Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Stycznia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 background_replace(ind,fname,removeback,smooth) GML background_replace( background2 , working_directory+"/room_1.jpg", 1, 1); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 GM8 jest dużo lepszy od GM7, fajny edytor spritów, fajnie że wyświetla nazwy obieków, spritów, backgroundów itp. w nowym code editor ;) Tylko mam pytanie - do czego służą triggery??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Stycznia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 https://gmclan.org/index.php?czytajart=65 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Taaaa, dzięki ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 nie wiem czy to pierwszy zauważyłem, nie przeczytałem wszystkiego: ale, error: error in code line: [...] przykładowo: obj_bohager.x ^ [...] pokazuje '^' gdzie jest błąd! nie trzeba liczyć od początku :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TO_mek Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 A czy istniej gdzies jakis watek ktory opisuje zmiany w GMLu od wersji 4 (mam do przerobienia kilka starych projektow robionych w gm4). Cos jak to tutaj opisujace roznice miedzy 7 a 8: http://www.gmlscripts.com/forums/viewtopic.php?id=1623 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Tak zauważyłem funkcję GML tan w gmie... I się zastanawiałem czy była ona w gmie 7 i do czego służy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 jest to funkcja trygonometryczna http://pl.wikipedia.org/wiki/Funkcje_trygonometryczne coś takiego jak sinus czy cosinus i raczej była w gm 7 i gm 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Backspace Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Ciekawy jestem kiedy wyjdzie GM 9.0 :w00t2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Sie podniecił... Jeszcze sobie poczekasz. A w 8 mnie denerwuje to, że są inne kolory w kodzie. Niby nic, ale już się mocno przyzwyczaiłem i ciągle mi się mylli :| Pamiętam że chyba gdzieś to można było zmienić, ale gdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 File>Preferences>Scripts and Code Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 W opcjach : / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi