D!4bl0 Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Temat właściwie pasuje do działu Pytan poczatkujących i grafiki ale zdecydowałem se go umieścić tutaj. Maluje pedzlem w photoshopie jakieś drzewka ale kiedy wgrywam je do painta czy GM pojawiają sie białe obwódki, co robic? Jak to usunąć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Pędzlowi pewnie nie ustawiłeś maksymalnej twardości. Przez to jego krawędzi są jakby rozmyte. Na dużym powiększeniu zobaczył być, że między czarnym pędzlem, a białym tłem są płynnie przechodzące szare pixele. A GM bierze jako przezroczysty kolor z lewego dolnego pixela (u ciebie biały), więc te pixele które nie są idealnie białe są widoczne. Rysuj twardym pędzlem albo użyj różdżki to zaznaczenie i usunięcia tych złych pixeli :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D!4bl0 Opublikowano 26 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Akurat temu pedzlowi o ktory mi chodzi nie da rady dać twardośći ;/. Chodzi o pedzel : "Kula ognista" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 zrób maskę albo poczekaj na GM 8, tam będzie możliwość PNG i sobie wstawisz swoją "Ognistą Kule" :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Albo dodaj sprite z alphą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Maja 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 albo zrób czarne tło, zaznacz drzewko, przejdź na warstwę czarną, naciśnij Ctr+I (albo Ctrl+Shift+I - odwróć zaznacznie), Usuń (delete), Zmerguj obie warstwy. Półprzeroczyste piksele powinny zniknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Aj, gnysek dawał artykuł https://gmclan.org/index.php?czytajart=47 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Maja 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Al ja bym unikał PNG, bo je trzeba z zewnątrz wczytywac, lub jak w arcie dawać aż dwa sprity, a to zawala RAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Al ja bym unikał PNG, bo je trzeba z zewnątrz wczytywac, lub jak w arcie dawać aż dwa sprity, a to zawala RAM.Jak chcesz wtedy zrobić tą półprzeźroczystość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Maja 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Właśnie napisałem, jak obejśc się bez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 zrób maskę albo poczekaj na GM 8, tam będzie możliwość PNG i sobie wstawisz swoją "Ognistą Kule" :P w gm od dawna istnieje możliwość zrobienia maski, w gm7 jest już obsługa PNG... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi