Maximal Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Start tury: 9 listopada 2008 - 20:30 Czas: 24h Temat: Tower Defence Uwagi: Chyba każdy spotkał się z flashowymi gierkami, w których na planszy rozstawiamy różnego rodzaju działa i wieżyczki, aby obronić bazę/zamek lub cokolwiek innego przed nadciągającymi po określonej ścieżce (choć nie zawsze) wrogami. Gdyby jednak ktoś miał problemy, na tej stronie znajduje się mnóstwo gier z tego gatunku: http://www.towerdefence.net Gry dodajemy za pomocą tego formularza. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Przecież to było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 No właśnie lol >:[ bylo.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 @Tym: Wiem, wiem, przecież wygrałeś. ;P Ale było to dawno (tura #6), no i wtedy tylko 3 osoby brały udział. A temat uważam za dobry, więc czemu nie dać go jeszcze raz i tym samym nie umożliwić wykazania się większej liczbie userów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Oddam tą samą grę... :P Szkoda tylko, że jutro praktycznie nie będę miał dostępu do komputera, a bym coś oddał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 W sumie to temat wporzo lol, WEZME UDZIAŁ :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Jedziem z kodem. Mam nadzieje że się wyrobie ^^ . EDIT: Sorry, że się czepiam zasad, ale czemu nie pozwalacie używać gotowych silników? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 bo używając gotowego silnika miał byś przewagę na innymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Bo to ma być gra tworzona praktycznie od zera i w jak najszybszym czasie. To ma być sprawdzian umiejętności. Nie wiem dlaczego używanie przykładów nie zostało zabronione. =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Daj więcej czasu, jutro mnie cały dzień nie ma w domu :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 EDIT: Sorry, że się czepiam zasad, ale czemu nie pozwalacie używać gotowych silników?Bo jaki miałoby to wtedy sens? Chodzi o stworzenie gry w 24 godziny, a nie poskładanie jej z wcześniej przygotowanych elementów. Pragnę zaznaczyć, że w kwestii tematu tura jest wyjątkiem, czyt. nie zrzędzić, że Maksiowi kończą się pomysły itepe. Uważam, że temacisz nie został w pełni wykorzystany, bo był rzucony w okresie, kiedy Liga jeszcze raczkowała. Następnym razem będzie już coś nowego. @Harv: Sorry Winnetou, 24h. Tydzień temu było więcej ze względu na Wszystkich Świętych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 O.O ...eeeeee ;/ co za temat... Mówi się trudno. A inni moderatorzy też mogą dawać tury? Bo chętnie bym coś wymyślił na następna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Harv: No to twój problem lol. Hmm trzeba wymyśleć realia gry >:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Czyli możemy liczyć na powtórki niektórych tur. =) Nie, nie mogą PsichiX. To tylko i wyłącznie działka Maxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Max mi chodzi bardziej o silniki ala ogre, irrlicht (bo napisane jest, że gra może być tworzona w każdym języku/programie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Nie, nie mogą PsichiX. To tylko i wyłącznie działka Maxa.Nie przesadzajmy, każda pomoc zawsze jest mile widziana. Gnysek, Marmot i dziadek dawali tury w okresie mojej nieobecności, za co jestem im niezmiernie wdzięczny. Jednak jeśli mam okres aktywności i zaplanowałem sobie turę to grzecznie proszę mi się nie wtryniać. ;> Ewentualnie uzgodnić ze mną z kilkudniowym wyprzedzeniem. Max mi chodzi bardziej o silniki ala ogre, irrlicht (bo napisane jest, że gra może być tworzona w każdym języku/programie).Ten punkt to tak w sumie dla picu jest. ;q Tzn. owszem, można tworzyć w innych językach, ale takie gry oddane na Ligę mogę policzyć na palcach jednej ręki drwala z wadą wzroku. Tak czy inaczej, gotowych silników używać nie wolno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Ej, bo zaraz wyjdzie, że z Ligą24 można robić wszystko i że cały regulamin jest dla picu. =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Oj bo nie chcę robić z siebie jakiegoś Imperatora. :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Mimo, że powtórka, pomysł bardzo mi się podoba. Najwyżej opóźni się to demko JWorms o 1 dzień. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Ale to może też być klasyczne defend the castle(/tower) bez żadnego toru po którym chodzą przeciwnicy i gdzie się stawia przeszkody? ^^( chodzi mi coś takiego że po prostu trzeba niszczyć nadbiegających przeciwników). EDIT: zapomniałem i dodać :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Albo po prostu obrona czegoś tam w jakiś tam sposób? bylo by milo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Nie graliście nigdy w jakieś tower defence? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 No właśnie chodzi mi o to, że są dwa typy. Jeden to jak na tej stronie od maxa. A drugi to taki że po prostu rozwalasz ludki co biegną na wieże(bez żadnych tam torów). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 no, w sumie wyszlo by to na reke, bo ze maxiowe tower defence juz bylo to teraz moze byc taka dowolna obrona mienia i nie bylo by czepiania sie ze temat juz byl ;p :) PS. Mam juz nawet pomysl na to ^^ pliss, niech bedzie dozwolone.. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Raczej wolałbym, żeby był ten motyw wieżyczek lub czegoś tam innego. Ale zrób tę swoją wersję i zobaczymy. :) @programista: Nie musi być koniecznie określonej ścieżki, mogę lecieć "na pałę". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Nie wiem, czy będę miał jutro czas, ale na 60% zrobię, bo temat (heh, w porównaniu do poprzedniego :P) całkiem fajny :) Hmmm... to musi być "typowy" Tower Defence? Znaczy, czy przeciwnicy muszą chodzić po ścieżkach :P ? Z pierwszego postu wnioskuję, że tak, ale wolę zapytać... :P Edit: Już nic :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuckek Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Hah, nieźle. Z tego, co robiłem na poprzednią ture ostatecznie planowałem zrobić właśnie TD =P Ale w 24h to raczej sie z tamtym nie wyrobie. No nic, postaram sie coś zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Ech, jak zwykle się późno dowiaduję. Może być taki nietypowy zręcznościowy TD?;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Może. Zresztą róbcie co chcecie, najwyżej Wasza gra będzie zdyskwalifikowana, a Wy zostaniecie potępieni na wieki. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Ale dobry Maksiu nie potępi Stasia, prawdaaaaaaa?~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi