hudy0070 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Tytuł: Beyblades Gatunek: Nawalanka* Opis: Do wyboru mamy spiner (bączki ^^) którymi musimy zwalczyć przeciwnika. Niech lepszy zwycięży! Download: DOWNLOAD Rozmiar pliku: ~6,92 MB Autorzy: Programowanie:Me Fabuła: noone Grafika: Me ( z czystym sumieniem ) Muzyka: z neta Screeny: Screen 1 Screen 2 Wszelkie błędy i propozycje proszę podać w temacie, GG, PW ^^ bardzo mi to pomoże. *Demo jest typową grą do nawalania. W pełnej wersji postaram się dorobić elementy "Adventure". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Nie lubie BeyBladów, to wielki minus. Gra taka sobie. 3/5 Btw, o co w tym chodzi? Bo widze jakieś krązki i nawet nie da sie nimi sterowac. Creditsów nie da sie wyłączyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Całkiem. Tylko nie wiem o co w walce chodzi... 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Hmm 4/5... to wystarczająca ocena :) Fajna gra :thumbsup: trzymaj tak dalej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1513Q Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Fajne tylko tej walki nie da sie wygrac, a gralem ta walke chyba z 10 min. ;) gra fajna tylko za t ze sie nie da wygrac 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Wygrałem xD Mało tu jest takich gier do które odpalam więcej niż raz :P :thumbsup: Rób dalej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 19 Marca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Niezła, dynamiczna gra, ale przede wszystkim ładna. 4/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzin12 Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Pojedynki trwają za długo. Ale i tak niezłe , 4/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 W końcu jakaś normalna gra na tym forum... +4/5 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Jakaś głupia ta gra, pokonałem przeciwnika i... przegrywam :( Na zachętę 3/5 :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 O co w niej chodzi wo gole? latam jakimś talerzem i nie wiem jak zaatakować ;p 2/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Nie spodziewałem się takiej oceny :) dziękuje. To jest sam system walk, znaczy tak będzie wyglądała sama walka do tego dam jakiś świat itemy NPC itp:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Nie spodziewałem się takiej oceny :) dziękuje. To jest sam system walk, znaczy tak będzie wyglądała sama walka do tego dam jakiś świat itemy NPC itp:) Zrob aby sie samemu wypuszczalo te bączki , Sterowanie zmien , strzalka w lewo to lewo , w prawo to prawo bo takie jest glupie i niewygodne Zmien efekt graficzny na jakies bardziej iskro podobne czy cos a nie kolorowa plamka Ale ogolnie robi dobre wrazenie 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Lubię BeyBlade (czy jak się to pisze) :D Możesz poprawić twochę grafikę, sterowanie i napisy - tzn. uderzam przeciwnika pisze "Pięknie"/"Niesamowicie" - i przegrywam do zera :huh: Ocena: 3.5/5 - naprawdę mi się podoba i pracuj dalej nad tym projektem, ale nie dam 4 bardzo mocne 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Całkiem. Tylko nie wiem o co w walce chodzi...3/5LoL. Jak można dać grze pozytywną ocenę nawet ie wiedząc "o co w niej chodzi"... Bez komentarza... +Pomysł - nie widzialem takiej gry +Nawet fajnie wyglądają te kreski za "bilami" :P -Jakoś mało dynamiczna ta rozgrywka.... (długo trwa) Ogółem 3.3/5 (3/5...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Popraw AI bo wygrałem bez używania klawiszy ^^ 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muximan Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Nie lubie BeyBladów, to wielki minus. Gra taka sobie. 3/5 Btw, o co w tym chodzi? Bo widze jakieś krązki i nawet nie da sie nimi sterowac. Creditsów nie da sie wyłączyc. Nie wiesz oco chodzi? Obejrzyj BeyBladów to bedziesz wiedzial... Juz wlanczam gre zara ocenie ;d GRA ZARABISTA 10/10!!!!!!!!!! moze byc dal jakis przyklad lekki tej gry jak np.hmm sie odbija od typka i jak mu zrobic AI? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Ja wiem o co chodzi. Tylko sterowanie takie jakieś... Popraw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Ok dzięki za podpowiedzi, które mi pomogą jak napisałem w I poście. TIP: Jak ktoś nie obczaił to jak się naciśnie strzałkę do dołu i do góry to coś zobaczy ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muximan Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Ja wiem o co chodzi. Tylko sterowanie takie jakieś... Popraw. sterowanie jest łatwe. Wejdz w gręi naćiśnij szczałkę w górę i nacisnij potem w lewo to bedzie szedl w lewo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Jeśli chodzi o sterowanie to zrobiłem takie ponieważ na osiach(x i y) było by za łatwo jeśli chodzi o walkę no bo pomyślcie tak się trzeba namęczyć aby trafić a to i tak nie zawsze, po paru minutach można się tak wprawić, że hoho. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Może zrób żeby traciły prędkość i się przewracały, bo mi się kręciły 5 minut tak samo w kółko później wyłączyłem gre. :P Hmm.. co by tu dać: ..........................3/5 niech będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Jak według mnie sterowanie nie jest zbyt dobre. Dużo lepiej byłoby zrobić to myszką. Grafika nienajgorsza chociaż niektóre rzeczy przydałoby się co nieco podpicować. Przydałby się jakiś background sound, noi ai wroga. Ale i tak zasłuzyleś na 3/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Dzięki ludzie ^^ w porównaniu z wcześniejszą grą ( niewypał za co przepraszam ) to jest po prostu ahhh bark słów... . Co do tego sterowania myszką to nie bardzo za łatwe by to było, trzeba się wczuć w to co jest i będzie spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Dzięki ludzie ^^ w poruwnaniu z wcześniejszą grą ( niewypał za co przepraszam ) to jest po prostu ahhh bark słów... . Co do tego sterowania myszką to nie bardzo za łatwe by to było, trzeba się wczuć w to co jest i będzie spoko Może zaproponuję ci coś w stylu: GML nsolid=distance_to_object(instance_nearest(x,y,obj_block)); image_angle+=rspeed; if nsolid>40 then direction=point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y); speed=power(distance_to_point(mouse_x,mouse_y)*rspeed/10,0.5); rspeed, to aktualna prędkość rotacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 GRA ZARABISTA 10/10!!!!!!!!!! moze byc dal jakis przyklad lekki tej gry jak np.hmm sie odbija od typka i jak mu zrobic AI? Łoł. Prosić o źródło gry... Swoją drogą to kilka(naście) linii kodu '-.- PS: Nie klij. Sam osobiście uważma, że to słowo to pół-przekleństwo, o ale... publicznie jest uważane za przekleństwo. Dzięki ludzie ^^ w poruwnaniu z wcześniejszą grą ( niewypał za co przepraszam ) to jest po prostu ahhh bark słów... . Co do tego sterowania myszką to nie bardzo za łatwe by to było, trzeba się wczuć w to co jest i będzie spokoBłagam!!! ie przez "u" '-.- ... Głównym atutekm tej gry jest pomysł. I tyle... Ale jednak ciekawie się gra, przyznam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 @Up u już poprawione :P z ortografi jestem cienki :P. Widzisz w grze liczy się pomysł ^^ im lepszy tym lepiej ^^ hah i tak ogólnie cieszę się że wam się nie nie podoba czy jak to tam napisać ^^ dajcie jakieś porady itp postaram się zmienić chcę aby wyglądała jak najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Gra na dwie osoby na 100% byłaby fajna ;) :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 https://gmclan.org/index.php?liga24&act...nload&zm=82 Postaraj się chociaż zrobić taką dynamikę rozgrywki to będzie git ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Postaram się Konrad :P ale chodzi ci tylko o tą dynamiczną akcję czy te ciągnące się ognie też ^^? @Uzjel chcę zrobić możliwość rozgrywki przez internet ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi