TeoTN Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 ok, to inaczej: wyobraź sobie, że masz 200 zmiennych o nazwach, zm1, zm2, zm3 itd. I nagle zauważasz, że bardziej pasowałoby, gdyby to była tablica. Tylko komu się chce zmieniać nazwy 200 zmiennych?? Mi ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Ok to wyobraź to sobie inaczej. Jak ktoś umie programować, to od razu przewidzi, że potrzebuje tablicy. Zresztą, jak jakieś prawie identyczne elementy trzeba opisać a jest ich więcej niż 2-3, to zawsze robię tablice. Już nie wymyślaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blejd Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Serwer dzis ruszył na nowej Almorze ! Serwera nie było długo ze względu na internet który nie działał ... ( tak , neostrada ;/ ) Ale już zapraszam jest już dobrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Bez sensu, skoro na dniach wyjdzie 0.7.5 i będą niekompatybilne konta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Nie hostuj na razie, dopóki nie zrobię nowej wersji, bo postacie będą niekompatybilne i bez sensu żeby ludzie nabijali lvl po 10 razy :) Jak ktoś wrzuci starą postać na serwer, to się nie połączy... EDIT: O! gnysek szybszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blejd Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Aha, ok ... nie wiedziałem , no ale jak ma wyjść niedługo nowa to narazie wstrzymam się z hostowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Blejd. Włącz serwer bo chciałbym coś sprawdzić. Ponieważ wbiłem 23 lvl i chcę sprawdzić czar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 @TeoTN: Ale dla czego, mamy brać do pomocy kogoś, kto nie z programowania nie wykazał się do tej pory wcale, skoro mamy w Teamie trzy osoby znające dobrze nie tylko GML ale inne języki programowania, a do tego na stronie jest przynajmniej kilka osób (np. Yoda) które o multiplayerze wiedzą więcej i takie (np. Snake) które nawet nas na łopaty rozkładają jeśli chodzi o zabezpieczenia i to jak GM działa smile.gif To aż się dziwię, dlaczego nie zapytaliście się ich (o ile tego nie zrobiliście :D) o współpracę. :) P.S. ups, chyba mi jedna strona się zagubiła w oczach :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 To aż się dziwię, dlaczego nie zapytaliście się ich (o ile tego nie zrobiliście :D) o współpracę. :) P.S. ups, chyba mi jedna strona się zagubiła w oczach :] Wy nawet nie wiecie ile dziennie informacji wędruje po GMC tajnymi drogami :lol2: Nie wstydzimy sie wymiany opinii i przy powstawaniu naszych produkcji czasem maczają palce tez inne osoby. Od dobrego słowa, po gotowe rozwiązania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 @gnysek: To był tylko przykład, roboty, której nikomu by się nie chciało wykonywać :D Ja też używam tablic :D Czasem aż mi trójwymiarowych brakuje... No i kończąc wywód - powodzenia przy pracach nad Triberianem :) (Może jakiś trailer nam dacie??) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blejd Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zwiedzająć dungeon w Almorze natrafiłem na ciekawe miejsce ... Hmm...jak tam się dostać ?! :blink: Czy to jest właśnie forgotten tower o którym mówi npc w Deep Forest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Szybki jesteś, forgotten tower nie jest zrobione, borek tylko tak mówił niekiedy że trzeba wykonać jakieś zadanie to się otworzy, albo ze jest otwarte przez 10 s ( mówił to tylko gdy nikogo nie było w dungeonach, albo byli daleko od wejścia ). :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Heh, ale myślę, że lokacje z Almory po lekkich przeróbkach powrócą w Triberianie. Więc może i Forgotten Tower ? Pewnie przy układaniu fabuły się wyjaśni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furious Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Kiedy serv znów stanie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Powinien wraz z właścicielem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Ja mógłym postawić serwer 24/7 na łączu, na którym Ranmus stawiał Almore ( chodziła elegancko ). No, ale to jest koszt ok. 150zł miesiecznie, czyli serwer musiałby być płatny np. 5 zł miesięcznie. 30 osób i 150zł na serwer jest, ale trzeba znaleźć te 30 osób, no i Almora to Almora - odgrzewany kotlet :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Ta no ja mogę dać tego piątaka na miesiąc bo lubię Almore ale pamiętam że było coś takiego ale większość pisała że kasy nie ma że coś i pewnie będzie też tak i tym razem a jak serwer padnie to będzie Borek "Borek dawaj Almore" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Almora to Almora - odgrzewany kotlet W nowej panierce będzie smakował jak nic innego. Znajdą się chętni, jeśli tylko troszeczkę czasu jej poświęcicie. Może nawet dużo chętnych :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Niestety, ale obecnie praca włożona w ten projekt znacznie przekracza zyski z niego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blejd Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Serwer już jest na nowej wersji , ip to samo. Nie było serwera ponieważ sciągałem grę kilka dni i były by straszne lagi... więc zapraszam ponownie... ( exp x 2 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furious Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Co tak cicho :/ Ani serva nie ma ani nic :/ Blejd pisał że server jest a nie ma na stronie ani nie da sie wejsc w grze :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Sorka że odchodzę od tematu ale: Kto jest właścicielem tej stronki Polskiej o Almorze (http://almora.bractwocienia.com/news.php) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Lolek / Pasterz. Ale teraz go nie ma. Ja jestem "współwłaścicielem" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Aha, może jesteś zainteresowany ( jako współwłaściciel ) moją propozycją mianowicie: Mogę wykonać jakiegoś bajeranckiego thema w zamian za mała opłatę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Przydałoby się, żeby ktoś włączył serwa. Tylko raz Blejd włączył i tak było mało osób... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 @Markuz: Po pierwsze: takie sprawy to na PW. Po drugie: Ten co ja zrobiłem nam pasuje. A i tak wkrótce zmieniamy CMS-a i będę robił thema od nowa. No chyba, że jakieś naprawdę dobre skórki rysujesz to zobaczymy (tylko pokaż mi na PW jakieś swoje "prace") ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Właśnie ja wolę kodować niż "rysować" themy heh xD Jako takich fajnych jeszcze nie wykonywałem bo mi się nie chciało:P heh Mogę też narysować i kodować heh, ale lepiej by było gdybyś znalazł jakiegoś grafika, on by zrobił layla a ja bym go zakodował :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Właśnie ja wolę kodować niż "rysować" themy heh xD Jako takich fajnych jeszcze nie wykonywałem bo mi się nie chciało:P heh Mogę też narysować i kodować heh, ale lepiej by było gdybyś znalazł jakiegoś grafika, on by zrobił layla a ja bym go zakodował :) Zazwyczaj dobry grafik od razu tnie layout. Zresztą, to nie filozofia :) A zakodować to sobie możesz programy w telewizorze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Pocięcia nie liczę już, chodzi o zakodowanie go pod ef, przeprogramowanie z "obrazka" na theme ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Ty chyba nie rozumiesz co sam mówisz. Poza samym logo i modyfikacją CSS w takich szablonach nie ma co zmieniać... Poza tym, mówisz, że cięcia nie liczysz, ale z obrazka na theme chcesz przerabiać - skoro już jest pocięte, to z jakiego obrazka ? Po trzecie - nadal nie pokazałeś żadnej swojej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi