Jaklub Opublikowano 30 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 @Komornik: Myślisz, że ja nie grałem w Liero? Tylko Lapra i Thunder (grałeś w W:OW2?) jest OK, reszta do... Poza tym, tę reklamę Gusanos to ty sobie możesz schować. To NIE są Wormsy, tylko Liero! @Jalbum: Twoje pomysły mi się nie podobają, poza tymi odpadami - są ok, ale nie jako megasuperduperciperbomba. @Bassmaster: A myślisz, że jakiego tilesetu użyłem w mapie z niektórych screenów? @Copoconaco: Jw. Nowy screen będzie dziś. Komentujcie, składajcie propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Mapka, sie zajme jak wroce do domu, a tutaj kilka dodatkowych broni: -Bibliotekarka, kazdy worm obrywa 20hp gdy uzyje hlosnej broni n.p. bazzok, granat, ale nie jak paluch, trwa przez tyle tur ile grup robakow -Pseudofan, z samolotu spadaja extra robaki nad ktorymi nie amsz kontroli ale atakuja wszystkich doodkola -mam nadzieje ze low gravity bedzie :) -jak nie swiatlo transylwanii, too... solarbomb :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 A może siekiera? Oczywiście ma działać tak jak w oryginalnych Wormsach - minus połowa HP robaka :P UWAGA - AKTUALIZACJA 28-09-08 22:30! Na bronie z oryginalnych wormsów NIE ODPOWIADAM.No ale chyba mogłaby być taka podstawowa broń ;) Dawałem ci już mapy na PW, ale niech inni też zobaczą (już są 4) - klik! Wszystkie te mapy znajdziecie w Soldacie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Guma do żucia - robak ją przeżuwa, robi balon, który wybucha, atakując wszystkich wokół. Działa w następnej kolejce od użycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 30 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 @Shocker51374: Sądzę, że taka siekierka jest mało przydatna, ale to w sumie mało roboty, więc czemu nie. @Guxio: Według mnie mało ciekawe. Kolejny screen: Jak widzicie, jest już 5 w pełni działających broni (z czego 4 są obsługiwane przez AI - o dziwo bot jeszcze nie używa osła ;p) i palnik. Wspominałem, że kolory pasków robaków będzie można zmieniać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 powinienes troszeczke pocieniowac i poblurowac robaczki, bo do tla nie pasuja P.S, jaka duza ma byc mapa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Źle wycięta mapka z Soldata. Bleee :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 30 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Te pretensje z mapą to do Shockera, ja robiłem tylko jedną mapę do tej gry. ;p Według mnie bardzo złe nie są. @Kleju: Weź nie zgrywaj analfabety. Pierwszy post przeczytaj DOKŁADNIE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Shocker! Mam do ciebie pretensję! Kiedy można się spodziewać jakiegoś mini pre-alfa? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 30 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Kiedy można się spodziewać jakiegoś mini pre-alfa? Jeśli prace będą tak intensywne jak do tej pory, może parę tygodni. Trzeba dopracować AI, zrobić MNÓSTWO broni (najbardziej obawiam się liny), menu przygotować, itp, itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Nie chce nic mówić, ale te cusie obok granatów, to wyglądają jak wibratory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 marmocie, skojarzenia odłóż na bok, tu jest forum o tworzeniu gier, nie o wibratorach ;p Trzęsienie ziemi - trzęsie mapą, robaczki latają na boki itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 30 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 UWAGA - AKTUALIZACJA 28-09-08 22:30! Na bronie z oryginalnych wormsów NIE ODPOWIADAM. Trzęsienie ziemi - trzęsie mapą, robaczki latają na boki itp. Ekhum. @Marmot: Zmieni się te sprity rakiet, ty perwersie jeden. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 No ładnie to się prezentuje grafika klimatyczna :thumbsup: Czekam na Full wersję :) Dam Ci 5/5 na zachętkę :) Powodzenia z projektem :) (to nie jest sarkazm) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 @Jaklub: zatłukę normalnie ;/. Ok, kombinuję dalej: rakietka, którą można by było latać tak jak super-owcą, tyle, że zamiast owcy byłby robak, który po naciśnięciu spacji spadałby z rakiety a gracz tracił nad nią panowanie. Jakieś 40-50hp by zabierało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 boza pomoc - strzelasz pileczka golfowa, nagle ryba wyskakuje z wody i ja polyka, gdy nagle w locie lapie ja ptak, potem znikad ktos strzela do ptaka i ptak spada na wybraneko robaka wybuchajac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 30 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 @Webzir: Tym razem lepiej, zrobi się. @Kleju: Wymyśl coś prostszego, please. Nie, że nie umiem, ale myślę, że przekombinowane jak na broń. @Lolik: Thx. Żeby uzyskać dużą płynność rozgrywki, tak przerobiłem silnik niszczenia terenu, żeby gra dzieliła planszę na kawałki. Jestem dumny z tego systemu i zamierzam wydać go niedługo jako przykład. Jutro nowy screen(y), dziś muszę iść spać (szkoła). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 to bylo juz w jakies grze: z ziemi wyskakuje rekin i klapie paszcza na robala ktory stal w miejscu pojawienia sie rekina, moglby potem spadac na lewo/prawo i zadawac obrazenia robalom na ktore spada... fajerwerki: wbijamy rakietke w ziemie i oddalamy sie, po chwili 4-5 sec rakietka odpala i leci mniejwiecej prosto w gore... a teraz podchodzimy do wrogiego robala, urzywamy tej broni, jesli byla kolizja rakietka-robal, robal zostaje pociagniety przez rakietke w gore. nastepuje eksplozja a robal spada gdzies na planszy (miejmy nadzieje ze sie utopi, albo wpadnie na mine, czy jakies skazone tereny itp...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 @Copo: Wysyłanie robaków w lot po przestworzach? Dobre :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 latająca rakieta!-działa jak plecak rakietowy tyle że worm stoi na rakiecie tenisowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 ja bym zrobił rozstawianie działek stacjonarnych, mają powiedzmy to 50hp i smażą w robala który ma aktualnie ture jeśli podejdzie na daną odległość. ew. mogą napierniczać jakby między turami, ale jak by walily w czasie rzeczywistym to fajnie by dynamiki dodało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 1 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 @Copoconaco: Fajny ten pomysł z fajerwerkami. @Zalu: -_- @Propaganja: UWAGA - AKTUALIZACJA 28-09-08 22:30! Na bronie z oryginalnych wormsów NIE ODPOWIADAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 działko stacjonarne w orginalnych wormsach? O_o w której częsci? (przyznam sie bez bicia że w nowsze niż 3d nie grałem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 1 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Worms OW2, jest w 2D. Pisząc "Oryginalne wormsy" miałem na myśli WSZYSTKIE części robaków. PS. W nowsze 3D też nie grałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 tu mnie masz, nawet nie wiedzialem ze sa takie wormy ;] ale to dobrze, rozumiem że wstawisz działko :P fajny byłby też motyw ze zmniejszaniem mapy, uzywasz jakas bron dziwna i mapka robi sie 2x mniejsza (tzn ląd, ziemia czy tam coś), troche by było babrania z pozycją robaków przy kurczeniu sie mapy (tzn żeby jakby pozostawaly na swoich wlasnych pozycjach), ale moze cos by z tego bylo. masz góre nie do wtargnięcia i typa po 2 stronie , ciezki do strącenia, to kurczysz swiat i mount everest wygląda jak niedorobiony giewont :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 UP@ podsunąłeś mi pomysł nożyczki-możesz nimi obciąć mapę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Dobrym pomysłem byłoby wprowadzenie trzeciej strony, która atakuje każdego gracza. Wtedy takie bronie jak "Wybuch Jądrowy" (radioaktywne odpady, które mutują Worma, jeśli stał w tych odpadach przez 3 tury) lub "LifeStealer" (kradnie HP, a cel staje się ZombieWormem) mogłyby być wprowadzone. Coś jak dinozaury w... takiej gierce co gościu ląduje z ekipą na jakiejś planecie i walczy z ludźmi kane'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Fortuna - w losowym miejscu spadałby ogromny, bardzo mocny pocisk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 wiem. lepsze by było koło fortuny worm kręci kołem i będzie losowo wybrana możliwość np. spadają jakieś meteoryty, gdzies na planszy pojawia sie radioaktywna strefa albo stracona tura... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Może nalot z powietrza, który zrzuca granaty odłamkowe? Czegoś takiego chyba w Wormsach nie było (mówię chyba, bo moja aktualność w tej serii skończyła się na Worms 3D). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi