LolikZabijaka Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 siema dziś nieco trudniejsze zagadnienie niż poprzedniejsze otóż mam taki kod gdy mój bohater nie ma żadnej broni: GML mabron0=[0] tu jest okej a teraz kod jeśli podniesie Colta 1911: GML mabron0=[1] i tak dalej jeśli chodzi o bronie ale nie mam pojęcia jak zrobić żeby po podniesieniu kilku broni można było je zmieniać : próbowałem robić zmianę "mabron0" ale to wtedy nawet bez podnoszenia broni miałem daną broń jeszcze jedno niech bronie zmienia się rolką myszki lub cyferkami. Za pomoc gotów jestem dać credits pnieważ jest to jeden z dwóch najpoważniejszych problemów mojej gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Ranma kiedyś wspominał coś o flagach, ja nie raz o tablicach... wałkować tego nie będę. Poszukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 no ty se chyba żartujesz nie będe zmieniał całego kodu gry chyba że nie mam innego wyjścia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morrighan (AoM) Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Tutaj masz przykład PsichiXa, jest tam zmiana broni o ile pamiętam, może to coś Ci pomoże. https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...A'la+Almora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 To Ty se jaja robisz prosząc już po raz N-ty o pomoc! Czy Ty w ogóle myślisz jak cokolwiek piszesz? Składasz grę z podanych przez forumowiczów prefabrykatów i oczekujesz od nich cały czas na podawanie wygodnych rozwiązań! Nie da się zrobić tak, by można było zrobić trzymanie kilku broni bez zmian w kodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 dziwne, że ten kod w ogóle ci działa :huh: mabron0=[0] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Maja 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 siema dziś nieco trudniejsze zagadnienie niż poprzedniejsze otóż mam taki kod gdy mój bohater nie ma żadnej broni: GML mabron0=[0] tu jest okej a teraz kod jeśli podniesie Colta 1911: GML mabron0=[1] i tak dalej jeśli chodzi o bronie ale nie mam pojęcia jak zrobić żeby po podniesieniu kilku broni można było je zmieniać : próbowałem robić zmianę "mabron0" ale to wtedy nawet bez podnoszenia broni miałem daną broń jeszcze jedno niech bronie zmienia się rolką myszki lub cyferkami. Za pomoc gotów jestem dać credits pnieważ jest to jeden z dwóch najpoważniejszych problemów mojej gry chyba GML mabron[0]=0; poczytaj co to jest tablica... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 a no masz rację gnysek jest tak jak mówisz czyli mabron[0]=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 ustalasz ile miejsc chcesz miec w ekwipunku np. 6 GML for(i=0;i<6;i+=1) { global.ekwipunek="" // pusty ekwipunek uzywana bron = 0 // miejsce ekwipunku } kolizja broni z bohaterem : GML for(i=0;i<6;i+=1) { if global.ekwipunek = "" { global.ekwipunek = "jakis pistolet"; //wypelnia pierwsze wolne miejsce instance_destroy(); exit; } } teraz ustalasz jak chcesz zmieniac bronie np. strzałkami i odpowiednio odejmujesz/dodajesz wartosc zmiennej aktualna bron. podczas strzału potem tylko sprawdzasz : GML if global.ekwipunek[uzywana_bron] == "b_pistolet" { instance_create(x,y,pocisk01); } if global.ekwipunek[uzywana_bron] == "b_strzelba" { instance_create(x,y,pocisk02);} i tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 https://gmclan.org/up1558_11_c5bb087589.html Tymon na rację! ostatni raz dostajesz gotowca. <_< Wymagam credits i zabraniam rozpowszechniać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Marek credits jasna sprrrrawucha :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi