M@ILOSZ Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Chodzi o to że mam kilka różnych obiektów np. obj1, obj2 i obj3 i chcę sprawdzić który z nich jest najbliżej. Jak to zrobić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 daj im parenta i użyj instance_nearest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ILOSZ Opublikowano 17 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Fajnie, działa. Mam jeszcze jedno pytanie: Czy jak teraz użyję tej funkcji np. tak: zmienna = instance_nearest(x,y,grupa_obiektów)//dajmy że najbliżej jest obj1 zmienna.speed = 5 To zmieni ona speed tego obj1 czy spali mi komputer :lol: ? Czy może jeszcze coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Najlepsiejszą metodą jest sprawdzenie samemu. Komputer się nie spali bo ma zabezpieczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ILOSZ Opublikowano 17 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 No ale właśnie chodzi o to że chciałem sie upewnić, może ktoś wie. A jak sam sprawdzam to nie mam pewności czy nie popełniłem błędu gdzieś indziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Fajnie, działa. Mam jeszcze jedno pytanie: Czy jak teraz użyję tej funkcji np. tak: zmienna = instance_nearest(x,y,grupa_obiektow)//dajmy że najbliżej jest obj1 zmienna.speed = 5 To zmieni ona speed tego obj1 czy spali mi komputer :lol: ? Czy może jeszcze coś innego? jeżeli obj1 ma ustawionego paretna grupa_obiektow i jest bajbliżej pozycji x, y to tak. Gm zwróci Ci do zmiennej jego id. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi