Maximal Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Tura #54 Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drobiu Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Odpowiedzcie mi,np to może być gra w której leci muzyka i z okna gówno,które koleś łapie do wiadra,gdy złapie to leci jakiś dźwięk,bo nie wiem jak się za to zabrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Hm, niezupełnie. :P Zobacz sobie np. takie gry jak Osu!. Tu jest cała lista http://pl.wikipedia.org/wiki/Muzyczna_gra_komputerowa. Generalnie chodzi o to, żeby czynności trzeba było wykonywać do rytmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drobiu Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Hm, niezupełnie. :P Zobacz sobie np. takie gry jak Osu!. Tu jest cała lista http://pl.wikipedia.org/wiki/Muzyczna_gra_komputerowa. Generalnie chodzi o to, żeby czynności trzeba było wykonywać do rytmu. ej dzięki biorę się do pracy a może być coś takiego że naciskasz jakiś guzik w odpowiednim momencie i gra dźwięk i coś się dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 O lol odpadam z przy tym temacie. BTW czemu zawsze jak trafię na turę to jakiś crapowy temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 A można korzystać z utworów chronionych prawem autorskim? Bo taka Metallica to mnie raczej nie ścignie jak sobie użyję utworu w takiej freeware'ówce, ale czy to jest w ogóle w Lidze24 dozwolone? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Myślę, że na tę jedną turę mogę zezwolić na używanie cudzych utworów. :) Ale właściwie czy to tak trudno machnąć kilka sampli i sklecić z nich melodyjkę? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Ale właściwie czy to tak trudno machnąć kilka sampli i sklecić z nich melodyjkę? Dla nie umuzycznionych - TAK :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drobiu Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Myślę, że na tę jedną turę mogę zezwolić na używanie cudzych utworów. :) Ale właściwie czy to tak trudno machnąć kilka sampli i sklecić z nich melodyjkę? ;) Jak dla mnie to na tą turę to powinno być wręcz zabronione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Jak dla mnie to na tą turę to powinno być wręcz zabronione. Ale my tu konkurujemy w robieniu gier a nie muzyki. Najważniejszy ma być ciekawy pomysł, później wykonanie. Tak więc szanse równe powinni mieć i ci bardziej i mniej umuzykalnieni. Bo tu chodzi o to głównie jakie mamy pomysły i jak programujemy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Dark, ale ta muzyka w osu ma w ogóle jakieś znaczenie xD ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Wut? Zezwalasz na korzystanie z muzyki która sobie zastrzega kopiowanie oraz przerabianie? Nie masz do tego prawa xD Napisz do Metalicy na e-maila i zapytaj o zezwolenie xDDDD a teraz do tematu: można zrobić program a nie gre?? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 a teraz do tematu: można zrobić program a nie gre?? ;> Uwaga: to NIE może być program do tworzenia muzyki. Nie. A poza tym to gry na lige są freeware a więc jaki rozsądny autor będzie się martwił tym że jakaś freeware'ówka korzysta z jego dzieła? Dla niego to nawet plus za promocje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 I tak problemy ewentualne spadają na tego kto udostępnia (: . Zresztą www.jamendo.com i macie mnóstwo muzyki którą w większości możecie udostępnić z waszym projektem (tylko przeczytajcie wpierw licencję, czy zezwala na to). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Ale super muzyczka do badziewnej gry to raczej minus ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Trochę lipa temat gdyż do takich gier trzeba z reguły własną muzykę, dosyć specyficzną ułożyć. No chyba, że miałoby to być coś w rodzaju Gituar Hero lub Donkey Konga, ale wtedy trzeba użyć oryginałów bez licencji :/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Kurcze no podoba mi się temat, chciałem coś zrobić, ale jakoś kompletny brak pomysłu... A nie chce mi się robić jakiegoś gówna w którym się będzie wciskało jeden przycisk w rytm... Mam jeden pomysł ale nie zdążę zrobić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Rozmawiałem z Dark Maximalem, zaproponowałem aby przedłużyć turę aby trwała wyjątkowo 48 godzin i wyszło na to że jeśli większość będzie chciała to się ją przedłuży, bo chyba sporo userów ma dobry pomysł ale uważa że za mało jest czasu na skończenie pracy? :D Tak, więc: Kto jest za tym aby ta tura trwała 48 godzin? (proszę o odpowiedzi osób które biorą bądź ewentualnie chciały brać udział w tej turze, bo wiadomo, że negować będą chciały te osoby które i tak nic nie zrobią a tylko popsują zabawę innym :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Jak teraz na to wpadliście to jakbym teraz zaczął prace to i tak zostało mi tylko 24 godziny :P Więc i tak raczej udziału nie wezmę więc się nie wypowiadam. Grafika do mojego pomysła dość długo by zajęła, a i tak pewno bym nie dał rady zrobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Ja. Mam pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubal09 Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Mogę dodac 2 gre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Dobra, niech Wam będzie. Macie dodatkowe 24h. Informacja do tych, którzy już oddali grę Jeśli chcielibyście wrzucić nową wersje, wyślijcie ją do mnie (przez PW). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drobiu Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Rozmawiałem z Dark Maximalem, zaproponowałem aby przedłużyć turę aby trwała wyjątkowo 48 godzin i wyszło na to że jeśli większość będzie chciała to się ją przedłuży, bo chyba sporo userów ma dobry pomysł ale uważa że za mało jest czasu na skończenie pracy? :D Tak, więc: Kto jest za tym aby ta tura trwała 48 godzin? (proszę o odpowiedzi osób które biorą bądź ewentualnie chciały brać udział w tej turze, bo wiadomo, że negować będą chciały te osoby które i tak nic nie zrobią a tylko popsują zabawę innym :P ) w sumie dobrze podoba mi się to,że przedłużyliście to spróbuję coś dobrego zrobić,24h to sporo czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 No, gierca dodana. Cieszę się, że dodaliście trochę czasu, bo grę zacząłem dziś rano robić ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi