Harrrry Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Tytuł: GM Font Designer 2Gatunek: ProgramOpis: Program do tworzenia czcionek, które potem można zaimportować do GMa. Do najciekawszych nowości należy funkcja importująca i kanał alpha dla fontów. Program pozwala zastosować kilka ciekawych efektów: gradient outline poświata losowe kolorowanie odstęp miedzy znakami czcionka monotypiczna Dołączyłem skrypt importujący razem z ekranem wczytywania i paskiem postępu. Jest też plik gm6 z małym przykładem. Dokładne instrukcje dostępne w helpie. Download: https://gmclan.org/up2052_3_GMFontDesigner2.htmlRozmiar pliku: 1.3MBAutorzy: Programowanie: Harrrry Screen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Fajna rzecz, ale: - wolno działa. - splash screen po loadingu jest zbędny. - okienko jest ZA MAŁE! To wszystko można szybko zrobić w kodzie, ale czwórka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Niezły bajer :D 1. Nie zauważyłem, aby wolno działało :P 2. Jak wyżej - splash screen "dla bajeru" nie wygląda za dobrze... 3. Jak dla mnie wielkość okienka nie ma tu nic do rzeczy. To nie gra, więc nie da się tego już jeszcze bardziej ulepszyć - działać działa. Ewentualnie tylko interfejs ulepszyć. 9/10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Przyznam ;) programik zasługuje na mocne 4/5, gdyby nie był taki troszkę ociężały ;p przydatny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 troszeczke malutki (mala rozdielczosc) ale przydatny :) 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 dlaczego to tak muli? i jak działa ten eksport? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Musisz poprawić by eksportowało też znak "#" i pewnie wystarczy ze przy rysowaniu tego znaku do surface'a podmienisz "#" na "\#". A program fajny, sam go użyłem by stworzyć dla siebie pewne fonty. 4/5 ( popraw niektóre błędy z obramowaniem ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Hej fajna sprawa :D zrobiłem swoją własną czcionkę z gry Giana Sisters na Amigę :) 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Przytaknę po wszystkich, zdecydowanie za małe to okienko. =D Sam efekt poświaty jest nieco dziwny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 ciekawe ,ciekawe ale wedlug mnie programhy na gmie wychodza gorzej niz gry ale brawo za wykonanie n o i pomysl 4/5 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi