ussnimitz Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Chcę pomniejszyć obrazki ale problem w tym że nie chcę pomniejszać każdego z osobna na paincie, ponieważ mogą wyjść różnych rozmiarów a pomniejszać tak kilkaset obrazków by trochę zajęło. Nie znacie jakiegoś programu czy czegoś żeby można było to pomniejszyć za jednym albo za kilkoma razami??? A znalazł by się chętny do pomniejszania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ILOSZ Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Ja sie tam nie znam ale to powinien umieć każdy manager zdjęć. Np. Office Picture Manager z MS Office 2007 (ten na pewno) albo moze XnView (ten to nie wiem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Napisz sobie program w GMie, który coś takiego zrobi ^^ To nie problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeloPL Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Albo zmniejsz w paincie za pomocą "Rozciągnij/Pochyl", podając procenty (zamiast 100% na 100% możesz ustawić 50% na 50%, i będzie o połowe mniejsze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 ponieważ mogą wyjść różnych rozmiarów a pomniejszać tak kilkaset obrazków by trochę zajęło. Albo zmniejsz w paincie za pomocą "Rozciągnij/Pochyl", podając procenty (zamiast 100% na 100% możesz ustawić 50% na 50%, i będzie o połowe mniejsze). MeloPL, coś mi się tu nie zgadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Istnieje darmowy program Picasa, on chyba potrafi skalować masowo zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 W IrfanView też się da automatycznie przeskalowywać obrazki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeloPL Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 @Jaklub Co ci się nie zgadza? Przecież jeśli skalowałby za pomocą "Rozciągnij/Pochyl", to różnicy w wielkości by nie było, więc ten sposób zadziała, o ile ussnimitz zechciałby robić każdy obrazek po kolei. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Chodziło mu o to, że ma do pomniejszenia kilkaset obrazków. Chciałoby Ci się takim sposobem skalować 400 sprite'ów czy wolałbyś, żeby jakiś program zrobił to za Ciebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi