trolu122 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 jak robicie ładną grafike do gier? jedyne co ja potrafie to zrobić czarne kontury i wypełnić kolorem ale nie wygląda to zbyt ciekawie a taka grafa Propaganji np no to aż miło popatrzeć :D jak wy to robicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 mają talent, czytają poradniki, artykuły oraz kursy, poświęcają dużo czasu na trenig. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 I używamy programów innych niż mspaint :P Zainteresuj się jednym z tych: http://www.gimp.org/ http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&...oto+XI+11.20+PL http://www.adobe.com/products/photoshop/index.html a do mniejszych grafik: http://www.cosmigo.com/promotion/ :P Chyba, że interesuje Cię PixelArt to paint wystarczy, ale i tak ja bym polecił Ci do tego celu Pro Motion ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Jeszcze kilka lat temu odpisałbym, że bez talentu nie masz żadnych szans. Teraz czasy trochę się zmieniły, ponieważ są rewelacyjne programy, które w bardzo dużej mierze usprawniają malowanie. Jeżeli masz pewne doświadczenie w danym programie graficznym i trochę wyobraźni, to małe rzeczy jesteś w stanie namalować samemu ( kwestia doboru cieni, odpowiedni retusz itp. ) Wiem sam po sobie, talentu nie mam, a grafika do Almory powstała i brawa swoje też zgarnęła ;) Polecam wygooglować jakieś artykuły na temat rysowania, najlepiej w Photoshopie, ale nie jest darmowy. Natomiast darmowym zamiennikiem może być Gimp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Ja też przez parę miesięcy robiłem grafikę w Paincie efekt najwyższa ocena którą otrzymałem to 3/5 właśnie przez grafikę ale tera robię podstawę w Paincie a resztę w programie Artweaver bardzo ciekawy program graficzny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Kiedyś jak nie pracowałem w DTP, to używałem CorelPhotopaint 8 hehe. Grafika interface'u w Hidden Swords powstawała w tym programie. Natomiast w pracy jak zobaczyłem Photoshopa to natychmiast się przerzuciłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 mam tutaj takiego zombiaczka swojego autorstwa no i najgorszy chyba nie wyszedł ale taki nijaki, i jak tu zrobić żeby wyglądał lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 ja się nie znam ale cienie by się napewno jakieś przydały :P i ręce ma nierówne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 bo to jest zombie to moze być troche opuchnięty i nierówny, no ale ładnie mi wyszedł nie? tylko jak tu go ulepszyc? fajnie by było jak by ktoś ulepszyl dał screen i wytłumaczył krok po kroku :P albo chocież z grubsza objasnił jakie filtry czy cos :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 bo to jest zombie to moze być troche opuchnięty i nierówny, no ale ładnie mi wyszedł nie? tylko jak tu go ulepszyc? fajnie by było jak by ktoś ulepszyl dał screen i wytłumaczył krok po kroku :P albo chocież z grubsza objasnił jakie filtry czy cos :D W sumie... Dałbym Ci tutaj 2/5 (Dla zachęty) :P Tak jak poprzednicy powiedzieli, GIMP lub Photoshop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 jakie 2!? inni robią w grach ludzika z kwadrata i dostają 3/5 za grafe "bo własna". no to jest prawie najlepiej jak umie. no i ok mam photoshop mam ludzika i co z nim konkretnie robic? próbowałem bawić sie w różne filtry ale nic fajnego nie wyszło :P chyba zeby doprowadzic jednego zombiaka do przyzwoitości nie potrzeba niewiadomo ilu godzin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 jakie 2!? inni robią w grach ludzika z kwadrata i dostają 3/5 za grafe "bo własna". no to jest prawie najlepiej jak umie. no i ok mam photoshop mam ludzika i co z nim konkretnie robic? próbowałem bawić sie w różne filtry ale nic fajnego nie wyszło :P chyba zeby doprowadzic jednego zombiaka do przyzwoitości nie potrzeba niewiadomo ilu godzin? Ciesz się, że te 2 dałem. Porównaj tego twojego ludzika z tymi pracami: http://bagno.deviantart.com Poza tym, to paintowa grafika, powinienem dać jeden ale to szczegół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 no dobra ale jak robie gre to przecie nie bede latami nad samą grafą siedział :P nie chce żeby była cudowna tylko miła dla oka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 no dobra ale jak robie gre to przecie nie bede latami nad samą grafą siedział :P nie chce żeby była cudowna tylko miła dla oka Że co? :boxed: Ja takie grafiki robię w 10 do 60 minut :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Czerwca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 no dobra ale jak robie gre to przecie nie bede latami nad samą grafą siedział :P nie chce żeby była cudowna tylko miła dla oka Dlatego gry robi się w kilka osób :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Że co? boxed.gif Ja takie grafiki robię w 10 do 60 minut :| no to skoro zajmuje ci to tylko 10 min mógłbyś mi objaśnić jak ulepszyć ludka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Pobierz GTK+ i GIMPa, zainstaluj, otwórz to coś co nazywasz "ludkiem", nałóż cienie i jakieś filtry, a i AA by się przydał. Jak chcesz się nauczyć "gimpowania", to polecam: http://gimpuj.info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 co to GTK i AA? a filtr jaki np? i wtedy bedzie na ile gwiazdek? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 co to GTK i AA? a filtr jaki np? i wtedy bedzie na ile gwiazdek? :D A może byś się tak postarał, nauczył się "gimpować", zrobił grafikę i pokazał dopiero wtedy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Ciesz się, że te 2 dałem. Porównaj tego twojego ludzika z tymi pracami: http://bagno.deviantart.com Poza tym, to paintowa grafika, powinienem dać jeden ale to szczegół. Chciałem tylko wtrącić, że Twoje grafiki g-Enjoy zwykle nie mają konkretnie określonego kształtu (tzn. człowiek, budeynek, pojazd) a są w większości jakimiś tłami. Nie wiem, czy jest sens porównywać te prace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Yeah, nie ma sensu porównywać abstrakcji do grafiki używanej w grach ;d Co do tego ludka: Pocieniuj odpowiednio, tak żeby uwidocznić "muskulaturę" zombiaka ;D Wystarczy pędzlem trochę pomachać. Popatrz na anatomie człowieka ( http://linemed.pl/upload/3946_illustracjamiesnl.jpg ) ew. zrób sobie zdjęcie nago xD A na koniec "ubrudź" go trochę ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Yeah, nie ma sensu porównywać abstrakcji do grafiki używanej w grach ;d Co do tego ludka: Pocieniuj odpowiednio, tak żeby uwidocznić "muskulaturę" zombiaka ;D Wystarczy pędzlem trochę pomachać. Popatrz na anatomie człowieka ( http://linemed.pl/upload/3946_illustracjamiesnl.jpg ) ew. zrób sobie zdjęcie nago xD A na koniec "ubrudź" go trochę ;p Pozwoliłem to sobie wcześniej zrobić :) @trolu122 skoro pytałeś się, co poprawić to pozwoliłem sobie pokazać ci to: Przed i po: Dodałem cieniowanie, cień, lekko "uwypukliłem" i jak radził Snake "pobrudziłem" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 gdyby go przefiltrowac i poprawić nadałby sie jako boss do almory xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 nie wiem jak to wygląda bo robiłem na jednym kompie i wyglądało lepiej niż teraz jak patrze na drugim :P na ile gwiazdek kwalifikuje sie teraz? nałożyłem szum, rozmazałem, cienie i na wszystko kontur. mam jeszcze pytanko jak robic cienie? przy wszystkich konturach? tak przy okazji: ma ktoś moze tablet? zastanawiam sie nad kupnem niedrogiego ale dobrego tabletu bo rysuje całkiem nieźle a na kompie myszką jest znacznie trudniej i nie wychodzi tak jakby sie chciało, moze ktos polecic jakis dobry sprawdzony tablecik? jutro postaram sie jak najlepiej i pokaze co mi wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 jeśli chcesz zrobić NAPRAWDE ładną grafę to musisz włożyć w to dużo serca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 @UP: Nie trzeba :) Wierz mi :P @trolu122: W paint poćwicz... i rób se takie "cieniowanie" to po kilku treningach zrobisz takie coś jak ja xD Zaraz ci zrobię coś w GIMPie... Podobnie w paint... Bierzesz ołówek, czarnym kolorem rysujesz szkic potem wypełniasz kolorem i heja, zmieniasz odcień i stawiasz "kreski" Teraz se porównaj Gimp <> Paint = Żadna różnica! Tylko że w paint musisz się pomęczyć, a w GIMPIE szybciej coś osiągniesz... więc... Rób szkic w paint, a w gimpie se koloruj :) PS: Mogę być grafikiem! (oczywiście tylko bronie/tarczę :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 To jest cieniowanie?... daj większe odstępy intensywności pomiędzy kolorami... Lepiej poćwicz, bo kiedyś cieniowałem podobnie, ale potem pooglądałem prace profesjonalistów w 8x zoomie, i zauważyłem że stopnie intensywności koloru są inne... :P Zaraz prześle jakiś mieczyk, to zobaczysz na czym to polega.. :thumbsup: Edit: To nie mieczyk, ale zbroja :P (kiedyś dawałem do galerii grafik) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Mi tam ostatnia praca trela się podoba, nawet bardzo :) W czym robiłeś efekt końcowy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 @Crack: Odejdź i umrzyj. zmieniasz odcień i stawiasz "kreski"Jeszcze trzeba umieć odpowiednio cieniować. To nie tylko stawianie kresek w innym odcieniu. Taki mój mieczyk :P To jest miecz, a nie to, co ty dałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 @UP: To też są miecze i jeden toporek... (nie wyszedł topór :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi