Exigo Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Zrobiłem niedawno dwa przykłady... z początku miały być to gry, ale prace przerwałem, po czym opisałem kod. Pierwszy pokazuje jak zrobić realistyczną kule w 2D, drugi to prosta eksplozja (lepsza od GM'owej) :P Linki: http://www.gmclan.org/up3290_12_realistycz...2d_example.html http://www.gmclan.org/up3290_12_eksplozja_example.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Szczerze mówiąc są słabe. Ale dobrze że wszystko jest okomentowane ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Bardzo fajne przykłady :) 5/5 P.S: Skonwertowałem sobie do *.gm6 bo 7-demki nie mam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 6 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Przykłady są dla początkujących :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 No słabiutko, widzę, że naczytałeś się o tych kanałach alpha w artykułach. Przykłady są dla początkujących tongue2.gif . Niech Ci będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 przykłady robią dobre wrażenie głównie ze względu na grafikę - a w gml to dużo nie nauczą ;p ale ładnie to wygląda więc dam ci 3+ zważając że jest to dla początkujących xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 @KubaGM: Mogłeś dać do *.gm6 bo nie mam 7 :/. Nie oceniam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 A czy do tej 'kulki' zwykłe drawowanie nie wystarczy? :P Eksplozja po prostu brzydka x) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Wystarczy ale jak zmiękczysz krawędzie cienia tzn. dodasz jakieś przejście pomiędzy białym kolorem a czarnym to wtedy wyjedzie efekt którego za pomocą zwykłego drawów nie uzyskasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muximan Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 spoko mi się nawet podoba :) 3+/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi