Marmot Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 No i moim zdaniem powinieneś dać bardzo dużo rzeczy, które są inne niż w Harvest Moon, bo po co kolejny HM? Jakby miałobyć tak samo, to wolę ściągnąć EPSXE i odpalić HM:BTN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Znalazłem błąd: gdy wyjdziemy z kurnika blokujemy się na drzwiach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Trochę do dupy, że zrobiłeś instalkę (do wersji alfa??). Niestety, nie pogram. ; o Patrysław i od kogo teraz mam czerpać za wzór ? Najpierw poczerp z podręcznika do języka polskiego, bo strasznie śmiszne zdanie wyprodukowałeś. =) Nie "od kogo mam czerpać za wzór" tylko "kogo mam brać za wzór". Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Nie no ogólnie gra porządna tylko jest właśnie błąd z blokowaniem się na stodole :(, a tak to spoko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Cieniutka gra. Nie różni się prawie niczym od innych wersji Harvest Moona. No ale cóż niektórzy potrafią wymyśleć własny pomysł na grę, inni nie potrafią i tworzą klony jakiejś gry. Tak było jest i będzie , to smutne :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 I to mówi ten co stworzył Cairo... prawda jest taka że grafikiem dobrym nie jestem więc gier nie tworzę - bo pomysłów mam sporo (mam chyba z 30 ropoczętych projektów na dysku....). A ile trzeba było kodu i skryptów stworzyć aby ta gra wogule działała - to nie zauważyłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Nie obraź się Bigshark, ale moim zdaniem muwisz tak, poniewarz ta gra jest lepiej chwalona od twojego Cario. A Cario to też nie orginalny pomysł, poprostu zwykła prosta gierka, tylko przeniesiona w 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Cieniutka gra. Nie różni się prawie niczym od innych wersji Harvest Moona. No ale cóż niektórzy potrafią wymyśleć własny pomysł na grę, inni nie potrafią i tworzą klony jakiejś gry. Tak było jest i będzie , to smutne :(Pochwal się swoimi oryginalnymi grami. Bo ja w twoich zbiorach widze to co za moim oknem - ciągle to samo :jezor: A giera przyjemna. Fajnie gdyby wkońcu było 100% ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Ten temat jest o Farmerfranie a nie o moich grach. Nawet gdybym robił klony jakichś gier (choć tego nie robie) to i tak mógłbym skrytykować farmerfrana. QUAKE: " A ile trzeba było kodu i skryptów stworzyć aby ta gra wogule działała - to nie zauważyłeś." Może i zauważyłem , ale kod i skrypty raczej nie interesują zwykłych graczy którzy nie mają nic wspólnego z GMem Chyba że chcesz tą gre wystawić tylko dla userów GMa i pokazać w ten sposób jakie masz umiejętności w GML . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Bigshark dobrze gada, polać mu! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Według sennika GMClanowicza autorsta Bigsharka, Gnysek miał sen w którym była EGZEKUCJA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Dobra wracając do tematu, dostałem kolejne zgłoszenie w sprawie znikającego kurczaka po zapisaniu gry, zatem przyjrzałem się temu zjawisku dokładniej i okazało się że w istocie tak jest, w skryptcie wczytywania kur dodałem jedną literkę do globalnej z kurczakami przez co ich dane były przypisane do czegoś co potem w grze nigdy nie zostanie użyte. A co do błędów z wychodzeniem na oborę/kurnik, przyjrzę się potem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Grudnia 2006 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Temat odżywa, dzisiaj powstał nowy trailer do gry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 fainy! :) troche taka średnia jakość ale to w końcu misi mało ważyć aby do neta dać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Ty to w GM robisz prawda? czy too nie jest troche kopia harvest moon`a ? Tzn grafika chyba taka sama.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Grudnia 2006 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 No, tak się składa, że w GM :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 No, tak się składa, że w GM biggrin.gif a ja coś tak jakby słyszałrm że ty na c# teraz będziesz pracował.ale to i nawet fainie że w gmie robish. faina sygnaturka :) EDIT: coś cię tu dużo : http://www.google.pl/search?q=piotr+gnys&a...:Pl-PL:official Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 A a jeszcze powiedz czy grafika jest z Harvest Moon`a? bo jest identyczna :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 faina sygnaturka bo ciekawa, konkretna i przyciagająca uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Ok juz wiem ;p czytalem temat i odrazu sie dowiedzialem.. ;p pozatym tak jak ktos napisal (chyba bigshark) po co kolejna kopia Hervest Moon :|? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Grudnia 2006 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Po pierwsze - żeby grać na kompie, po drugie - bo ma ciekawsze rozwiązania (moja jest trochę bardziej nieliniowa - niekoniecznie musisz non stop sadzić kartofle), po trzecie - bo jest po polsku, po czwarte - bo harvest moon jest fajny, po piąte - chcę zrobić najdłuższą i najbardziej rozbudowaną grę w Game Makerze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Hm, fajne, aczkolwiek jakichś rewolucji nie widzę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Jak na mój gust, trailer powinien być bardziej dynamiczny. Szczególnie ten początek gdzie pokazujesz różne wnętrza. Powinny być szybkie przejścia między obrazkami, np. pół sekundy jeden obrazek, bo teraz za długo to trwa. Nawet mniej niż pół sekundy. Teraz trailer poprostu nudzi swoją szybkością ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Jak na mój gust, trailer powinien być bardziej dynamiczny.Dokładnie. Nudy. Nie oglądnałem całego nawet, bo bym skisł chyba. :P Jak na razie mnie nie zachęciłeś. :P EDIT: Ale przynajmniej teraz ładnie na YouTubie można sobie oglądnąć. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 3 nowe screeny z wersji 0.3a w której dodałem jak do tej pory: -dojarkę -szczotkę -krowy -pastwisko -poprawiony system tekstowy -poprawki przechodzenia między arenami spodziewajcie się jej w lutym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Łał, duże postępy w stosunku do poprzedniej wersji. Ale ten dowcip z pierwszego screena mnie nie rozśmieszył. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Bo duke to będzie taki erotoman, zresztą jego wygląd a'la Chajzer ładnie się w taki charakter wpasowuje :D A że dziewczyn będzie trochę, bo coś dobrze 10 lasek do podrywania, no to będzie miał co facet robić :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Naprawdę przyzwoicie się to prezentuje, a we wcześniejsze dema fajnie się grało. Farmer to jedna z gier ,które uważam za najlepsze. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 No, nareszcie wypełniłeś czymś tę pustą plażę :D Czekam na kolejne demo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Wszystko powoli się wypełnia, po prostu wraz z rozwojem gry kolejne miejsca znajdują swoje zastosowanie. Wcześniej było duzo wolnego miejsca na farmie - teraz go nie ma, bo doszło pastwisko i wszystko musiałem przestawić. W mieście też 2/3 budynków jest zamkniętych i postawiłem je tylko po to, żeby nie było pustych miejsc jak na plaży. Wystarczy popatrzeć na te screeny: http://farmerfran.pwii.pl/galeria/31102005_163555.png http://farmerfran.pwii.pl/galeria/21112005_14519.jpg http://farmerfran.pwii.pl/galeria/21112005_153243.jpg http://farmerfran.pwii.pl/galeria/18_8_2006_15_59_42.png Na każdym z nich widać jak miasto się zapełnia a i tak nie jest to jeszcze jego finalny wygląd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi