borubarartur Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Problem polega na tym że mam sobie plansze na której jest piłka i na pewnym poziomie ziemia.Na planszy działa grawitacja w dół.Na samym początku piłka otrzymuje kąt wyrzutu i siłe.Jak przewidzieć w jakim miejscu pilka spadnie na ziemie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Może powiedz do czego Ci to będzie służyć? Może da się to COŚ zrobić inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Idź na lekcję fizyki, w tym wieku chyba powinieneś już to wiedzieć. Zła metoda: zrób obiekt, który będzie leciał tak jak piłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borubarartur Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Cos tam na fizyce było...a generalnie chodzi mi o to aby typek w siatkówce wiedział gdzie spadnie gałe żeby mógł ja odebrać EDIT: dobra, już rozkminiłem sam, dzięki za chęci, a ty mi tu się jaklub nie wymądrzaj <_< bo dostaniesz rózgę pod choinkę... :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 7 Grudnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 skoro masz kąt i prędkośc, to prosta funkcja wystarczy (funckja to jest ax + b ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Gnysek nie pomyliłeś się czasem? Akurat mam teraz funkcje liniowe (ax+b ) i taka funkcja jak sama nazwa wskazuje jest linią PROSTĄ, a taka piłka leci do góry, osiaga poziom szczytu i zaczyna spadać. Ruch ten (piłki) jest (chyba) paraboliczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 7 Grudnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 A taka piłka :P Myślałem o bilardowej :P Mea culpa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 A jak to zrobiłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi