PsichiX Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Przedstawiam male demko systemu Clothwave tworzone w XenoNie. Na tym przykladzie flaga - potrzeba dostosowac jeszcze wlasciwosci materialu i sile wiatru a efekt bedzie jeszcze lepszy. Podajcie ile macie fps. https://gmclan.org/up1105_4_XenoN_Core_Clothwave_Demo.html PS. Komu sie uda to zdekompilowac niech da znac na PM (wymagany plik gm6 lub fragment kodu do potwierdzenia) - wyjasnie o co chodzi ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Bardzo ładny efekt. 30fps bez spadku, dostajesz czwórkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Bardzo ładne, ale po kilkunastu sekundach flaga praktycznie się nie rusza. 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Mógłbyś dodać zmianę prędkości wiatru albo poruszanie flagą ? Bardziej by to pokazało jak naprawdę działa przykład :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Ciekawy efekt, ale za lekko ta flaga się rusza :) 30FPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Bardzo fajny efekt, tylko myślałem, że będzie można ruszać flagą ;) Cały czas miałem 30FPS na tym kompie co w sygnaturze. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Update - poprawiony wiatr i poruszanie flaga https://gmclan.org/up1105_4_XenoN_Core_Clothwave_Demo.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuB3 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Bardzo ładny efekt ale znalazłem bug'a ;) Nie wiedzieć czemu czasami primitive się nagle rozjeżdża w niektórych miejscach ;) Ale i tak bez problemu 5/5 ;) FPS:30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Fps: 30 Normalnym dekompilatorem się nie da tego rozłożyć, bo sprawdzałem ;p Ale zapewne snake by sobie jakoś poradził bo on jest tu taki craxor ; p Efekt jest nie najgorszy gdybyś tylko zwiększył ilość tych punktów zaczepienia? tzn bo teraz jest 5, jakby było więcej to można by jeszcze lepszy efekt uzyskać ; p I fajniej by to wyglądało gdybyś dodał przejścia co jakiś czas wiatru żeby wiał np. raz od lewej raz od góry czy od prawej lub z dołu ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Wypakowuję a tu... Trojan? O-O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Yoda: nie moze byc, po prostu vistatorem potraktowany :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Yoda: nie moze byc, po prostu vistatorem potraktowany biggrin.gif Możliwe że Avira mi wykryła to jako Trojan jakiś, Dropper.gen czy coś :F nie znam się. No fajnie że nie mogę tego zobaczyć, bo czy dam Access czy Ignore to ciągle mi wywala ostrzeżenie :[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Miodzio :) FPS max... Flaga się za bardzo rozciąga ale chyba o tym wiesz ? *_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Avast nic nie widzi :P Znanym mi sposobem nie można tego zdekompilować :) Efekt fajny :) 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Nom efekt super 5/5 :) Fajnie, że w Soullandzie też on będzie (peleryny) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuB3 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Albo mi się wydaje, albo silnik SoulLand'a przebije Almorę...? To co Wy tam w zanadrzu w SL macie? Jeszcze coś ciekawego chowacie? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Rozciaga sie i rozciaga , w miare nawet fajny efekt. 30 Fps. Albo mi się wydaje, albo silnik SoulLand'a przebije Almorę...? I bardzo dobrze , wkoncu beda dwie dobre gry na poziomie ktore beda ze soba "rywalizowac" w pozytywnym tego slowa znaczeniu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 U mnie jest prawie 30 FPS. Ładnie i szybko chodzi demko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 No jak dla mnie super, tylko musialbys zrobic aby flaga sie tak bardzo nie rozciagala ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Albo mi się wydaje, albo silnik SoulLand'a przebije Almorę...? To co Wy tam w zanadrzu w SL macie? Jeszcze coś ciekawego chowacie? :D No właśnie powstaje powóz który bedzie stał w wiosce i bedzie można nim jechać do innego miasta (bedzie widać jak jedziesz) No i reszty nie zdradze xD Pozdrawiam Edit Ten powóz bedzie z koniami xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Avast nic nie widzi No Avast to mi jeszcze nigdy nic nie wykrył :F Albo mi się wydaje, albo silnik SoulLand'a przebije Almorę...? W końcu dzieło PsichiX'a ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 No Avast to mi jeszcze nigdy nic nie wykrył :F W końcu dzieło PsichiX'a ;) Silnik to dzieło PsychiX'a Yoda masz rację ale nie to, że cała gra ;) PsychiX może mnie się zdaje albo ta flaga troche mocno się rozciąga :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxius Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Nawet fajne! 4/5 <MINKA> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 A Yoda znowu swoje może to dlatego, że Soulland bedzie lepszą grą od ChaosLand'a albo nie może tylko napewno ... Wiem że będzie lepszy bo robi go osoba, z która nawet nie mogę się równać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Nom, silnik robi PsychiX zgadzam się ale ja też robie wiele rzeczy :) Btw Yoda myślałem, że Twoja znajomość GML'a i c++ jest podobna do PsychiX'a ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Btw Yoda myślałem, że Twoja znajomość GML'a i c++ jest podobna do PsychiX'a smile2.gif Dżizas, ja programuję od roku... A PsichiX? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Dżizas, ja programuję od roku... A PsichiX? Czas nie ma wiele do rzeczy, bo ja programuję w GMie od 2 lat, a jesteś ode mnie lepszy... :D sugeruję po znajomości 39dll. Z drugiej strony, gdybym naprawdę chciał i nie poprzestawał to może bym zrobił jakiś "hit". Są też takie osoby, które siedzą długo na GMClanie traktując go ogólnie jak duży chat. @Silnik: Nice, tylko czasami trochę ta flaga się szarpie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Czas nie ma wiele do rzeczy, bo ja programuję w GMie od 2 lat, a jesteś ode mnie lepszy... Święte słowa... Ja znam GM od wersji 3.3, a niektórzy z was którzy zaczynali od 6.1 byście mnie pobili na łeb zdolnościami ;p . Wychodzi tutaj lenistwo w nauce programowania ^^ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Dżizas, ja programuję od roku... A PsichiX? :) ja od ośmiu lat yoyoyo ale zdolnosci programistyczne Psychixa to przy mnie jakieś wysokie chmury, zresztą podejrzewam ze Yoda też byś mnie kodem skosił @UP Exactly. Ja osobiście strasznie wolno sie ucze. metoda prób i błędów roxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Ta zbyt duża rozciągliwość to właśnie wada niedopracowanych właściwości materiału. Ja z gmem bawie sie 2 latka i fakt, duzo potrafie, ale to tylko dzieki temu co napisal propa - metoda prob i bledow :) PS. Na kompie ~500Mh i RAM 512 wyciąga 8-9 (ekstremalnie 10) fps xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi