Roki Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Chcę coś takiego że gra jako background ustawia sobie wcześniej zrobionego screena, mówiąc krócej, po odpaleniu, gra robi fote i ustawia jako back ground, a ogólnie chodzi o sposób na walke na pulpicie, bez PRO, czy się da? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Nie da się bez PRO (aby to optymalne było, bo normalnie to sie da, ale będzie zmulaać :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Chcesz tapetę dać jako background tak? Wydaje mi się że da się jakimiś DLLami, ale włosów bym se za to uciąć nie dał. EDIT: U, spóźniony :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 bez pro tego nie zrobisz. tak propos, metoda którą podałeś jest beznadziejna (chyba że chcesz mieć ikonki) - lepiej znaleźć w rejestrze adres pliku tapety i wczytać tło za jego pomocą. nie trzeba dll-ów, tak jak pisze Platyna. chyba że chcesz ikonki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 No cóż, niestety nie mam PRO :/ Może kiedyś zrobię gre i na chybił trafił dodam to od BG? Wejdzie wtedy? Jak skończe gre, dodam opcje z PRO, zapisze jako exe, to pójdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Nie, bo by nie było sensu robić podziału na PRO i BASIC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zakupiłem PRO :D A więc czy teraz ktoś mi napisze taki kod? Bardzo o niego proszę, ale tak żeby nie było widać czarnego po boku jak sie daje fullscreen, ok? Ktoś umie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zakupiłem PRO :D A więc czy teraz ktoś mi napisze taki kod? Bardzo o niego proszę, ale tak żeby nie było widać czarnego po boku jak sie daje fullscreen, ok? Ktoś umie? Czarne boki są temu, bo rozdzielczość jest nierówna. Nie da się tego poprawić - chyba, że zmienisz rozdzielczość ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 No fajnie, ale jest jakiś kod żeby to poprawić? Bo w jednej grze takich nie mam, no i najważniejsze z tym back groundem... Czy wystarczy strzelić fote pulpitu(przez gre) no i potem ustawiać jakąś tam funkcją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 1.Minimalizujesz grę(znaczy się gra minimalizuje) 2.Strzelasz fotę 3.Przywracasz okno(gra ofc) 4.ustawiasz fote jako BG. Zaraz podam kod, chyba, że już dalej sam sobie poradzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Nie poradze sobie, bo PRO mam od 2 dni :P Dlatego proszę o kod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 1.Minimalizujesz grę(znaczy się gra minimalizuje) 2.Strzelasz fotę 3.Przywracasz okno(gra ofc) 4.ustawiasz fote jako BG. Zaraz podam kod, chyba, że już dalej sam sobie poradzisz. od kiedy w gm można cykać foty obszaru położonego poza oknem GM-a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Uproszczę ci sprawę dając DLLa do minimalizacji. Minimalize aby zminimalizować wywołaj funkcję minimalize(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 No ale potem i tak musi maksymalizować :/ Dajcie jakiś kod dobry na to :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi