g-Enjoy Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Jakieś pomysły na zrobienie tego? Strasznie jest mi potrzebna mała pomoc. Pozdrawiam :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Xara3D do napisów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Toż to zwykłe menu tylko czcionka jest w 3D. Zrób napisy np. w tym co Ci adam014 podał lub ściągnij jakąś czcionkę 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 @Up: Ale w Xarze lepiej,bo przynajmniej masz światło i cieniowanie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Toż to zwykłe menu tylko czcionka jest w 3D. Zrób napisy np. w tym co Ci adam014 podał lub ściągnij jakąś czcionkę 3D. Widzę, że nie wiecie o co mi chodzi, zaraz pokażę video z gry :] Menu jest w 100% trójwymiarowe, to niestety nie czcionka w stylu 3D ;) Nie wiem jak oni to zrobili, ale zrobili. Łapcie: http://www.speedyshare.com/926135539.html I że to mi się nie tnie nawet jak się ścigam przy 8xMSAA :] EDIT: Jak macie jakieś pomysły to piszcie, a ja idę zrobić 15 okrążeń Chveroletem Camaro Concept =p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Cała trudność polega na zdobyciu odpowiednich modeli napisów. A ogólnie efekt jest bardzo prosto wykonać, choćby analogicznie do przykładu "Efektowne menu" gnyska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 No to się nad tym pomyśli, potrzebne mi to do pewnego projektu, menu 3D będzie niespodzianką dla Studia =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Nie ma potrzeby robić menu używając 3D GMa ani innych takich, tzn. jeśli zależy Ci na trójwymiarowym tekście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Nie ma potrzeby robić menu używając 3D GMa ani innych takich, tzn. jeśli zależy Ci na trójwymiarowym tekście. Nam ZALEŻY na trójwymiarowym tekście w trójwymiarowym otoczeniu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 1.Najpierw stwórz kamerę. 2.Następnie rysuj modele napisów 3D. Ale tak: model1=d3d_draw_model(...) 3.Potem zrób menu za pomocą klawiatury i sprawdzaj, że jak jest na Start Gry to żeby model1=d3d_draw_model(...) ale, żeby rysował inny model np. wybór(czyli ten napis ale gdy jest wybrany itp. A przemieszczanie kamery zrób za pomocą zmiennych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 https://gmclan.org/up1717_11_Text3D.html Plose Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi