwór muzyczny bez zgody tego czyjsia. tak ,np. jak chcesz dać jakiś utwór Fryderyka Chopina, w tle to niestety musisz pogadać z nieboszczykiem. Ja osobiście zawsze gdy jestem na cmentarzu mam ze sobą saperkę tak na wszelki wypadek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Ale przecież film będzie darmowy, to jak mam łamać muzyczne prawa autorskie :huh: ? A w ogóle mam zamiar robić z ivoną, może tam parę tworów dam... A tata powiedział że lepiej nie dawać filmów bo jeszcze jak łamię prawa autorskie to nam policja do domu wjedzie :huh: . EDIT UP@ Dobre :D EDIT2 Gram w CS2D i mam z zadanie zrobić filmik klanowy... no nieźle, muszę złamać prawa autorskie :lol: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matizam7 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 tiger chcesz to zobaczę ten filmik tylko przślij linka potem ;) uwielbam tą grę wracając do tematu łamania prawa i praw autorskich... ...ja też łamię prawo po przez: - usiłowania pierwszeństwa (tu chodzi o kodeks drogowy, liczy się?) - piractwo (kilka programów, i nie mam cracka gm) - hackerstwo romów (hackuje romy na konsole, to częściowe łamanie praw autorskich ale przez hackerstwo łamiesz prawo tylko wtedy kiedy masz z tego hackowania kasę) ktoś ma coś do mnie? edit: polcja? ja pier...(znaczy papier :D) chyba go coś porąbało za przeprosezeniem, a ivona to good idea ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 A tata powiedział że lepiej nie dawać filmów bo jeszcze jak łamię prawa autorskie to nam policja do domu wjedzie :huh: Tia, wpadnie wam do domu Szwarceneger czy inny Żą Klod Wan-Dal i was skuje i odprowadzi ciupasem (co to jest ciupas?) na komisariat. Dużą wyobraźnię ma twój tatuś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Z dwojga złego trza się cieszyć że te filmiki mają iść na Youtuba a nie Redtuba, chociaż tego drugiego tak jakoś przyjemnie się ogląda :P Prawo powinno być dla ludzi a nie na odwrót, więc nie dajmy się ponieść obłędowi !!!! A ojca szanuj bo masz jednego (chyba, tera wszystko możliwe) , pogadaj z nim jak facet z facetem, bo i tak zrobisz to co będziesz uważał za słuszne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
progio! Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Tak ciężko powiedzieć pare słów do mikrofonu, że trzeba używać gówniaczej ivony, której używa każdy noobski 10-latek ;s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 (hackuje romy na konsole, to częściowe łamanie praw autorskich ale przez hackerstwo łamiesz prawo tylko wtedy kiedy masz z tego hackowania kasę) Widocznie żyjemy na innych planetach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matizam7 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 @progio! - lol największy polski reżyser filmowy (i nie tylko) gothica (erol18 polecam jego filmy a szczególnie całej prawdy ciąg dalszy, gdzie vatras opowiada o bogach cudnej mertany ;) ) używa ivony, praktycznie wszyscy używają ivony, cały śiwta używa ivony, a ty masz pretensje do niej? ile masz lat i śmiałości że podskakujesz innym? może masz więcej niż 10 lat i wyśmiewasz się ze starszych? a może poniżasz młodszych? odwal się! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mallo Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Jak SAM robisz ten filmik w Gothicu, taki jak np. Człowiek Woda, to nie łamiesz praw autorskich. Przecież FILMIK z GRY zawsze będzie legalny. Zwłaszcza jeśli go właśnie z edytujesz. Tylko nazwa nie może być użyta. Olej tatę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 tak ,np. jak chcesz dać jakiś utwór Fryderyka Chopina, w tle to niestety musisz pogadać z nieboszczykiem. Ja osobiście zawsze gdy jestem na cmentarzu mam ze sobą saperkę tak na wszelki wypadek Wszystko ok, gdyby nie to, że bodajże po 50 latach od śmierci autora dzieła stają się domeną publiczną, więc w przypadku Chopina jedynym problemem by było to, czy akurat to wykonanie które posiadasz możesz sobie użyć w swoim projekcie. Bo prawa autorskie wygasają na sam utwór, a jego wykonanie przez kogoś to już coś innego. PROTIP: Na Wikimedia Commons są wykonania utworów muzyki poważnej udostępnione przez orkiestry na licencji GNU FDL, więc można wykorzystać na filmiku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Sevendziesiąt, a nie pięćdziesiąt lat po umrzeniu autora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matizam7 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 słuchaj Tiger zrób tak: pogadaj z ojcem, pokaż opinie innych z tej strony, pokaż mu ewentualnie filmy innych gości z youtube, albo go męcz na siłę i wciągnij to od niego. ja od moje starego mam gm pro bo męczyłem, i męczyłem, aż w końcu zgodził się że da mi stówę i mogę robić co chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Spróbuje, ale się dygam :P , pogadam dopiero jutro, bo jestem zmęczony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 @progio! - lol największy polski reżyser filmowy (i nie tylko) gothica (erol18 polecam jego filmy a szczególnie całej prawdy ciąg dalszy, gdzie vatras opowiada o bogach cudnej mertany ;) ) używa ivony, praktycznie wszyscy używają ivony, cały śiwta używa ivony, a ty masz pretensje do niej? ile masz lat i śmiałości że podskakujesz innym? może masz więcej niż 10 lat i wyśmiewasz się ze starszych? a może poniżasz młodszych? odwal się! Ivona ssie, jest używana tylko przez polską młodzież w wieku 10-16 lat (amerykańska używa wbudowanego w system syntezatora, który jest jeszcze gorszy), a kiedy słyszę ten cholerny, sztuczny "menski" głos, to daję 1 i wyłączam film. ale to moja opinia. jak chcę coś wyrazić w filmie, a nie chcę gadać do mikrofonu, robię napisy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 No... lepiej napisy, ale powiec komu od 10-16 lat, chcę się czytać :P ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matizam7 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 jak robiłem mój pierwszy też dałem napisy bo ivony nie chciałem szukać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 mi. krótki i treściwy post, ale @downów zakazano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Ja zawsze wolałem napisy od dubbingów, ale w sumie mam 8 lat, więc nie mieszczę się w granicy 10-16. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi