Administratorzy gnysek Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Nie wiem czy to multi jest też na kasę, a do drop rate nie doszedłem... strasznie skomplikowane te Borka skrypty, mówię Ci, jakbyś to zobaczył, to byś się załamał. Teraz już wiem, dla czego Borek chciał robić Almorę od nowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 gnysek, mam pomysł co do Hidden Sworda - niech dropi z KAŻDEGO moba w grze, ale drop rate niech będzie extrmalnie niski jakieś 0.1% ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Nie, to tak nie działa :) Z tego co widzę, każdy potworek ma swojego dropa, a konkretnie tablicę, z której losowany jest item po zabiciu. Btw.: http://pl.wikipedia.org/wiki/Mob , http://pl.wikipedia.org/wiki/Bohater_niezależny - bo wkurzają mnie te wasze moby. Mobami są zwane także postacie z którymi walczymy podczas rozgrywki (różnego rodzaju potwory) w celu osiągnięcia wyższego poziomu doświadczenia i wzbogacenia się. Nie jest to poprawne określenie, ponieważ pojęcie "mob" dotyczy ogółu postaci niezależnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Gnysek. Określenie mob (z ang. mobile – ruchomy) najczęściej spotykane jest w stosunku do NPC-ów w grach MMORPG i MUD-ach.Więc się zgadza. ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 ;/ No ale skoro tak nie działa to, hm, wymyśl coś ;p No to może weź id tego miecza, losuj jakas zmienną od 1 do 1000 i jeżeli wypadnie np. 1 to podstaw pod id lootownego itema id tego sworda . hm. Ja bym tak zrobił ale nie wiem czy cię dobrze zrozumiałem. Aha, dobra nie. źle zrozumiałem. ;p Czyli nie da się ustawić szansy na zloocenie itema? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Tak, ale wszyscy tu używają określenia 'mob' jako 'przeciwnik'. A sprzedawcy w sklepie to też 'moby' -_-. Poza tym, mówienie 'expimy na mobach' kojarzy mi się z Tibijskim 'expimy na wolfach' a to już czysta profanacja Almory. @Yoda - jest tablica z np. 30 itemami i jak trafisz sznasę na wylosowanie itemu zamiast złota, to jeden z nich się losuje. Są więc dwa losowania 0 90% szans na złoto i 10% na itemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Btw dowiedziałem się od Jakima że po zdobyciu 53 lvla zmienna expa przekracza maksymalną wielkość i dalej nie da się wbić ;P gnysek proponowałbym żebyś dał ograniczenie do powiedzmy 50 lvla i będzie to maksymalny jaki można wbic :) Co? Ja mam chyba 48 na swoim serwerze :P btw. http://img401.imageshack.us/img401/3262/robaczkiwz9.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Co? Ja mam chyba 48 na swoim serwerze no i? gnysek, to trudno. Ale dalej optuję za tym żeby Hidden Sword był dropem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 No mogę go dać jako dropa, ale w sklepie też będzie :) Btw. - chyba zmieniłem właśnie sposób działania itemów z HP :) Teraz zamiast HP są %HP :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Chyba będę musiał odsłonić napis aplikacji z ikoną "R" :crying: Albo nie bo jeszcze jej nie skończyliśmy ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 No teraz to już nie masz wyjścia, jak się przyznałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Dowiedz się w temacie AO: ial.no-ip.org :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 ej blejd ale jak wyjdzie nowy serwer i klient gnyska to zostaw stare postacie, błagam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 A jeśli nie będą kompatybilne ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 gnysek, po co do sklepu omg ;/ Tak to kazdy będzie go miał nie bawię się tak. Swoją droga bug z trade naprawiony? Bo jak nie to tym bardziej :( btw, dałoby się naprawić double hity? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 A jeśli nie będą kompatybilne ? smile.gif No to zrób jakiś program, co konwertuje pliki postaci na nową wersję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Nie, postacie mają być skasowane, tak Borek chciał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Naprawiłeś bug z trade? >:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Pisalem już, że tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 O! To teraz przez tydzień będę chodził na bugi. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 I tak proponuję wywalić Hidden Sword ze sklepu! B) jak taki artefakt może być sprzedawany ;X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 gnysek, to zrób, że jak ktoś sprzeda artefakt, to ginie :D he he Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Nie sądzicie, że fajnie by było, gdyby ten mieczyk był unikalny? ;) Tzn. tylko jedna osoba może go mieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 W dodatku, jeżeli zginiesz to tracisz ten miecz i może zdobyć go kto inny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 O, właśnie. Rozgrywka byłaby znacznie ciekawsza. "Wszyscy idziemy na Yodę, ten bobek ma Hidden Sworda!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Borek nie udziwniaj. Chciałbym tego patcha skonczyc jutro i mieć spokój i zamknąc temat Almory :) Trzeba się zabrać za Triberiana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 "Wszyscy idziemy na Yodę, ten bobek ma Hidden Sworda!" Ej lol ;[ Jak co to można zrobić żę jest tzw. soulbound. Czyli jak go wexmiesz to nie możesz nikomu dać, ani nikt go nie może wziąć ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 W dodatku, jeżeli zginiesz to tracisz ten miecz i może zdobyć go kto inny smile.gif A silnik almory go usunie, bo nikt nie będzie przy tym <_< btw, gnysek taki błąd w almorze: zawsze się wyświetla w info o graczu, że jest good. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 U mnie jest wszystko w porządku pokazuje mi Evil,Chaotic,Good. Chyba że u ciebie coś jest nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 jeden z graczy, tez tak miał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi