Osiem Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Och, serio? A wiesz, że temat pod tym dotyczy właśnie tej gry i też tam masz ciekawe linki? :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Sorki że nie do tematu, ale jak ktoś by chciał przetestować Ancient Quest of Saqqara to znalazłem "demo" na stronie, gdzie można zobaczyć możliwości gry i sobie pograć chwile :) . link A z bardziej adekwatnych rzeczy - w zeszłym tygodniu przyjechał do mnie z Norwegii Marius - nasz "programista". W sumie głównie na wakacje, ale nie da się ukryć, że trochę pokatowaliśmy ArcMagi. Muszę ładnie powykańczać co zaczęliśmy i może niedługo będę mógł pokazać coś nowego. Na razie macie dwie fotki z pierwszego oficjalnego międzynarodowego spotkania teamu ArcMagi :). Relaks w Łazienkach... ...i ciężka praca w pełni profesjonalnych warunkach (+ product placement Coca Coli). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Bardzo ładna dziewczyna :) Kurcze, na początku czytając posta, jak widziałem tylko górną część zdjęcia to myślałem że jakaś nowa fajna zielonkawa arena :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Nie no tablica mnie rozwaliła najbardziej :D Kurcze, ten programista cholernie przypomina mi perkusistę w Iron Maiden :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Borek, to ja jutr kupię po drodze Pepsi, będzie lepszy product placement i też napstrykamy foty. A tablicę dorobimy w fotoszopie :D Zasmucił mnie fakt, że arena widoczna na zdjęciu to ta którą dobrze znamy i żadnych nowych niespodzianek nie ma. Nawet z tablicy niewiele da się wyczytać (pamiętam kiedyś zdjęcie ekipy mediamolecule, gdzie w tle widoczny był kawałek planu wydawniczego DLC do littlebigplanet, choć niewyraźny, to jednak co nieco zdradzał ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Fotka jest zrobiona z zaskoczenia, więc nie oczekuj ukrytych znaczeń :). Choć w sumie u mnie na ekranie widać fragment nowej grafiki. PS. Cola>Pepsi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Cola z Biedronki > Pepsi > Coca Cola A ta wiedźma to jest otwarta w Fotoszopie, czy masz ją na tapecie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Otwarta w InfranView. Chyba ją pokazywałem Mariusowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 najs. Bardzo fajna ekipa ;) Cola z Biedronki Czy to nie jest Tęcza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Nie, z tego co pamietam to Original Cola. A i Borku, przyznam ci racje : O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Ten robot ma Ankha na prawej piersi! To będzie moja ulubiona postać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Trochę dużo już stron w tym temacie, może powiedz ile macie konceptów postaci, ile skończonych ( grafik w grze ) i ile jeszcze zostało do zrobienia? Tak żeby się określić, jaki jest postęp graficzny :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Mnóstwo zostało do zrobienia w kwestii grafiki. Artysta ArcMagi od kilku miesięcy pracuje ze mną nad nowym projektem w Codeminion. Dopóki nie skończymy, nie ma szans na nowe sprite'y do ArcMagi. Na razie staramy się dociągnąć grę do punktu, w którym brakuje już tylko grafik. Ale tak czy inaczej - temat jest długi i pewnie jeszcze zdąży sporo urosnąć - po prostu nie mam aż tyle czasu po pracy, żeby teraz szybko skończyć AM. To jeszcze potrwa, zwłaszcza, że nigdzie mi się nie spieszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Co do tego zdjęcie to na dole widać że już jedną Cole obaliliście. Co do nowych postaci to są świetne, ale radziłbym Ci zachować pare postaci jako niespodziankę :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Spokojnie - na razie pokazujemy i tak tylko te stworki/postacie, które były już w jedynce. Większość nowych rzeczy pewnie zachowamy w tajemnicy, żeby nie psuć niespodzianki. Np. głównego bossa :). A i owszem - Coli to my wypiliśmy jakieś niesamowite ilości w trakcie pobytu Mariusa. Cud, że się nam zęby nie rozpuściły :P. Jedliśmy też salami w słodkiej śmietanie - podobno w Norwegii to normalny obiad :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 I dobre to było? Bo ciekawie brzmi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Rozumiem zatem, że obecnie wydanie gry opóźniać może się głównie ze względu na brak grafik a nie z powodu niedopracowanego kodu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Trudno mówić o opóźnieniu, bo przecież nie ma żadnej wyznaczonej daty premiery :). Ale ogólnie - tak, w tej chwili brakuje głównie grafik. I w sumie całego "meta game" - trofeów, trybów gry, fabułki, etc. I dobre to było? Bo ciekawie brzmi. Nie było złe, ale po trzech kęsach słodkiego tłuszczu ze słonym tłuszczem musiałem spasować. To chyba nie jest na podniebienie Polaka. Fakt, że jemu nasze gołąbki też nie smakowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Trudno mówić o opóźnieniu, bo przecież nie ma żadnej wyznaczonej daty premiery :). Chodziło bardziej o fakt, że gdyby grafika już była, do premiery były by ze 2 miesiace, a tak nic nie wiadomo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataner Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Fak, że jemu nasze gołąbki też nie smakowały. Nie ma co się wściekać :jezor: , poza tym pisze się f*ck. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Btw. nie myślisz nad wydaniem gry na iPhone czy PSP w późniejszym terminie? Wczoraj Sony ogłosiło serię MINIS na PSNetwork - gry do 100MB. Ja obecnie myślę nad jakimś casualem którego najpierw zrobię w GM, a potem własnie chciałbym na konsolę lub iPhone taką grę przenieść. Niestety, na razie nic nie wymyśliłem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 W sumie to nie jest głupi pomysł :) Na PSP wszystko można by robić D-Padem i krzyżykiem :P A że ekran jest szeroki to akurat pomieściłby arenę, ewentualnie małe przewijanie w bok :) Tylko wątpię, czy TeeGee-emu chciałoby się to robić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Chcieć, to pewnie by się chciało, tylko trzeba jeszcze DevKita od Sony dostać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Portowanie gry zrobionej w GM = pisanie jej od nowa w innym języku. Na razie kompletnie odpada. Chodziło bardziej o fakt, że gdyby grafika już była, do premiery były by ze 2 miesiace, a tak nic nie wiadomo Chyba w snach :). To naprawdę duża gra, a ja mam po pracy bardzo mało czasu i ochoty na dalsze siedzenie przy kompie. Prawda jest taka, że tak czy inaczej na ArcMagi przyjdzie jeszcze poczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 A tak z ciekawości ile ta gra zajmuje miejsca na dysku i ile się kompiluje >? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Cała gra obecnie coś poniżej 20MB. W finale będzie pewnie koło 40 mega. Kompiluje się dosłownie kilka sekund - sam plik .gmk waży niecałe 2MB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 No TeeGee z odchudzaniem to ty nie masz problemów ;P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Szczerze mówiąc, to żadnego odchudzania tak naprawdę jeszcze nie robiłem. Po prostu tyle to zajmuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan123 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Teegee mam do ciebie pytanie ty tą gry w game makerze wszystkie robisz czy w c++ też albo w innym jezyku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi