AvE Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Tytuł: Ultra Page 1.6 Gatunek: Edytor HTML Opis: Edytor HTML wyposażony w kolorowanie składni kilku języków. Posiada klienta FTP. Kreator tabel. Podgląd wyniku kodu źródłowego na bieżąco. W sam raz dla początkujących. Download: https://gmclan.org/up4219_4_Ultra_Page_1_6.html Rozmiar pliku: 1,86 MB Autorzy: Programowanie: AvE Fabuła: - Grafika: AvE Muzyka: - Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Dobijająco przypomina HateML Pro... ;F Ocenę dam w edicie... EDIT: Fajne i przydatne... ;) 4.3/5, wychodzi 4/5... :P Fajne i przydatne, zawiera wiele funkcji itd. Dobre raczej dla początkujących - ja wolę notatnik. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Mi edytora nie potrzeba, bo html to nic trudnego, ale są tutaj też inne języki. Kumpel z klasy ma problemy z htmlem, a bardzo chce się nauczyć więc dam mu link :thumbsup: Program całkiem, całkiem funkcjonalny dam 4/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Po wybraniu tabeli <table> nie do końca ją robi "<TABLE></TABLE" brakuje na końcu ">" W "Wstaw -> Lista" też jest zjedzona literka :P "Elemnt listy" Dalej nie chcę mi się sprawdzać. Ogólnie dobrze wykonana robota ale czy elementy które np. chcemy wstawić nie powinny pojawiać się w <body></body>? Bo pojawiają się na samym końcu projektu. Z menu nie działa Kursywna tylko trzeba ją wybrać tymi ikonkami. W opcji "Wyrównaj" także nic nie działa. Jest pewnie jeszcze masa bugów których nie napisałem. Lepiej sprawdź jeszcze raz ten program i wydaj nową wersję bez bugów. 3/5. Widać jak umiecie sprawdzić program ;/ (Dotyczy się osób powyżej.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Dlaczego "dobre dla początkujących"? :mellow: Ja w edytorze html cenię tylko to, że można za pomocą niego szybciej wpisać pewne funkcje (nie trzeba ich wpisywać ręcznie) oraz, przede wszystkim, że koloruje znaczniki. 4/5 - bardzo dobra robota ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Widać jak umiecie sprawdzić program ;/ (Dotyczy się osób powyżej.) Nam chodziło tylko o funkcjonalność, a buga może przeoczyć każdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Edytor HTML wyposażony w kolorowanie składni kilku języków na początku myślałem że będzie c++ itp. :P Ale edytor dobry choć to wszystko znajdziemy w innych programach tego typu ale dam 4\5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 22 Czerwca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 1. Wyłącz w opcjach kursor wychodzący poza koniec lini (CursorEOL chyba). 2. To ma kodowanie UTF-8 czy ANSII jak notatnik ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Komponenty typu TSynEdit, TRichEdit, TMemo mają kodowanie ANSI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Prawdziwy edytor powinnien zawierać: -kolorwanie składni -snippetsy ( uzupełnianie tekstu, zobacz TextMate ) -ładny wybór themesów i czcionek ( także TextMate ) -podswietalnie funkcji -błędy składniowe i notticy ( Eclipse ) -obsługe różnych kodowań ( Unicode, ISO ) Otco, tam ktoś wyżej pisał że dla bardziej obeznanych to Notatnik, gówno prawda, dla kazdego polecam TextMate. Chyba najlepszy edytor, jak nie IDE obok Eclipse. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Dobijająco przypomina HateML Pro... ;F Solmis, to ty pamiętasz "migajka" z forum Eksperta :blink: Dobra, przechodzimy do programu. Jest trochę niechlujnie wykonany wygląd, ale profesjonalność wynagradza to. Znalazłem jednego buga. Gdy klikam "Plik -> Szablony", to wyświetla się okienko, z którego nie można wyjść za pomocą przycisku, a jedynie trzeba "Alt+F4". Jak klikam na jakiś szablon, to wyświetla mi się takie coś: Ocena: 4/5 :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Solmis, to ty pamiętasz "migajka" z forum Eksperta :blink: Akurat tak się składa, że tak... ;) Kiedyś nawet z niego korzystałem, więc ciężko zapomnieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 TuxMan, jakby nie patrzeć to ty wykonałeś ten błąd odpalając program bezpośrednio z archiwum rara. xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 No to tak powiem: Plusy: +zaznaczone innym kolorem znaki typu: meta, body, name, +dodatkowe przyciski dla początkujących, +podgląd strony, +i inne... Minusy: -trochę niewygodnie się steruje xD Czyli: 9/10=4.7/5=5/5 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 @up: 4.7 != 5; 4.7 ~~ 5; xD @Sirluki: Dobre, dla początkujących - owszem... :P Ja nie lubię mieć wszystko dookoła pozawalane - wolę czysty notatnik... ^^ No może kolorowanie składni się przydaje, ale mi to większej różnicy nie robi... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Solmis, to ty pamiętasz "migajka" z forum Eksperta :blink: BTW ja migajka nie znam, ale z progsa korzystałem i podobieństwo jest uderzające :P 4/5 fajne, lecz ja jednak zostanę przy notatniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 ciekawie zrobione daje 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AvE Opublikowano 24 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Dzięki wszystkim za oceny. Miałem dużo pisania co do kodu programu, i to chyba przez to te literówki :P .Wasze wypowiedzi dały mi dużo do zrozumienia. Postaram się naprawić wszystkie przez Was wskazane bugi, i przejże jeszcze raz cały kod programu. Jeszcze raz dzięki :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Bardzo fajny :) 5/5 Jeszcze jeden post w takim stylu i dostaniesz warna. Przeczytaj regulamin, pkt. 19. Snake. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi