Golden-Maciej Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Ja sie z Marmotem zgadzam. Bo C++ to najlepszy jezyk programowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Nie przesadzajmy, najlepszym to nie jest, ale na pewno najpopularniejszy jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Muszę przyznać że wolę C++a od GMa, nie dlatego że na nim opierają się profesjonalni programiści, tylko lubię napisać coś od podstaw, to mnie można tak powiedzieć "kręci" ( Nie każdy lubi przecież pisać coś, co ma naprawdę od cholery linijek, w których łatwo się zgubić ). Przy GMie też skryptowałem i muszę przyznać że GML wcale trudny nie jest, jest bardziej dla kogoś kto ma pomysł na grę i chce zrealizować swoje marzenie o własnej przygodzie przy klawiaturze w krótkim czasie, nie znając żadnych języków programowania ( Tak, hobbistycznie ). A tak wo gule nie wiem po co porównywać GM'a do C++, chociaż ten drugi jest językiem programowania a nie programikiem do prostych, szybkich gier ( Nie mówię tu ofc. o Almorze czy Triberianie ;) ). A sama "gra" jak widać, jest to tylko mały zalążek prezentujący głównie grafikę ( Chociaż nie jest najwyższych lotów ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeaSoft Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Widzę, że niektórzy trochę zbyt agresywnie wyrażają swoją opinię o programistach tu obecnych... Wiecie, czym się różni programista samotny od zespołu np. Crytek? Tym, że Crytek ma o wiele więcej takich ludzi. Ni e mówiąc o zarządzaniu projektem. Na dobry efekt pracy składa się wiele czynników, najważniejszym jest profesjonalna organizacja projektu. Nauczyć się paru sztuczek jak np. efekt glow (używany ostatnio w zbyt dużych ilościach) czy innych efektów, których w sieci są tony, to naprawdę nie problem. Tak samo z poziomem programowania. Moim zdaniem niczym nie różni się samotny programista mający staż 10-15 lat od programisty z Cryteku czy innej profesjonalnej firmy deweloperskiej. Stworzenie Crysisa zawdzięczamy bowiem dobrze zrobionemu projektowi oraz świetnie zgranego zespołu, w skład którego wchodzi setka osób: programistów, dźwiękowców, grafików, testerów. Sztuka tworzenia gier to nie jest tylko pisanie w C++/układanie w GameMakerze. Co, pewne osoby myślą, że przyjdzie tu jakaś osoba i zapoda Dooma 3 napisanego w pojedynkę? Wtedy będzie łaskawie równała się skillem z programistami z id Software? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Nauczyć się paru sztuczek jak np. efekt glow (używany ostatnio w zbyt dużych ilościach) czy innych efektów, których w sieci są tony, to naprawdę nie problem. hahaha... Genialny tekst, wielkie brawa ode mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfun Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Dwa słowa: Dawaj demo! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenikser Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 daje wam tutaj dawną ALFE zobacie od tamtego momentu dużo jest rzeczy oraz, data demo to 31 grudnia http://odsiebie.com/pokaz/518761---85b1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 może podasz hasło do pliku? -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slax Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Dałbyś może jeszcze hasło do archiwum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Hasło to www.sppedteam.yoyo.pl Wystarczy pomyśleć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slax Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Wypakowałem grę. Chce odpalić a tu: ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Misiek, a wiesz co to jest google. Ja już sobie te dll sciągnąłem, a teraz PsysX, przesada! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 mam pełno błędów przy wypakowywaniu : ( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 LOLOL, dlla ściągnąłem, ale trza stery do Nvidii, żal - nie mam zamiaru instalować nowych sterowników. Ta gra działa tylko na odpowiedniej karcie graficznej chyba :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slax Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 mam pełno błędów przy wypakowywaniu : ( A skopiowałeś hasło czy przepisałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Dobra zagrałem (karta graficzna radeona) Tak naprawde jest tu tylko jezdzenie samochodem który ma speeda nie do opisania xD. Fajna fizyka, muzyka sux. Dobra tyle. Sterowniki PsysX działają na nvidii i na radeonie wiec spox. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Dobra zagrałem (karta graficzna radeona) Tak naprawde jest tu tylko jezdzenie samochodem który ma speeda nie do opisania xD. Fajna fizyka, muzyka sux. Dobra tyle. Sterowniki PsysX działają na nvidii i na radeonie wiec spox. Te stery ważą 50mb <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 I skopiowałem i wpisałem.Dobra,trudno poczekam na inną wersje ;c Te stery ważą 50mb dry.gif raptem ok. 5 minut ściągania jak masz 1mb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Pogratuluję ci, jak napiszesz w nim coś do strony WWW (nie do pobrania, tylko wyświetlenia na stronie). W czym problem? Przypaliłeś w tym momencie Jaklub. xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenikser Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Witam Owszem jest problem komu jakiś błąd się wyświetla musi pobrać Physix i sterowniki ale w następnej wersji będzie wszystko razem spakowane. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 W czym problem? Przypaliłeś w tym momencie Jaklub. xd Dobre, odświeżać zgniłe suchary sprzed 3 miesięcy. :thumbsup: Jakoś nigdy nie zetknąłem się z czymś napisanym w C++ wyświetlanym na stronie, podaj przykład (chętnie zobaczę). A co do projektu: prace jakoś ruszyły czy wciąż masz szablon z silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenikser Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 zrobiliśmy inną strukturę chodzi ze podzieliliśmy nas kod gry na rożne części mamy tylko jeden problem z kamerą z którą mamy nadzieje ze poradzimy sobie do końca roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi