Ryba24 Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Mam kod na wpisywanie imienia GML var imie_gracza;imie_gracza=get_string("Podaj imie:","Imie"); I takie pytanie, jaka jest zmienna żeby te imię było w trakcie dialogu w tekście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Mam kod na wpisywanie imienia GML var imie_gracza;imie_gracza=get_string("Podaj imie:","Imie"); I takie pytanie, jaka jest zmienna żeby te imię było w trakcie dialogu w tekście. GML var imie_gracza; imie_gracza=get_string("Podaj imie:","Imie"); show_message("Witaj "+imie_gracza+"! Co tam u ciebie?"); A jeśli tekst ma być wyświetlany w innym miejscu niż po podaniu imienia (bo chyba o to ci chodzi) to użyj zmiennej globalnej, (nie var): CREATE GML global.imie_gracza=get_string("Podaj imie:","Imie"); Gdzieś indziej GML show_message("Witaj "+global.imie_gracza+"! Co tam u ciebie?"); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Z tego kawałku kodu wynika, że zapisujesz pobrane dane do zmiennej imie_gracza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 GML draw_text(0,0,'bla bla bla'+string(imie)+'jak cos za imieniem to to ma byc...'+string(imie)+'jak jeszcze ra imie...i tak dalej;p') Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Nie działa mi to GML add_text("Witaj '+string(imie)+'.Widzę że mundur już masz"); taki mam tekst. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Widze że gnyska skryptu używasz: GML add_text("Witaj '+string(imie_gracza)+'.Widzę że mundur już masz"); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Lutego 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 jak otwierasz stringa za pomocą " to dla czego zamykasz za pomocą ' ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 dajcie przykład bo zawsze pisze mi zamiast imienia to te +string(imie_gracza)+. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 GML add_text("Witaj "+string(imie)+".Widzę że mundur już masz"); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Ciągle błąd jakiś. GML add_text("Witaj "+string(global.imie_gracza)+".Widzę że mundur już masz"); W create GML global.imie_gracza=get_string("Podaj imie:","Imie"); także w crete inny object E. Sam sobie poradziłem dzięki wam za ten męczący post zapamiętam ten kod na przyszłość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi