LRostalski Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Chciał bym wiedzieć czy istnieje taka możliwość stworzenia w Game Maker gry na inną platformę do grania niż PC, np. PSP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Porypało Cię? :P Nie, nie da się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 to zrób ktoś w końcu jakiegoś dlla :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Wątpie, żeby się dało, ale słyszałem, że w PSP jest Java i podobno (teorie) można za pomocą GMJava odpalić tak jakąś grę ;p Ale jak coś to zobacz Adventure Maker, wieloplatformowy ;) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Na PSP to sie raczej nie da, ale jest specjalna wersja gamemakera na Nintendo DS. Patrz tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deusald (Adamentium) Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Ja znalazłem coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzy100f Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 O! DS GameMaker przyda się bo na przyszłość miałem zamiar kupić sobie Nintendo DS... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matizam7 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 ...przyda się bo na przyszłość... święte słowa ;) Dobra robota z tym DSGM Kargul :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Z tego co widziałem, Adventure Maker to kupa. DSGM próbowałem dawno, może dużo się zmieniło. Ja tam zacząłem programować w C i jest ok. ps. Kargul nie zrobił DSGM. edit: Ten DS Game Maker wygląda średnio i mało intuicyjnie, ale jakieś prostsze gry chyba da radę zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matizam7 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Proste gierki....Hmmmm....Powiedzmy, że tak...Mam 13 lat a uczę się z podręcznika do 2 gim. będąc w 6 podst. (to prawda :D ) Nawet proste gierki można rozbudować na...złożone proste gierki XD ps. Wiem, że Kargul nie zrobił DSGM. Dobra robota w sensie, że to znalazł XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Marca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Przede wszystkim, to architektura konsol jest inna niż PC. Są inne procesory, inne instrukcje nim sterujące, a więc inne są też kompilatory. Na PSP na pewno da się pisać w C (C++), sam napisałem ze 3 - 4 programy, ale to nie to samo co na komputer - trzeba pamietać, że jest wolniejszy procesor, że słabsza karta graficzna, że mniej pamięci ram (chociaż akurat same zmienne to nie zajmują jej tak wiele). Nie wiem jak sprawa wygląda z DS, ale zapewne podobnie. Tak czy siak pisanie takich gier wymaga niemałej wiedzy programistycznej i praktyki w "prawdziwym" programowaniu, jak i wiedzy na temat architektury, możliwości i budowy procesora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 trzeba pamietać, że jest wolniejszy procesor, że słabsza karta graficzna, że mniej pamięci ram I to jest dobre - można się nauczyć optymalizacji programów i gier. Tak czy siak pisanie takich gier wymaga niemałej wiedzy programistycznej i praktyki w "prawdziwym" programowaniu, jak i wiedzy na temat architektury, możliwości i budowy procesora. Dla mnie pisanie na PSP jest łatwiejsze, ale to nie temat na tę dyskusję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi