lenin Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 bardzo ładnie :) Tylko uciekło Ci parę przecinków przed 'że'. (tak tylko piszę, co by się lepiej czytało) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 grałeś może w prawdziwego wiedźmina? tam robienie combosów wygląda tak, że po wykonaniu ataku w odpowiednim pułapie czasu klikamy ponownie lmp, tym samym wiedźmin wykonuje kolejny krok kombosa. Mógł byś zrobić 2 rodzaje mieczy: 1 zelazny/stalowy do ludzi, 2 srebrny do potworów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 będą będą te miecze (tak mi się wydaje), tylko muszę teraz zrobić wygodne inventory do gry . A kombosy ... zaraz przyślę filmik , gdy pokazują się strzałki u góry ekranu to trzeba odpowiednią nadusić (ale nie myszką tylko klawiaturą) Edit : ciekawe co powiecie o menu , starałem się aby tło zajmowało jak najmniej pamięci , wymęczyłem na 3mb (składa się z 18 klatek o rozmiarach 1024x800) :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 jeśli evengard to miasto to zmieniłbym nazwe na wiedźmin: klątwa evengardu. Ale skoro akcja dzieje sie 'przed powstaniem' wiedźminów to czemu chodzi sie wiedźminem? :P Ogólnie skoro robisz gre o wiedźminie to mógłbyś troche pozmieniać tą fabułę żeby jakoś łączyła się z książką, chociaż troche, np. nawet te głupie nazwy miast czy krain. Np. w sadze sapkowskiego nie ma takiej miejscówki jak Sinitra ale jest choćby podobnie brzmiąca Cintra, mógłbyś pomyśleć coś w tą stronę. EDIT. Jak ja bym robil gre o wiedźminie to chodziło by sie Ciri :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 nie to ta klątwa to była przed powstaniem wiedźminów a teraz to już jest wiele lat po tym chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 @zalu Tak jest :) @Propaganja Nazwy można jeszcze pozmieniać jeszcze nie są użyte w grze więc nie ma się o co martwić . A , i nazwa po prostu była źle wpisana na początku , a nie da się edytować Tytułu tematu . Nazwa brzmi "Wiedźmin Klątwa Evengardu" jak pisałeś ... A tu filmik + menu : http://pl.youtube.com/watch?v=mfKxQxIyFRM Edit : Intra teraz robię w pełnym 3D i niewiem czy już się za to zabierać :P Edit2 : Nazwa "Evengard" zmieniona została na "Erengard" ponieważ "Evengard" nie brzmi po polsku , bardziej po angielsku . I następna nowina , nie będzie żadnych trollów czy goblinów , muszę znowu od 0 modelować te dziwne potwory z prawdziwego wiedźmina . Potrzebuję koniecznie Bestiariusz z filmu i książek o Wiedźminie , proszę o kontakt ... Edit 3 : Na stronce : http://www.gamedev.pl/projects.php?x=view&id=510 Wiele nowych screenów ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 31 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Gra będzie o nowym wiedźminie ... Tu pare nowych potworów http://www.gamedev.pl/projects.php?x=view&id=510 Mogę napisać ich opisy... Założę stronkę o tej grze , narazie będą tam tylko miniaturki potworów do tej pory zrobionych i ich opisy . Dobra , teraz dam opis jednego z bossów Niedawno się skapłem że zrobili już podobnego w grze a był nim Zeugl , ale co tam : _____________________________________ Nehronor... Zwany Krakenem bagiennym ... Do tej pory nikt żywy nie widział tego stwora . Zapiski są mało czytelne i niedokończone , a pochodziły one z wozów ludzi którzy zbłądzili na bagnach . A były nieczytelne , bo osoba która to pisała z pewnością brała się do ucieczki i w biegu pisała , lecz nie uciekła ... W zapiskach najczęściej tkwiły takie słowa jak "koszmar" , "śmierć" , "odór" . Z tego co dało się odczytać , wynikało że potwór ma postać podobną do ogromnej kałamarnicy , z olbrzymią gnijącą paszczą , macki z milionem kolców , a w każdym jad najgroźniejszych wężów . Posiada wielkie , obrzydliwe skrzela , z których wydzielała się część smrodu . Nikła ilość osób wieży w istnienie tego strasznego potwora . Jak tu uwierzyć gdy jest tak mało dowodów ... Każdy istotny , dodatkowy dowód na istnienie tego potwora jest bardzo cenne . _________________________________________________________________ A myślę że powód do poszukiwań tego potwora przez naszego wiedźmina będzie prosty ... Brak funduszy na pewien przedmiot za który nie da się zapłacić orenami ... W następnym Edicie dam już adres do stronki z opisami potworów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Fajne stworki :) I fajna stronka :) Życzę powodzenia w projekcie. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 31 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Ok , stronka z szczegółowymi opisami potworów skńczona ... Będę ją często aktualizował . http://www.erengard.yoyo.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Ta gra jest 3D? nie znalazlem zadnej informacji odnosnie tego co napisalem ale wygladaja potwory na 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Agh.. zapowiada sie smakowita gierka =D. Ogolnie to bardzo lubie Geralta przeczytałem wszytskie ksiazki z serii Wiedzmina i dlatego licze na to ze to bedzie dobra gierka. =D powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XivroX Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Ta gra jest 3D? nie znalazlem zadnej informacji odnosnie tego co napisalem ale wygladaja potwory na 3D Gra jest 2D, tylko grafiki są 3D, przyznam że wygląda to fajnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 31 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Gra będzie o nowym Wiedźminie , nie o Geralcie ale za to na początku Geralt będzie nas uczył walki, kożystania z znaków i zwinnego poruszania się , wykonamy też kilka przysług dla niego . Potem rozpocznie się wątek o Erengardzie . Gra będzie oczywiście w 2D . A tu model Kikimory (dużo poprawek muszę wprowadzić) : http://www.gamedev.pl/screens.php?x=view&id=2822 A to co zrobiłem narazie to nic w porównaniu co mam zamiar dorobić do pełnej wersji . :jezor: Będę musił wysłać E-maila do Sapkowskiego ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Heh jak wyslesz tego emaila to pozdrow go odemnie :) Hmm moje nie doczytanie sorki. Wzorujesz sie troche na grze Wiedzmin czy raczej na ksiazce? Bo miedzy tym i tym jest troche roznicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 1 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zaczynam czytać "Chrzest Ognia" , przeczytałem dwie poprzednie i wydają mi się świetne ... Narazie za mało żeczy jest by się nad czymś wzorowć , fabuła będzie przed wydarzeniami które zaszły w grze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 W ogóle cała saga wiedźmina jest super! Ja niestety przeczytałem tylko: Miecz przeznaczenia i ostatnie życzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 1 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Fajne było ? Ja dopiero będę czytał za jakiś czas :jezor: Edit 1 : Nowy model medalionu . http://www.gamedev.pl/screens.php?x=view&id=2825 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Intro , w 100 % ja zrobiłem , http://pl.youtube.com/watch?v=toZ7PRnuz2U Muszę usłyszeć opinie żeby coś pozmieniać / dodać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Ja bym Ci zaproponawał znalezienie kogoś starszego do czytania. np. dziadka :D bo teraz to niezbyt poważnie wygląda dla mnie ( tzn. ktoś musi mówić swoim naturalnym głosem, a nie go modulować ) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgo Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Intro jest na prawdę dobrze zrobione, dobre animacje, ruch kamery też jest zrobiony poprawnie, muzyka dobrze podkreśla atmosferę. Ale wszystko psuje lektor (zgaduję że to Twój głos). Głos jest zbyt zniżony, brak mu emocji i odpowiedniej intonacji, poza tym brzmi jakbyś miał chore gardło. Najlepiej poszukaj kogoś kto zrobi to lepiej, lub zrezygnuj z tego na rzecz samych napisów. Tak jak powiedział Misiek999 dobrze będzie jeśli znajdziesz kogoś starszego z niskim i poważnie brzmiącym głosem. Jednak nie licząc lektora to wrażenia mam na prawdę pozytywne :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Ja bym Ci zaproponawał znalezienie kogoś starszego do czytania. np. dziadka :D bo teraz to niezbyt poważnie wygląda dla mnie ( tzn. ktoś musi mówić swoim naturalnym głosem, a nie go modulować ) :) Spoko , lektorem chyba będzie mój brat (starszy sporo) albo jeszcze ktoś inny . (może copoconaco :P 99lat ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Jeszcze jedna sugestia : Tego tytułu gry na końcu lepiej nie czytać. Wystarczy sam napis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 24 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Tu filmik jak mniej-więcej będzie wyglądał pierwszy trening w Kaer Morchen : http://pl.youtube.com/watch?v=ZRElckJojNQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Heh jak narazie fajnie to wyglada :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 głos średnio pasuje w intrze :P I za czesto powtarza słowo 'strasznie",przez co brzmi to mało literacko :) reszta mi sie podoba grałeś może w prawdziwego wiedźmina? tam robienie combosów wygląda tak, że po wykonaniu ataku w odpowiednim pułapie czasu klikamy ponownie lmp, tym samym wiedźmin wykonuje kolejny krok kombosa. Mógł byś zrobić 2 rodzaje mieczy: 1 zelazny/stalowy do ludzi, 2 srebrny do potworów ;) wlasnie ja bym zrobil normalnie, jak w ksiazce, wiedzmin latał z jednym mieczem, po co mu żelazny na ludzi skoro srebrnym można iludzi skosić tak samo? :) tym bardziej że o ile sie nie myle w sadze nie ma ani słowa o srebrnym mieczu, no chyba ze w opowiadaniach bo je czytalem tylko raz i dawno temu wiec moglo mi ulecieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Ok , jak radził propa to nie będę się trudził z robieniem 2 osobnych mieczy , ale za to już są gotowe 4 znaki : http://pl.youtube.com/watch?v=4KKnlwfwpps Wszelkie info jak zwykle tutaj : http://www.gamedev.pl/projects.php?x=view&id=510 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 wygląda to bardzo fajnie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Mi rowniez podobają sie te znaki :) Dobra robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Jednak cząsteczki (particles) mógłbyś jescze podrasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Ok , ukończyłem system dialogów : http://pl.youtube.com/watch?v=GFDbVDhZLMk Troszke się zacina w jednym miejscu ale miałem mało czasu ... chciałbym usłyszeć komętarze na temat muzyki bo na takim poziomie będzie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi