sfinkss Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Daaawno temu, jak miałem jakieś 5-6 lat grałem w taką grę... ludziki ja nazywałem, bo i tak nie umiałem nic po angielsku,to własnie nie pamietam jej nazwy,i tu proszę Was o pomoc!^^ wyglądała jak platformówka (taki widok), chodziłeś włąsnie takim zielonkawo ubranym ludzikiem, mogłeś strzelać w ziemie w prawo i w lewo, robiąc dziury, a za Tobą goniły takie czerowne duchy. trzeba było coś zbierać i jak sie uzbierało to był taki charakterystyczny dźwięk i otwierały się wrota do next level. Proszę Was, pomóżcie odzyskac wspomnienia!^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bassmaster Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Czy wiesz, że istnieje coś takiego, jak google :)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Tak, wpisze sobie "gra którą kiedyś nazywałem ludziki" to na pewno znajdzie to czego chce. ;< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 29 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 a wiem; ) szukałem. i chce się Was spytać bo może któryś miał styczność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 mial stycznosc?? a moze mi tak powiesz czy miales stycznosc z gra ktora nazywalem jak bylem maly autka, jezdzilo sie slicznym czerwonym samochodzikiem a przechodnie wydawali charakterystyczne dzwieki... skoro taki madry jestes to teraz powiedz mi co to za gra, tez chce odzyskac wspomnienia... nie podaszsz nic wiecej nikt ci nie powie coto za gra... chyba ze chodzi ci o Handkerchief Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 mial stycznosc?? a moze mi tak powiesz czy miales stycznosc z gra ktora nazywalem jak bylem maly autka, jezdzilo sie slicznym czerwonym samochodzikiem a przechodnie wydawali charakterystyczne dzwieki... skoro taki madry jestes to teraz powiedz mi co to za gra, tez chce odzyskac wspomnienia... nie podaszsz nic wiecej nikt ci nie powie coto za gra... chyba ze chodzi ci o Handkerchief Carmageddon. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 mial stycznosc?? a moze mi tak powiesz czy miales stycznosc z gra ktora nazywalem jak bylem maly autka, jezdzilo sie slicznym czerwonym samochodzikiem a przechodnie wydawali charakterystyczne dzwieki... skoro taki madry jestes to teraz powiedz mi co to za gra, tez chce odzyskac wspomnienia... nie podaszsz nic wiecej nikt ci nie powie coto za gra... chyba ze chodzi ci o Handkerchief Oooo przypomniałeś mi o Handkerchiefie bo bym sobie pograł. Sprubuję zassać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Mnie opis skojarzył się z Lode Runnerem z NESa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Ja szukam gierki gdzie sie rboilo taka fajna plansze jak sie tylko chcialo tak, aby myszka dotarla do sera i nie zostala zjedzona przez kota. Nadal nie moge jej znalesc...ech ;< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bassmaster Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Tom i Jerry ;3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 zielony ludzik kojazy mi sie z gra pt: "Misja" na atari 65xe firmy Avalon. Carmageddon. strzal w dziesiatke, co mnie zdradzilo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Tom i Jerry ;3? Śmieszny jesteś. NIE. Proszę nie kojarzyć tej gierki z tomem i jerrym ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globi Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Śmieszny jesteś. NIE. Proszę nie kojarzyć tej gierki z tomem i jerrym ;p Ta gra to "tom i jerry" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Ja pamietam taka gierke, ale sie zbieralo kupki zlota i uciekal przed ninja... hmmm... Gralem w nia na pegazusie (chyba), takie pytanko, dalo sie w niej skakac czy nie? bo jak nie to prawdopodobnie to, szukam pegazusa, i gierki, la esie okarze ze to nie to... (juz tak szukalem jet set willy :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Ja pamietam taka gierke, ale sie zbieralo kupki zlota i uciekal przed ninja... hmmm... Gralem w nia na pegazusie (chyba), takie pytanko, dalo sie w niej skakac czy nie? bo jak nie to prawdopodobnie to, szukam pegazusa, i gierki To JEST Lode Runner właśnie. Nie dało się w niej skakać. , la esie okarze ze to nie to... (juz tak szukalem jet set willy ) O.o Co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 30 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 tak, Lode Runner! jesteście wszyscy wielcy^^ komu piwo?^^ PS jednak piwo poczeka, znalazł już go ktoś w necie? ja szukam 20 min i nigdzie nie ma downloadu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bassmaster Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Chwilę szukania... http://www.snesorama.us/ROMS/?s=SNES&q=Lode+Runner masz tu do wyboru do koloru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 @Jaklub - chodzi mi o to ze Jet Set willy szukalem pomiedzy pegasusem, commodore, amoga, a spectrum mialem pod nosem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Ja Lode runnera mam nawet na tych "dyskietkach" do gierki ^^ a jest to gierka, nad gierki :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 nie podaszsz nic wiecej nikt ci nie powie coto za gra... ahihihihi @Jaklub - chodzi mi o to ze Jet Set willy szukalem pomiedzy pegasusem, commodore, amoga, a spectrum mialem pod nosem tongue2.gif O.o Co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Jet set willy było na Atari chyba, bo mam, a jak nie to na Amigę ew. DOS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 30 Września 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 @Flaque - Polowi chodzi o to, że Jet Set Wlly to gra na Spectrum, a PoxiPol nie wiedział tego i szukał jej wśród gier na inne platformy. A może mi ktoś pomoże w znalezieniu takiej gry? Widziało się widok z oczu bohatera, chodziło się kosmicznym marine i strzelało do demonów. Byly takie bronie jak: piła, chaingun, BFG 9000 itp. Była to gra z roku chyba 1993 czy 1994. Miała nazwę czteroliterową, cośtam-"oom". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Quake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 doom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 @Korodzik może Doom? :D EDIT: Harv szybszy ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Google mówi, że Doom 3, ale w Quake I walczyło się z demono-podobnymi istotami. More info please... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 30 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 tylko że jak ściagam to jest jakiś dziwny plik. smc. czym to>? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Jet set willy wyszlo na tysiace platform, ale ja akurat mialem na spectrum :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 najprawdopodobniej na Super Nintendo, nie wiem, bo na tym dysku nie mam emulatorów EDIT: hehe, pamięć nie szwankuje plik SMC to: Super Nintendo Game-console ROM Image, więc musisz miec jakiś emulator to tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Jak juz jest taki temat to poszukuje dwoch gierek z NESa. 1. Chodzilo sie takim jakby łysym chinczykiem, on mial jakis diamond chyba na czole ktorym strzelal. Ale takze mozna bylo strzelac taka wlocznia na ktora sie wskakiwalo w celu pokonania przeszkod. 2. No i tu niestety pamietam jak przez mgle . Byl jakis taki wojownik czy cos z czarnymi wlosami takimi dlugimi, on byl bodajze taki niski ( na 60~ pikselow , moze ) bialy. Zbieralo sie nim chyba banany w celu zdobywania ulepszen broni. Pierwsze plansze byly chyba z roznymi palmami na ktore mozna bylo wskakiwac. Kurcze, niestety nie pamietam dokladnie =( Z gory dzieki za wszystkie propozycje jakie moga byc to gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi