Purepain Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Mam proste pytanie do użytkowników FL. Właśnie zacząłem się tam trochę bawić i natrafiłem na rzecz, która mnie cholernie wkurza. Gdy naciskam na sampla gitarki po lewej to słyszę czysty, fajny dźwięk, a gdy wrzucam to do utworu, tak jak na tutorialach na YT to dźwięk staje się wysoki, zupełnie inny. Próbowałem już kilku rzeczy ale jedyny efekt jaki otrzymałem to podniesienie ciśnienia :ranting2: .Więc jak dodać sample do utworu bez żadnych modyfikacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Jak klikasz na sampel, to ci się pojawia takie okienko. Znajdź tak zakładkę "misc" i kliknij na guzik "reset" ( jest prawie na samym dole ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 w playliście w oknie patternów ustalasz sobie je, a w oknie poniżej ustawiasz automation clips tego, co chcesz zautomatyzować, w tym przypadku głośność, czyli klikasz PPM na pokrętło głośności sampla gitarki i wybierasz: create automation clip. po utworzeniu możesz dowolnie modyfikować linie głośności sampla. możesz też po prostu ustalić określoną głośność właśnie w pokrętle głośności sampla aby miał stałą głośność, nie zmienianą przez automation clip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Psichix, coś się tobie pomyliło. :) Mu chodzi o automatyczne zmienianie wysokości dźwięku przez fl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Purepain Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Wielkie Dzięki Misiek :thumbsup: ! A tyle tego szukałem :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 a właśnie, mam pytanko: w jaki sposób zmieniać tą wysokość dźwięku (ogółem wygenerować melodie) na automation clip? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 @Purepain : Ja też dużo razy miałem z tym problem, a właśnie ten "reset" wyczaiłem zupełnie przypadkowo :P @Psichix : Ogółem nigdy nie korzystałem z tych clipów całych, ale musisz coś puszukać z pitchem związane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Pitch jest przeca na pierwszej belce samplera, zresztą wystarczy wklepać "pitch automation" w helpie i masz :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemo Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 witam wszystkich. Mam dla was inne pytanie, nie bez powodu jednak umieszczone na tym forum. Czy ktoś z was przeglądał regulamin korzystania z FL? Ja nieco go oglądałem, ale nie pamiętam tej kwestii: czy muzę zrobioną w demo FL można użyć do naszych gier? Na jakich prawach? EDIT: a może mp3 to nie jest najlepszy format dla GMa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Na takich samych jak grafiki zrobionej w MSPaint. FL to DAW który powstał po to aby można było w nim robić muzykę (bo to DAW :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemo Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 ;d no tak, ale FL jest komercyjne poza demem ofc ale nie znam właśnie jego praw a może jest jakiś temat tutaj w sprawie tworzenia własnej muzy do własnych gier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Stycznia 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 No to poczytaj licencję która wyświetla się w czasie instalacji dema. Ona w ogóle pozwala na eksport MP3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemo Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 tak, tylko zapisywać jako pliki FL nie pozwala mogę przeczytać, ale wiadomo w jaki sposób pisane są regulaminy - długie i brzydko pachnące. Miałem nadzieję, że ktoś mnie oświeci. EDIT: chyba midi się zajmę i tyle... ale co to za przepaść między midi a mp3 :(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Lekko za późno, ale :D http://lmms.sourceforge.net/ Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Lekko za późno, ale :D http://lmms.sourceforge.net/ Fervi Fajnie to wygląda aż sobie sprawdzę. A można do tego podłączać urządzenia z interfacem MIDI? edit: zresztą sprawdzę czy mi keyborda wykryje. edit2: działa all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemo Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 na takie posty nigdy nie jest za późno :D nie ogarniam programu co prawda, ale dzięki. Może go rozgryzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapina Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Jak klikasz na sampel, to ci się pojawia takie okienko. Znajdź tak zakładkę "misc" i kliknij na guzik "reset" ( jest prawie na samym dole ). Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Nie ma to jak pomóc komuś 4 lata po napisaniu postu. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi