Pieter Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 gejmklan... jak już coś ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 4 Lutego 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 @g-enjoy: Na kiego grzyba wklejasz tekst sprzed miesiąca? Chciałeś się pochwalić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 4 Lutego 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Gejszaklan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 @g-enjoy: Na kiego grzyba wklejasz tekst sprzed miesiąca? Chciałeś się pochwalić? Nie? Chciałem pokazać co o nas ludzie piszą :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Nie? Chciałem pokazać co o nas ludzie piszą :huh: Nie ludzie tylko Lord Vayaa. Zreszta to tak jakby pisal tez o sobie ,poniewaz tez byl uzytkownikiem tego forum. A tak wogole to znowu nic takiego nie napisal. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Lord Vayaa - a dajcie juz dzieciakowi spokoj... nie bylo powszechnego zachwytu nad jago "pro" projektem w c++ to sie obraził na ludzi robiacych w GM... i tyle takich ludzi nalezy ignorowac, bo potem dyskusja z nimi ciagnie sie w nieskonczonsc, i zaczynaja padac teksty coraz ciezsze i mniej parlamentarne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charibo Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Przepraszam, że odświeżam ten temat, ale chciałbym wypowiedzieć się jako bywalec Warsztatu w całej tej dyskusji. Zaznaczam przy tym, że nie czynie tego w jakikolwiek oficjalny sposób, a opinie które wyrażę są moje i tylko moje - Warsztat nie jest odgórnie kontrolowany w ścisły sposób i składa się na niego dużo ludzi, często o skrajnie różnych poglądach. Przede wszystkim więc, bolą mnie wypowiedzi skierowane w cały Warsztat jako ogół. Sami u nas mieliśmy dyskusje o Game Makerze (oraz o programach Click `n Play ogólnie) i zdania są zasadniczo podzielone. Na początku, pragnę zaznaczyć, że Game Maker i gry programowane w sposób tradycyjny, to dwa różne targety. W Game Makerze nie ma sposobu, o ile mi wiadomo, na zrobienie dobrej graficznie gry 3D. Tak samo, jak nie ma sposobu, albo jest to skomplikowane, na zrobienie wielu innych rzeczy. Co "boli" niektórych programistów, to to, że w GM można proste gry zaprototypować szybciej i mniejszym nakładem pracy. Dlatego, nie chcę być wyzywanym od zakompleksionego programisty tylko dlatego, że nie wystarcza mi Game Maker i jego możliwości. Również mówienie o mnie (jako o bywalcu Warsztatu), iż jestem płytko myślący mnie nie kontentuje. I tak - tutaj musicie przyznać - GM nie wspiera bardzo dużej ilości bardzo przydatnych rzeczy w pisaniu gier. Z resztą, nie chodzi tu przecież o mnie. Chodzi o pewną sprawiedliwość i logikę. Game Maker i programowanie to dwie zupełnie odrębne działalności. Porównac to można na przykład do seryjnej produkcji samochodów vs hot-rody. Kończąc: mam nadzieję, że nie będzie więcej tego typu bezsensownych konfliktów, wyzwisk i niesnasek. Ostatnie pare dni czytałem forum gmclan i przyznać muszę, że z obu stron są ludzie rozumu, jak i wichrzyciele - nie dajmy się im. Dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 A wcale nie. Zdziera ich zazdrość, że w GMie (co prawda nie zrobisz cool 3D gierki) można szybciej zrobić dobrą grę, po co właśnie chodzić slalomem przez pisanie (bezsensowne) od nowa, jak można napisać grę w GM. Jak chcesz zrobić full wypas grę - ok, zrób ją od początku, ale my tu nie robimy super ekstra gierek tylko zwykłe minigierki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 A wcale nie. Zdziera ich zazdrość, że w GMie (co prawda nie zrobisz cool 3D gierki) można szybciej zrobić dobrą grę, po co właśnie chodzić slalomem przez pisanie (bezsensowne) od nowa, jak można napisać grę w GM. Jak chcesz zrobić full wypas grę - ok, zrób ją od początku, ale my tu nie robimy super ekstra gierek tylko zwykłe minigierki. Po primo nie tylko proste minigierki. Zdarzają się większe produkcje. Po sekundo on właśnie o tym napisał. Mamy inny target Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 A wcale nie. Zdziera ich zazdrość, że w GMie (co prawda nie zrobisz cool 3D gierki) można szybciej zrobić dobrą grę, po co właśnie chodzić slalomem przez pisanie (bezsensowne) od nowa, jak można napisać grę w GM. Jak chcesz zrobić full wypas grę - ok, zrób ją od początku, ale my tu nie robimy super ekstra gierek tylko zwykłe minigierki. Dlaczego Ludzie Krytykują Kogoś Za Używanie Gm'a? Wlasnie przez takich samolubnych ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Po primo nie tylko proste minigierki. Zdarzają się większe produkcje. Po sekundo on właśnie o tym napisał. Mamy inny target Almora, Magi, Aliens, TLOA? :) @Charibo: Nie obwiniam za to warsztatu, obwiniam takich idiotów, którzy nas krytykują :) Jak już ktoś napisał, świat dąży do łatwiejszych rozwiązań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charibo Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Side note: MAGI została na Warsztacie bardzo ciepło przyjęta. Czyli też można :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Bagno, bez TLOA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 czy magi jest robiona w GM? Bylem pewny ze w c++ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Almora, Magi, Aliens, TLOA? :) Toż to są minigierki, nie mówie że proste, ale minigierki ;O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Bagno, bez TLOA Z TLOA. Trzymanie systemu PKGi i PB.X Online w porządku nie jest proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Te twoje TLOA to żadna wielka produkcja, jakieś klocki debilne . ; s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Te twoje TLOA to żadna wielka produkcja, jakieś klocki debilne . ; s To sam zrób takie "klocki debilne", to zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Akurat TLOA nie jest jakimś wielkim argumentem przeciwko mini-grom :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 12 Lutego 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Toż to są minigierki, nie mówie że proste, ale minigierki ;O Eeeee, lol? To nie są minigierki. Chyba Ci się pomyliło z casualami. Zresztą Almora nie jest casualem, o Aliensach ciężko coś powiedzieć, a TLOA to co to jest? Może ktoś mi rozwinąć skrót? A co do całego wątku. Chcą, to niech se ludzie krytykują GMa na Warsztacie, ich wola. Ja tylko proszę o jedno, nie róbcie tam swoimi wypowiedziami przypału naszemu serwisowi, ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 TLOA = The legends of arkanoid :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 To sam zrób takie "klocki debilne", to zobaczymy. Jaki ma związek to CZY BYM POTRAFIł SAM coś takiego wykonać, a to czy gra mi się podoba i jest większą produkcją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Eeeee, lol? To nie są minigierki. Chyba Ci się pomyliło z casualami. Zresztą Almora nie jest casualem, o Aliensach ciężko coś powiedzieć, a TLOA to co to jest? Może ktoś mi rozwinąć skrót? A co do całego wątku. Chcą, to niech se ludzie krytykują GMa na Warsztacie, ich wola. Ja tylko proszę o jedno, nie róbcie tam swoimi wypowiedziami przypału naszemu serwisowi, ok? TLOA = The Legends of Arkanoid = Casual/Indie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Grabarz, jedź do redakcji CDA, że krytykują gry a sami by lepszych nie zrobili. Potem do Clicka, gry-online, itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Grabarz: A TY ZROBISZ?????// Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Grabarz: A TY ZROBISZ?????// ALE JA NIE SKRYTYKOWAŁEM TLOA. nikt tego nie zrobił No ale ok... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi