GMcliker Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Wiecie co się stało z Blejdem?? Chcemy grać! Chcemy grać! :] Pozdro. Edit: Przenieść trzeba od Blejda postacie do kogoś bo chcemy grać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 No dobra, zobaczym te wasze postacie :] Tylko jak beda czitniete to ban Edit: gnysek znowu zawiecha na Statusie serwera na Gear Studio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 To już do Ranmy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Słuchajcie, jest big problem. Jak próbuję włączyć klienta almory, to mi wyświetla: program b2e.exe przestał działać. I na tym moje granie się kończy (nawet loadingu nie zobaczyłem ;() Mam najnowszą wersję, pobraną z gear-studio.com, 0.73a. POMOCY!!! PS Używam Visty, próbowałem z trybami zgodności z 2000 i XP, odpalaniem jako admin i dalej kicha. EDIT: Zgodność z 98/ME pomogła! Yeah! EDIT2: Tylko loading bar... Almora mi zwiesiła kompa z C2D T8100 @ 2.1GhZ i 2 Gb RAM. Załamka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blejd Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Witam. Sorry za długo nieobecny serwer ale miałem kłopoty z netem ;/ ( jeb**a Neostrada ;/ ) Już jest online i można grać ... Jeszcze raz przepraszam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Jeżeli wszystko pójdzie dobrze, to jutro będzie już wersja 0.7.4 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 http://img175.imageshack.us/img175/4808/dochc9.png Nie ma rzeczy niemożliwych, no! :D I niech mi ktoś powie, że postacie zostaną usunięte, to... ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 E tam, pokazał bym Ci pewnego screena z 0.7.4, ale nie chcę zdradzać niespodzianki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Stawiam, że to będzie próba naprawienia 'limitu 53 poziomu' i stąd niekompatybilność innych postaci, ale to tylko moje domysły :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 nie, tego nie ruszam :P po prostu dodałem coś śmiesznego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 po prostu dodałem coś śmiesznego Przy próbie wykorzystywania buga z trade będzie się wyświetlał słynny pokaz flash "You are an idiot!" z nutą banu? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Nie, ponieważ bug z Trade polegał na tym, że dopóki nie zrobiło się zakupów lub Trade w drugą stronę, to serwer nie widział zmiany kasy :P. Teraz wszystko działa jak trzeba, więc z Trade już niestety nie będzie takiej frajdy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furious Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Czy "Blejd" (nie myle ??) Zresetuje konta ?? Bedzie taka potrzeba ?? Jak tak To gram xD Czekałem na patcha właśnie :) Pamietacie mnie jeszcze ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 To już od niego zależy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 http://gear-studio.com/almora/A_CLIENT_074.zip http://gear-studio.com/almora/A_SERVER_074.zip Już jest (tzn. będzie, pliki się ładują ;]), enjoy :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zaraz dam temat, tylko niech się wgrają :) Klient ma dopiero 50%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Error: ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Step Event for object Client: Error in code at line 537: global._npc_hp_max = global.NPC[global.__npc_object,7] at position 35: Unknown variable NPC or array index out of bounds i mam -5 hp :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Tak się często dzieje gdy obok Ciebie jest paru graczy. Albo czasami tak samo od siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Nie wiem co to za chory błąd. Z tymi zmiennymi z _ na poczatku to jest tak, że borek używał ich jako "tymczasowych" no i chyba czasem nie są lub właśnie są nadpisywane i to powoduje buga. Niewiele da się z tym zrobić bez przepisania całego klienta - bo żeby to poprawić i tak trzeba przejrzeć wszystko w grze. Tak już chyba pozostanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Hmmm... Ile stron zajmuje dokumentacja (Show objects information czy jakoś tak) przy przekopiowaniu do Worda i ustawieniu czcionki Arial na 9pt?? Ja bym mógł spróbować przejrzeć - ale to pewnie brzmi jak próba wyłudzenia kodu... :D BTW Graczy było dwóch i ani razu ich nie widziałem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 A ile zrobiłeś gier takich, o których powiedziałem - tak, umiesz programować ? A stron w wordzie było by kilkaset. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Cóż, brak mi zapału na dokończenie gier ;P No i jest też problem, bo czasem moje rozwiązania mnie przerastają :D OFC Jest tu wielu ludzi, którzy lepiej by sobie z tym poradzili niż ja, i nawet nie śmiem twierdzić, że jestem jakimś wybitnym programistą. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Więc dla czego proponujesz ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Cóż, każda pomoc może się przydać ;P Jak będzie jakiś problem, zawsze można do mnie napisać, będę próbował "cóś" wymyślić aż mi się mózg przegrzeje. :D Tzn. Informuję Was, że jeżeli będzie jakiś problem, albo "czarna robota", to mogę pomóc, chociaż wiem, że jest wielu ludzi, którzy mogą to zrobić lepiej ode mnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Jak będzie jakiś problem, zawsze można do mnie napisać, będę próbował "cóś" wymyślić aż mi się mózg przegrzeje. biggrin.gif Ty nie masz próbować wymyślać, tylko masz wymyślać. I robić. Z próbowania i wymyślania to śmigło będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Wiesz, cudu nie dokonam :D Ale zawszę mogę się czegoś nauczyć na szybko :) ("Instrukcja była po niemiecku, więc szybko się nauczyłem niemieckiego, i naprawiłem ten czołg" - To z takiej bajki... 4 lata temu ją widziałem, a pamiętam:D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Sądzę, że po poprawkach Borka nie za dużo będzie do poprawy. Ofc w kwestii gameplay'a. PS. Ten cytat to ze "Świata wg. Ludiwczka"? Jego ojciec lubi takie historie opowiadać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Tak to z ludwiczka :D Jakoś mi to w pamięć zapadło. PS odnośnie almory... Jakiś tutorial czy coś na początek się przyda... No i mini mapka, bo nie dostrzegłem takowej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Tak to z ludwiczka :D Jakoś mi to w pamięć zapadło. PS odnośnie almory... Jakiś tutorial czy coś na początek się przyda... No i mini mapka, bo nie dostrzegłem takowej :D Wciśnij M podczas gry lub przycisk z mapą na dole. :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 @TeoTN: Ale dla czego, mamy brać do pomocy kogoś, kto nie z programowania nie wykazał się do tej pory wcale, skoro mamy w Teamie trzy osoby znające dobrze nie tylko GML ale inne języki programowania, a do tego na stronie jest przynajmniej kilka osób (np. Yoda) które o multiplayerze wiedzą więcej i takie (np. Snake) które nawet nas na łopaty rozkładają jeśli chodzi o zabezpieczenia i to jak GM działa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi