kubal09 Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Witam! Jak można zrobić proste obliczenia w GM? (Proste tnz. dodawanie,odejmowanie) Żeby można było wpisać liczbę, potem drugą, kliknąć dodaj lub odejmij i żeby wychodził wynik? Proszę o pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 zmienna1+zmienna2 = zmienna3 ? zmienna1-zmienna2 = zmienna3 ? zmienna1*zmienna2 = zmienna3 ? itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubal09 Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 A nie można jakoś prościej? Bo mi za cholerę nie chce się tyle pisać -,- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Lutego 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 a na matematyce jak piszesz ? tak samo :) możesz zrobić c = a + b :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XivroX Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Prościej!? Przecież to jest najprostsze co istnieje w GMLu! Dodawanie / odejmowanie dwóch zmiennych!? >.< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 zmienna1+zmienna2 = zmienna3 ? zmienna1-zmienna2 = zmienna3 ? zmienna1*zmienna2 = zmienna3 ? itd co? :boxed: GML suma = liczba1 + liczba2 roznica = liczba1 - liczba2 iloczny = licaba1 * liczba2 iloraz = liczba1 / liczba2 jak Ci się nie chce pisać to nie bierz się za kodowanie i dalej siedź w klockach! <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubal09 Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Ok ok nie koście tak mnie jestem początkujący >.< Marek S. mógłbym siedzieć dalej w klockach ale już mnie wku**** Topic do zamknięcia :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi